Πως πρέπει να αξιολογούμε στατιστικά κυκλοφορίας στο ΔΙΚΤΥΟ

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Καθώς μπήκαμε στη νέα χρονιά, να μου επιτρέψετε να παρουσιάσω τη κυκλοφορία του ACA.GR (main site + forums) στα 3 τελευταία χρόνια, μέσα από 3 και μόνον γραφήματα:

2 0 0 4

2 0 0 3

2 0 0 2

Από τον παραπάνω όγκο των Pageviews, Visits και Unique Visitors:

- 11% αντιπροσωπεύουν επισκέπτες από την Ελλάδα.
- 15% αντιπροσωπεύουν κυκλοφορία σελίδων του A.C.A. Forum.

Δεν θα γράψω εδώ το τετριμμένο "αν αυτό θεωρείται διαφημιστικό, παρακαλώ τον Διαχειριστή να το διαγράψει" γιατί... είναι διαφημιστκό, απλά θέλω με αυτό να τονίσω ότι κατα την γνώμη μου τα στατιστικά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ και πάντα να αξιολογούμε τις τάσεις σε σχέση ΜΕ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ SITES.

Αν θα σχολίαζα τις τάσεις που φαίνονται στα παραπάνω ιστογράμματα λοιπόν, θα έλεγα ότι μέχρι το 2002 έχουμε μιά συνεχή αύξηση της κυκλοφορίας που οφείλεται σε μιά επιθετική πολιτική σε πολλά διεθνή sites και Forums για προώθηση του ACA.GR που γινόταν από μέρους μου.

Από κει και μετά, τα τελευταία 2 χρόνια θα τα χαρακτήριζα σαν την περίοδο της ωριμότητας πλέον, όπου το site οδηγείται από "αυτόματο πιλότο" (σχεδόν...) και η διακύμανση της κυκλοφορίας είναι φυσιολογική, με τους χειμερινούς μήνες να παρουσιάζουν ηυξημένη κυκλοφορία και το καλοκαίρι η κυκλοφορία να μειώνεται. (για λεπτομερέστερη ανάλυση: http://aca.gr/aca_stats.htm )

Θέλουν χρόνο για να σχηματιστούν αξιολογήσιμες τάσεις...

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Χρηστο, ευχομαι ολοψυχα μακροζωια στο ωραιοτατο site σου.

Καποτε(μου φαινεται σαν να συνεβει πριν αιωνες) πιστευα πως δεν πρεπει καποιος να μπαινει σε ενα site και να αποσπα διαφημηση ετσιθελικα.
Αυτες οι μερες εχουν περασει οριστικα.
Πλεον πιστευω σε αξιες.
Αν ενα site αξιζει παραμενεις, αν οχι προχωρας στο παρακατω.

Ομως ποτε δεν ξεχνω τα καλα.
Ετσι ποτε δεν θα ξεχασω πως κατα την δημιουργια καποιου αλλου site το ACA το στηριξε(διχως να γνωριζω κανεναν σας παρα μονο τον Θ.Μωραιτη) αφιλοκερδως.

Ετσι, αν και δεν ειμαι μελος, θα παραμεινω υποστηρικτης των προσπαθειων σου, οποιες και εαν ειναι αυτες. :wink:

Ελπίζω σε κάτι να βοήθησα στην προσπάθεια που κάνετε κι εσείς εδώ στο AVSite, και να μην αναλώνεστε (και να αγχώνεστε...), με την μέρα σε μέρα αναφορά σε μέλη, hits, συγκριτικά κλπ...
Κανενα αγχος και καμμια αναλωση φιλε μου.
Εχω ξαναπερασει την στρατα και γνωριζω.
Ακριβως οπως θα γνωριζεις και εσυ εαν δημιουργησεις κατι αλλο.
Το avsite ειναι καταδικασμενος νικητης.
Οι οποιες αναφορες σε αριθμους ,hits κλπ ειναι για λογους πληροφορησης αλλα και ψυχολογικης "ανορθωσης" για αυτους που δεν γνωριζουν...

:wink:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Νεοι Είμαστε Ακόμα...

Το ξέρεις βέβαια Αντρέα, ότι δεν έγραψα ότι έγραψα, για να αποσπάσω επαίνους, αλλά για να σε καθησυχάσω ότι θα πας καλά... ακόμη κι' αν αργήσει. Ετσι γίνεται πάντα (εξ' άλλου νέοι είμαστε ακόμα... :wink: ).

ΠΑΝΤΩΣ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :D

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.946
Members
38.521
Νεότερο μέλος