Πως σας αρέσει να προβάλετε ταινίες 2.35.1 στο πανι του προβολεα σας?

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Πως σας αρέσει να προβάλετε ταινίες 2.35.1 στο πανι του προβολεα σας?
Εχω ένα dalite C 92’’ wide screen και σημερα παρακολούθησα μια ταινια 2.35.1 αλλά καπως διαφορετικά.
Συνήθιζα να κατεβαζω το πανι μεχρι το τερμα εκει που δινει 92’’ σαν διαγώνιο πανιού, αλλα οι μαυρες μπαρες τις ταινιας μου εσπαγαν τα νευρα με αποτελεσμα να κανω zoom από τον Ζ4 και να βλεπω την ταινια σε όλο το πανί.
Αυτό βέβαια εχει 2 κατά… Το πρώτο είναι ότι λογο του zoom ναι μεν κερδίζεις εικονα αλλα χαλαει η ποιότητα κατά ένα 20% (χανετε και η wide αίσθηση)
Το δεύτερο είναι ότι αν οι υπότιτλοι είναι στις μπάρες πάνω δεν τους βλέπεις.
Έτσι αποφάσισα να κατεβάζω το πανί όχι μεχρι κατω αλλα λιγο λιγότερο τόσο όσο χρειάζεται για να βλεπεις την ταινια με οσο λιγοτερο παχος μπαρας μπορείς καθώς το υπόλοιπο της μπάρας πέφτει στο κενο.
Έτσι και λίγοτερη μαύρη μπάρα αφήνεις κάτω και πανω να φαίνετε, και τους υπότιτλους βλεπεις. Και το ματι βλεπει κατι το πολύ ποιο ομορφο καθως με αυτό τον τροπο βλεπεις 2.35.1 με μικρότερες μπάρες στο πανί. Προσωπικά εμενα μου εδεινε μια αισθηση ποιο σινεμα! Όπως στα πανια 2.35.1
Οσοι τα εχουν δει καταλαβαίνουν… Βεβαια αν το σηκώσεις και άλλο μεχρι να εξαφανισθουν εντελως οι μαυρες μπαρες και βλεπεις μονο ταινια στο πανι, είναι μια μαγεία. Όπως ακριβώς θα βλέπαμε με προβολέα 2.35.1 (σε μικροτερες ιντσες βεβαια με τον δικο μου μπάλωματενιο τροπο)

Θα ηθελα να δω με τι τρόπο χρησιμοποιείτε και εσείς τα πανιά σας και να μοιραστούμε ιδέες μέχρι να βγουν οι προβολείς με πάνελ 2.35.1 και τα ανάλογα πανιά.
Να συζητήσουμε μονο για το 2.35.1 format παρακαλώ μιας και αυτό από ότι δείχνουν τα πράγματα θα επικρατήσει… Είναι ότι πιο κοντινό στον ανθρώπινο ορίζοντα.

Στο album του forum το σπιτι μου home cinema έχω ανεβάσει και 2 photo του πανιού εν ώρα προβολής με τους 2 διαφορετικούς τροπους.
Σας αρέσει καλύτερα ο δεύτερος?

:roll:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Αυτά τα ζόρια τράβαγα και εγώ με τον πρώτο μου προβολέα και κατέληξα σε stewart με Masking.
Ακριβή ναι, αλλά και να αλλάξω 10 προβολείς (ελπίζω ο Max να μην ακούει :mrgreen: )η οθόνη θα μέινει εκεί.
Μόνη λαλακία που έκανα ήταν διάβαζα πολύ τα πρότυπα και ακουσα και τον Ανδρέα τότε και την πήρα μικρή.
Ανδρέα μήπως σου αρέσουν οι μικρές.. .. .. οθόνες εννοώ παιδί μου :mrgreen:

Λοιπόν κάδρο 2,35 σε 90 ίνστες και με απόσταση στα 3,2 μέτρα για 9άρη CRT είναι ΠΟΛΥ μικρή.
Τώρα θα ήθελα χαλαρά 106 ίντσες, μην πω 110.

Βεβαια χωρίς ύπαρξη pixels τραβάω τον καναπέ πιο κοντά χωρίς να αλλάζει το οπτικό αποτέλεσμα, αλλα δουλεές είναι αυτές;
Μαμώτι!!! :cry:

Ακριβή μεν λύση αλλά the very best!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Κατα πρωτον δεν μου αρεσουν οι υπερβολες , αν και το θεμα ειναι καθαρα υποκειμενικο :wink: Eγω βλεπω σε 120'' απο 6,5 μετρα και μου φαινονται πολλες....
Και δευτερον , ξερεις ποσο κοστιζει η διαφορα απο π.χ 90 σε 100 σε Stewart? :lol:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Αυτο το custom ακουγετε καλη φαση στις stewart. Δικες σου διαστασεις στο πανι. Αφηνεις και λιγο extra χωρο στο κατω μερος (2 με 3 δαχτυλα για την σειρα των υποτιτλων που εμφανιζετε πανω στην μαυρη μπαρα. Και εγω πιστευω οι 120'' θα ειναι ιδανικες για 2.35 format.
Οτι και να πουμε το μελλον ειναι 2.35.1 και ο ποιο σωστος και ωραιος τροπος να βλεπεις ταινιες.
Πραγματι ομως ειναι πανακριβες.
Για βαψιμο τοιχου ποια ειναι η γνωμη σας?
Και αυτο το θεορω καλη λυση. Βεβαια θα βλεπεις και παλι μπαρες αλλα στο μεγεθος που θα εχεις ανοιξει την εικονα δεν νομιζω να προβληματιζε και κανενα παρα πολυ. Οσο για την ποιοτητα της εικονας εχω ακουσει για τον Ζ4 οτι δινει καλυτερη εικονα μεχρι 120'' Μετα χαλαει.
Τον Ζ4 τον εχω δει σε σπιτι φιλου να προβαλει σε 200'' !!!!!!! στον τοιχο και ομολογω οτι επαιζε
παρα πολυ καλα.
Βεβαια η μπογια του κοστισε περιπου 600 euro καθως ηταν ιδικη για αυτες τις δουλειες.
Η εικονα κατα με αντε να εχανε σε αποδοση λογο πολλων ιντσων ενα 5 με 10 % που δεν το θεωρο και καταστροφη. Ουτε καν το παρατηρεις καλα καλα... Και παιζει και απο τα 5,5 μετρα σχεδον με ful zoom απο το φακο.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Μωρε Αντρίκο, εσύ ελεγες σωστα πράγματα, δεν διαφωνώ.
Και μάλιστα η SMPTE γράφει ακριβώς αυτα που ευαγγελίζεσαι.

Αλλά για μένα 90 ίντσες σε 2,35 από 3,2 μέτρα μου πέφτουν (έστω εκ των υστέρων) λίγα. Να το κοιτάξω; :mrgreen:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε Βαγγέλη μην είσαι υπερβολικός. Το φαντάζομαι και μου έρχεται αναγούλα... :lol:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Eγω και παλι δεν καταλαβαινω που βλεπετε ολοι σας
την υπερβολη.
Τι το κακο εχουν οι πολλες ιντσες ???
Αν εχεις τουλαχιστον πανω απο 4-5 μετρα αποσταση
απο το πανι που ειναι το κακο?
Η μαγεια δεν ειναι στις ιντσες σαφως ομως μεχρι εκει που φτανουν οι δυνατοτητες του προβολεα μας χωρις να χαλαει η εικονα.
Εγω και 300'' απο περιεργεια που ειδα μια μερα στον δικο μου τοιχο και χωρις μπογιες κτλπ σαν ογκο εικονας και καλα και ξεκουραστα εβλεπα. Απο τα 5 μετρα αυτο.
Δεν ξερω τι να πω...
Τοτε ας βλεπαμε στις 32'' tv μας αν εχουμε προβλημα θεασης με πολλες ιντσες.

Εγω παντως δεν εχω. (οταν η εικονα ειναι σωστη)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
140" απο τα 6 μετρα. Ουτε ζαλαδα ουτε τιποτα. Απλα μαγεια!!!!! :mrgreen: Για παραπανω βεβαια δεν θα ελεγα ( ειναι και η φωτεινοτητα που θα πεσει με τον καιρο) αλλα και ουτε για παρακατω...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Λευτερη να ρωτησω που κανεις προβολη 150'' γιατι με ενδιαφερει η αμεση αλαγη του πανιου μου καθως δεν με ικανοποει πια...
Εχει πανι 150'' η προβαλεις σε τοιχο?

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Προβαλλω σε τοιχο. Εχω και μια Dalite model c 133" που την χρυσοπληρωσα και τωρα μαλλον θα την κανω δωρο μαζι με τον παλιο μου προβολεα σε κανα φιλο μου... Με τον σπατουλαριστο τοιχο ελυσα καθε προβλημα απο ζαρες. Οταν θα εχω την οικονομικη δυνατοτητα θα παρω πανι με κερδος 1,3 σκετο και θα το εφαρμοσω πανω στον τοιχο, για να μην εχω πολλες απωλειες απο την ανακλαση του φωτος στον περιβαλοντα χωρο. Αν και ειναι ελεγχομενος ο φωτισμος και βαμμενος σε σκοτεινα χρωματα, παντα υπαρχει η ανακλαση απο την οθονη. Εχω επισης ακουσει κατι για μια ειδικη βαφη ( goo μου φαινεται λεγεται) αλλα δεν το εχω ψαξει ακομα γιατι δεν εχω τελειωσει με την κατασκευη του χωρου... Σου παραθετω και 2 φωτο εαν σε βοηθησουν...

[/img]

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Υπεροχος χωρος συνονοματε. :shock:
Να το χαιρεσε και να τον απολαμβανεις καθημερινα. Εγω ειμαι ενας απο τους ατυχους που το εχω στο σαλονι μου και οχι σε ενα dedicate room οπως θα ηθελα.
Η dalite c βγαζει 133 στο format 2.35.1 η στο 1.85.1 ? Εχεις μετρησει διαγωνιο?
Ποσο θα την πουλαγες αν την εδινες? Απο ζαρες πως τα πας?
Παντως ο τοιχος ειναι η πιο σωστη λυση! Απλα θελει καλη μελετη και καλη δουλεια.
Εχεις κανει και τιποτα για ηχομονωσει στον χωρο σου η οχι?

GTX

Reaction score
39
Λευτέρη είσαι πολύ σωστός!!!
Μπράβο να χαίρεσαι τον υπέροχο χώρο που έχεις φτιάξει.
Αλήθεια δε θα βάλεις κανένα χαλί? Το πάτωμα απ'οτι φαίνεται στη φωτο τουλάχιστον κάνει αρκετή αντανάκλαση άσε που θα έχεις βελτίωση και στον ήχο :wink:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Βαγγέλη ανέβα σε 120' καί ο MAX θα σού κάνει το σπίτι VILLAGE!! Θά με θυμηθείς στο υπογράφω, το έχω δεί.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Eυχαριστω για τα καλα σας λογια παιδια! Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω τελειωσει ακομα. Και χαλια και κουρτινες και πολλα αλλα θα μπουνε, αλλα σιγα σιγα γιατι τα εσκασα στον 900αρη!!! Οσον αφορα την ερωτηση σου Λευτερη, η Dalite ειναι σε 16:9 φορμα και 133'' διαγωνιος, 3 μετρα περιπου πλατος. Εγω εξ'αρχης για τοιχο πηγαινα στο προηγουμενο σπιτι, αλλα λογω συμβιας...Απο ποιοτητα δεν εχω παραπονο, αλλα εχει και τις ζαριτσες τις. Δεν ειναι κατι τραγικο (ειναι η δευτερη που πηρα, η πρωτη ειχε πιο πολλες) αλλα αμα εισαι μυγιαγγιχτος...Οσον αφορα το θεμα τιμης, θα την εδινα 300ε ( 950ε αγορα), αλλα το προβλημα ειναι οτι ειμαι στα Χανια και για να την παρει καποιος πρεπει να ναυλωσει δικο του καραβι για το θηριο... Ασε που νομιζω οτι υπαρχουν και πιο φτηνες τωρα στην αγορα. Αν δεν υπαρχει παντως χωρος ή δυνατοτητα μονιμης οθονης, ειναι καλη λυση. Αν ομως υπαρχει δυνατοτητα μονιμης οθονης με λιγη καλη προσπαθεια και ιδεες, προσωπικα την θεωρω την καλυτερη λυση. Ειδικα εαν σκεφτεσαι για μονιμο 2.35:1...
VIDEOMIX σ'ευχαριστω για την βοηθεια. :)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Επειδη ομως ξεφυγαμε απο το θεμα λιγο, προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αν και το 2.35:1 ειναι σαφως πιο κινηματογραφικο, το 16:9 ειναι η βελτιστη λυση. Και αυτο γιατι υπαρχουν πολλες ταινιες σε αυτο το forma. Οπως επισης πολλες κλασσικες ταινιες σε 4:3. Αρα αυτο που βρισκεται στο μεσο, αποτελει και την χρυση τομη. Προτιμω να βλεπω σε 16:9 βεβαια γιατι εκμεταλευομαι ολη την αναλυση του προβολεα και η οθονη γεμιζει ευχαριστα. Αυτο ομως γιατι εχω σταθερη και οχι πτυσσομενη. Στην δευτερη περιπτωση, θα εκανα και εγω οτι και ο Λευτερης. Ασε που οι μαυρες μπαρες δεν φαινονται πολυ και εχουμε καλυτερη αισθηση του μαυρου...( Οταν υπαρχουν πανω-κατω, φαινεται η διαφορα του μαυρου-γκρι των δικων μας LCD απο το απολυτο μαυρο και ...πως να το κανουμε... :wink: )

Reaction score
384
Leuteri,

to kentriko pou tha to valeis? Episis, den einai ligo periergo na exeis tin othoni mexri to patoma?
Megalos fainetai o xoros sou, mpravo! :D

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Συμφωνω μαζι σου σε ολα Λευτερη.
Με 300 δεν περνεις ουτε την δικια μου dalite που ειναι σειρα c στις 92'' wide.
Aμα ειμουν Κρητη θα στην επερνα !!!
Περιμενουμε και καινουργιες photo αφου τελειωσεις με το room σου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos