Πως ηχογραφούμε ερασιτεχνικά σήμερα;

head-stef

Headphones
Μηνύματα
632
Reaction score
2.194
Εδώ και πολλά χρόνια έχω την εντύπωση ότι η υπόθεση home ή outdoor recording είναι λίγο νεφελώδης/ασαφής: εννοώ ότι (πολύ) παλαιότερα ξέραμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό φορητό μαγνητόφωνο (πχ SONY WM-D6C) ή έστω ένα καλό φορητό mini disc και να καταγράψουμε με επαρκή ποιότητα αυτό που θέλουμε, είτε με καλά μικρόφωνα είτε σε line level (για αντιγραφή μουσικής ή καταγραφή της εξόδου προενισχυτή μικροφώνου). Αν θέλω σήμερα να καταγράψω πχ ήχους της φύσης ή έναν φίλο που παίζει κιθάρα, καταφεύγω αναγκαστικά σε υπολογιστή και software εγγραφής; Υπάρχουν consumer αυτόνομες (φορητές) συσκευές που μπορούν να καταγράψουν ας πούμε 2 κανάλια με ποιότητα CD σε επαρκή εσωτερική μνήμη και χωρίς απωλεστική συμπίεση; Και για λίγη νοσταλγία, ένας μικρός θρύλος:

walkman.jpg

 


Μηνύματα
12.854
Reaction score
10.072
Γίνεται. Υπάρχουν μικρές συσκευές καταγραφής ήχου με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Ένας φίλος έχει μια τέτοια.
 


symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.012
Reaction score
6.805
Ή εναλλακτικά αγοράζεις ένα εξωτερικό μικρόφωνο για το κινητό σου (όσο καλό θες, κι αυτό μόνο ΑΝ δεν σε καλύπτει το ενσωματωμένο για αυτό που θες να κάνεις) και καταγράφεις ό,τι θες.

Δεν βλέπω τον λόγο να πληρώσεις επιπλέον και για το υπόλοιπο hardware, πλην του μικροφώνου. Το κινητό έχει και το software, έχει και την επεξεργαστική ισχύ, έχει και τον αποθηκευτικό χώρο, τα πάντα όλα έχει.
 

Μηνύματα
43
Reaction score
52
Η zoom έχει πολύ αξιόλογες συσκευές με ενσωματωμένα μικρόφωνα. Σε συσκευή με είσοδο για δύο εξωτερικά μικρόφωνα συστήνω ανεπιφύλακτα την Tascam DR-60D mkII. Τη χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Για την τιμή της είναι κελεπούρι.
 

head-stef

Headphones
Μηνύματα
632
Reaction score
2.194
Σας ευχαριστώ, δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν λύσεις τόσο φορητές και με τόσες δυνατότητες και επίπεδα ποιότητας! Δεν είχα ψάξει καθόλου είναι η αλήθεια :redface:
Για κινητό android, υπάρχουν εφαρμογές για 2 ταυτόχρονα κανάλια (stereo) με το ανάλογο interface και εξωτερικά μικρόφωνα; (για ένα κανάλι με εξωτερ. μικρόφωνο έχω ήδη).
 

Μηνύματα
442
Reaction score
561
εχω δυο της ζοομ, (το ενα με καμερα) , που ειναι μια χαρα και τα χω χρονια
ποιοτητα πιο αναλυτικη κ απο σιντι.
στο ενα δε, παιζεις και με τα μικροφωνα
φυσικα εξαρταται η ποιοτητα της ηχογραφησης, πιο πολυ απο τον χωρο που την πραγματοποιεις.
τωρα με 100 ευρω την κανεις τη δουλεια σου (στα βασικα πραγματα)
 

head-stef

Headphones
Μηνύματα
632
Reaction score
2.194
Η αναπαραγωγή υποστηρίζεται συνήθως και με ψηφιακή έξοδο ή μόνο με το εσωτερικό dac; Το πρωτόκολλο S/PDIF χρησιμοποιείται ή μόνο usb συναντάμε σε τέτοιες συσκευές;
 

Μηνύματα
43
Reaction score
52
S/PDIF εξόδους έχω δει μόνο σε πολύ ακριβότερα μηχανήματα. Αλλά τι να την κάνεις; Αφού γράφουν σε κάρτες SD, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια συσκευή για υψηλής ποιότηατς αναπαραγωγή.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.595
Μηνύματα
2.867.204
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top