Πως, και γιατί, ο φόρτος εργασίας του επεξεργαστή επηρεάζει τον ήχο.

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα, εχω συνδεδεμένο έναν ενισχυτή (προ και τελικο) στον υπολογιστή με rca --> καρφάκι minijack και τον ενισχητή σε 2 ηχεία infinity.

Eως εδώ καλά, όταν όμως συνδέω στον ενισχυτή τα headphones ακουω ένα σφύριγμα - παράσιτο, το οποίο όσο και αν ακούγεται παράξενο, επηρεάζεται απο τον υπολογιστή.

Δηλαδή όταν δεν κάνω τίποτα 0% ο επεξεργαστής ακούγεται λίγο αλλά αισθητά όταν κάνω πράγμα , κουνάω το ποντίκι κλπ, γίνεται πιο έντονος, και κατα συνέπεια ενοχλητικός και στις 2 περιπτώσεις.

Ο ενισχυτής βέβαια είναι συνδεδεμενος στην on board κάρτα, και οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής φταίει η κάρτα ήχου? Μπορώ να την αλλάξω με κάποια που εγγυημένα δεν θα μου βγάλει αυτό το πρόβλημα και να μην είναι πολύ ακριβή?

Υ.Γ. Όταν ο ενισχυτής συνδέεται με άλλη πηγή π.χ. με το κινητό τα παράσιτα δεν υπάρχουν οπότε λογικά δεν είναι πρόβλημα ενισχυτή.

Ευχαριστώ πολύ.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.328
Απάντηση: Πως, και γιατί, ο φόρτος εργασίας του επεξεργαστή επηρεάζει τον ήχο.

Κάποιο καλώδιο παρεμβάλλει, ίσως του ποντικιού. Δεν ευθύνεται ο επεξεργαστής. Επίσης, μπορεί κάποια κάρτα να μην πατάει καλά στο slot, ή να μην κάνει καλή επαφή η γείωση στην πρίζα ή το πολύπριζο.

Reaction score
0

Απο τον υπολογιστή, μέχρι τον ενισχυτή το καλώδιο του ποντικιού με αυτό του rca και όχι μόνο παραλληλίζονται και ακουμπάνε σε ένα μεγάλο μέρος της συνολικής απόστασης του καλωδίου, θα το ελέγξω αν όντως φταίει αυτό, τα άλλα 2 σχεδόν τα αποκλείω.

Κώστα αν τελικά δεν φταίει κανένα άλλο καλώδιο, προς τα που κατευθυνόμαστε?

Ευχαριστώ κιόλας για την απάντησή σου.

Reaction score
11.856
Και εμένα περνάει ένα τσικ-τσικ, σαν ψηφιακός θόρυβος όταν κουνάω το ποντίκι, με το εξωτερικό DAC E-MU, κανένα πρόβλημα! Ησυχία!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.328

Απο τον υπολογιστή, μέχρι τον ενισχυτή το καλλώδιο του ποντικιού με αυτό του rca και όχι μόνο παραλληλίζονται και ακουμπάνε σε ένα μεγάλο μέρος της συνολικής απόστασης του καλωδίου, θα το ελέγξω αν όντως φταίει αυτό, τα άλλα 2 σχεδόν τα αποκλείω.

Κώστα αν τελικά δεν φταίνει κανένα άλλο καλώδιο, προς τα που κατευθυνόμαστε?

Ευχαριστώ κιόλας για την απάντησή σου.
Δεν ξέρω... Πάντως, κι εγώ έχω πρόβλημα θορύβου, αλλά κατ' ευθείαν από την κάρτα οθόνης, κάθε φορά που δουλεύει σχετικά πολύ (στο scroll της οθόνης ας πούμε). Κάνε ένα χαρακτηριστικό χρςςςςς - χρςςςςς... Και την πήρα και καλά για ήσυχη, με παθητική ψύξη... :114:

Reaction score
0

Πφφ έχω μπερδευτεί, σκέφτομαι να πάρω μια κάρτα ήχου με pci αλλα θα απογοητευώ πολύ εαν δεν κάνει δουλειά.

Reaction score
0

Μήπως να δοκιμάσω την μουσική χωρίς κανένα καλώδιο πάνω στον υπολογιστή, να δω τι γίνεται αν δεν κάνει θόρυβο να αρχίσω να προσθέτω σιγά σιγά καλώδια?

Reaction score
539

Είναι παλιό και γνωστό το πρόβλημα φίλε μου. Είναι καθαρά θέμα του motherboard, αλλά λύνεται πολύ εύκολα. Για τη σύνδεση Η/Υ - Ενισχυτή, πάρε ένα καλώδιο με αντιπαρασιτικό φίλτρο (αυτά τα βαρελάκια που έχουν μερικά καλώδια rca αν έχεις προσέξει).
Κάτι σαν αυτό παρακάτω

Περιττό να σου πω ότι αυτά τα καλώδια είναι συνήθως πολύ μέτρια, οπότε ίσως στο τέλος προτιμήσεις να ακούς μαζί με τα παράσιτα αν το καλώδιο που έχεις τώρα είναι καλό.

Reaction score
0

Παιδιά το πρόβλημα λύθηκε.

Μετά απο δύο ώρες πείσματος περίπου βάζοντας και βγάζοντας καλλώδια, εφτασα στο σημείο να διαπιστώσω οτι το καλλώδιο του ενισχυτή αλληλοεπιδρά με τα υπόλοιπα που βρίσκονται στο πολύμπιρζο, έτσι φέρνο άλλη μπαλαντέζα , την συνδέω σην πίσω μπρίζα, και όλα εξαφανίστηκαν.

Πολυ χάρηκα :D

Γεννιούνται όμως κι άλλα ερωτήματα τι έφταιγε? είναι θέμα κακής γείωσης? κλπ. κλπ.

Πάντως τέλος καλά όλα καλά.

Ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά σας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Φταίει το παλμοτροφοδοτικό του υπολογιστή σου που <<τροφοδοτεί>> με παράσιτα το δίκτυο, όταν αυξομειώνεται η κατανάλωση του, επηρεάζοντας ότι βρίσκεται κοντά του.
Πιστεύω θα μπορούσε να λυθεί με ένα καλό φίλτρο στο φις του υπολογιστή σου.

Reaction score
0

Το τροφοδοτικό το πήρα σχετικά πρόσφατα, δεν είναι τέτοιο αλλα και το παλιό τα ίδια έκανε, οποτε.

Για αυτό που περιγράφεις αποκλείεται να φταίει το πολύμπριζο?

Το παρακάτω μπορείς να μου δώσεις ένα λινκ για το που μπορώ να το προμηθευτώ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan