Πως ρυθμίζουμε το αντιβαρο στο πικαπ;;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν επί της ευκαιρίας... ο τρισκατάρατος ο Ημίθεος, είχε γράψει ένα πολύ ωραίο άρθρο στο πάλαι ποτέ avforum, συνολικά για ρύθμιση πικάπ. Αναρωτιέμαι εάν το έχει σώσει πουθενά ή θα χρειαστεί να πάμε στα "κασαρισμένα" μπας και το πετύχουμε.

Κώστα; :118:

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
1) Μηδενίζεις το Antiskating. Το ότι το πικάπ είναι οριζοντοποιημένο είναι αυτονόητο.

2) Φέρνεις το βραχίονα στο σημείο που θεωρητικά είναι η αρχή του δίσκου και ρυθμίζεις το αντίβαρο έτσι ώστε ο βραχίονας να είναι παράλληλος με το πλατό. Περίμενε να ισορροπήσει ο βραχίονας (σταθεροποιηθεί) και έλεγξε το πάλι κοιτώντας από το πλάι έχοντας το ένα μάτι κλειστό. Επανέλαβε όσες φορές χρειαστεί.

3) Στο σημείο αυτό μηδενίζεις το διαβαθμισμένο δίσκο (ΠΡΟΣΟΧΗ μετακινείς μόνο το δίσκο και όχι το αντίβαρο) που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το αντίβαρο και εφάπτεται σε αυτό.

4) Περιστρέφεις το αντίβαρο, το οποίο θα συμπαρασύρει και το διαβαθμισμένο δίσκο μέχρις ότου έχεις τα επιθυμητά γραμμάρια ανάγνωσης που ορίζονται από τον κατασκευαστή της κεφαλής.

5) Ρυθμίζεις ξανά το Antiskating φέρνοντας το στην ένδειξη που αντιστοιχεί στα γραμμάρια της κεφαλής που μόλις ρύθμισες. Εδώ η αποκλίσεις είναι μεγάλες (όποιος έχει Rega ακούει) και η ρύθμιση ακριβείας απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και δίσκο δοκιμών.

Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι με ζυγαριά ακριβείας αφού όλοι οι διαβαθμισμένοι δίσκοι παρουσιάζουν (έστω μικρή) απόκλιση.

Reaction score
1
Απάντηση: Πως ρυθμίζουμε το αντιβαρο στο πικαπ;;;

Oλα καλα ως εδω , αλλα τα γρ της κεφαλής πως τα βρισκουμε. Πχ για την STANTON MK. 5 που εχω εγω;;

Reaction score
0
Από τα χαρακτηριστικά της κεφαλής.

Για τις ρυθμίσεις των πικάπ, έχω γράψει ένα άρθρο δίπλα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Πως ρυθμίζουμε το αντιβαρο στο πικαπ;;;

Oλα καλα ως εδω , αλλα τα γρ της κεφαλής πως τα βρισκουμε. Πχ για την STANTON MK. 5 που εχω εγω;;
Εννοείς το πόσο ζυγίζει η κεφαλή ή το πόσο πρέπει να είναι το βάρος ανάγνωσης?
Το πόσο ζυγίζει η κεφαλή χρειάζεται μόνο για τον υπολογισμό της ενδοτικότητας του συστήματος κεφαλής-βραχίονα, κάτι που δε θα σε απασχολήσει ποτέ.
Από τη στιγμή που έχεις μηδενίσει σωστά το διαβαθμισμένο δίσκο το βάρος της κεφαλής δε σε απασχολεί.
Για το ενδεδειγμένο βάρος ανάγνωσης, που σημειωτέον εξαρτάται από τη μηχανική απόσβεση της κεφαλής, πρέπει να επικοινωνήσεις με την εταιρία κατασκευής της.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.935
Λοιπόν επί της ευκαιρίας... ο τρισκατάρατος ο Ημίθεος, είχε γράψει ένα πολύ ωραίο άρθρο στο πάλαι ποτέ avforum, συνολικά για ρύθμιση πικάπ. Αναρωτιέμαι εάν το έχει σώσει πουθενά ή θα χρειαστεί να πάμε στα "κασαρισμένα" μπας και το πετύχουμε.

Κώστα; :118:

...
Μμμμ; Μπαίνουν αρχεία flash σε bb code;

Reaction score
1

Ενοεις το Tracking Force πρεπει να μαθω. Το εχω τωρα στο 0,75 και ψαχνω μηπως βρω τα στοιχεια της κεφαλής , πραγμα δυσκολο μεσο ιντερνετ. (λες και δεν υπαρχει) .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Το 0,75 είναι πάρα πολύ λίγο. Οι κεφαλές της Stanton ξεκινούν από 1,5 gr και πάνω. Κάντο 1,7-1,8 για να είσαι κοντά.

Reaction score
0

Γεια χαρά , πρόσφατα αγόρασα το Stanton T.92 USB.
Δυστυχώς είμαι πρωτάρης και δυσκολεύομαι στις ρυθμίσεις (κεφαλής , βραχίονα και antiskating) . Η κεφαλή που το συνοδεύει είναι η 500 v3 . Αν μπορεί κάποιος ας με κατατοπίσει μπας και τα καταφέρω.
Ερ.1 Πιο είναι το βάρος βάρος ανάγνωσης της 500v3 (στο user manual λέει 2 -5 γραμμάρια);
Ερ.2 Πώς ρυθμίζω το antiskaking ; (1 γραμμάριο αντιστοιχεί σε ένα γραμμάριο antiskate λογικά δεν έχω πρόβλημα εδώ:123:)
Είμαι πρόθυμος να αγοράσω Test record και ζυγό βάρους ανάγνωσης κεφαλής (δυστυχώς δεν κατάφερα να τα βρω στο κέντρο) .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Η δυσκολότερη ρύθμιση είναι η τοποθέτηση της κεφαλής στο σωστό σημείο της βάσης της.
Δυστυχώς με λόγια είναι δύσκολο να μεταφερθεί.

Η γενική φιλοσοφία της ρύθμισης είναι η νοητή ευθεία του κατακόρυφου άξονα της ακίδας της κεφαλής να έχει τη μικρότερη δυνατή γωνία απόκλισης από την εφαπτομένη των αυλακιών του δίσκου.

Συνοδεύεται από προτράκτορά (εργαλείο για τη παραπάνω ρύθμιση) το πικάπ που αγόρασες?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Πως ρυθμίζουμε το αντιβαρο στο πικαπ;;;

Συνοδεύεται από προτράκτορά (εργαλείο για τη παραπάνω ρύθμιση) το πικάπ που αγόρασες?
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τη βοήθεια !!!
Όχι δυστυχώς δεν συνοδεύεται από προτράκτορα , έχω κατεβάσει από το ιντερνετ κάποιους. Ρώτησα σε κάποια μαγαζιά στο κέντρο για Test record (αν δεν κάνω λάθος στη μια τους πλευρά έχουν προτράκτορά) και ζυγό βάρους ανάγνωσης κεφαλής αλά δεν είχαν. Αν δεν βρω μαγαζί στην Αθήνα , θα πάρω από το ιντερνετ ότι μπορώ ,προτιμώ μαγαζί για να μου εξηγήσουν τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Από όσο γνωρίζω το Studio 82 διαθέτει ζυγαριές ακριβείας.

Για δίσκο τεστ ρώτησε στην Ακουστική Κρήτης. Προσωπικά δίσκο τεστ με προτράκτορα δεν γνωρίζω.

Προτράκτορα γενικής χρήσης έχουν διάφορες αντιπροσωπείες με ποιο προσιτό αυτόν του Van Den Hul.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ, σύντομα θα τα αγοράσω. Για το βάρος βάρος ανάγνωσης της κεφαλής θα ρωτήσω τον αντιπρόσωπο της Stanton .

Reaction score
0

Γειά στην παρέα και απο μένα.
Καινούριος στο forum και το έχω ρίξει στο διάβασμα...
επειδή είμαι κι'εγώ κάτοχος ενός ΜΚ ΙΙ 1200 απο φίλο και δεν κατέχω τα περί ρυθμίσεων εχω να ρωτήσω τα εξής:

οι ρυθμίσεις που αναφέρονται εδώ (κεφαλή, βραχίονας, antiskating) είναι αυτές όλες κι όλες που χρειάζεται το πικάπ ή χρειάζονται και άλλες, πιο "ψαγμένες";
χρειάζονται και ειδικά εργαλεία για τις ρυθμίσεις ή αρκεί μόνο να ξέρεις το βάρος της κεφαλής;
και επειδή αρχίζουν να μαζεύονται πολλές ερωτήσεις και φοβάμαι οτι ρωτώντας θα γεννιούνται και άλλες.... μήπως υπάρχει κάπου κάποιος αναλυτικός οδηγός για το ΜΚ ΙΙ γιατί manual και τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν και ακόμα δεν έχω βρεί τίποτα χάχνοντας.
ευχαριστώ όλους προκαταβολικά και χαίρομαι που σας βρήκα.

Reaction score
5.867

Γειά στην παρέα και απο μένα.
Καινούριος στο forum και το έχω ρίξει στο διάβασμα...
επειδή είμαι κι'εγώ κάτοχος ενός ΜΚ ΙΙ 1200 απο φίλο και δεν κατέχω τα περί ρυθμίσεων εχω να ρωτήσω τα εξής:

οι ρυθμίσεις που αναφέρονται εδώ (κεφαλή, βραχίονας, antiskating) είναι αυτές όλες κι όλες που χρειάζεται το πικάπ ή χρειάζονται και άλλες, πιο "ψαγμένες";
χρειάζονται και ειδικά εργαλεία για τις ρυθμίσεις ή αρκεί μόνο να ξέρεις το βάρος της κεφαλής;
και επειδή αρχίζουν να μαζεύονται πολλές ερωτήσεις και φοβάμαι οτι ρωτώντας θα γεννιούνται και άλλες.... μήπως υπάρχει κάπου κάποιος αναλυτικός οδηγός για το ΜΚ ΙΙ γιατί manual και τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν και ακόμα δεν έχω βρεί τίποτα χάχνοντας.
ευχαριστώ όλους προκαταβολικά και χαίρομαι που σας βρήκα.
Διαβασε εδω,http://92.48.74.202/vb/showthread.php?t=68954
Εδω,http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=25397
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=65996
Και εδωωω!!http://music.hyperreal.org/dj/sl1200.html

Reaction score
5.867
Απάντηση: Re: Πως ρυθμίζουμε το αντιβαρο στο πικαπ;;;

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τη βοήθεια !!!
Όχι δυστυχώς δεν συνοδεύεται από προτράκτορα , έχω κατεβάσει από το ιντερνετ κάποιους. Ρώτησα σε κάποια μαγαζιά στο κέντρο για Test record (αν δεν κάνω λάθος στη μια τους πλευρά έχουν προτράκτορά) και ζυγό βάρους ανάγνωσης κεφαλής αλά δεν είχαν. Αν δεν βρω μαγαζί στην Αθήνα , θα πάρω από το ιντερνετ ότι μπορώ ,προτιμώ μαγαζί για να μου εξηγήσουν τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσω.
Προτρακτορα,http://www.vandenhul.com/p_IG02.aspx
Για ζυγαρια διαβασε εδω,http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=1138959

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός