Πως συνδέω PC με ενισχυτη?

Reaction score
7
Χαιρετώ το φόρουμ!
Επιθημω να παίζω μουσική από τον υπολογίστη, μέσω USB γιατί το jack είναι πιασμένο και απο Bluetooth αν είναι καλο.
Σκεφτικα αυτό :

Είναι καλή επιλογή? Budget όπως πάντα, σεβαστείτε με σαν φοιτητής. Έρχομαι από άλλο thread γιατί δεν μου αρέσει να μπλέκω χίλια θέματα σε ένα.

Reaction score
12.540
Ευτυχώς που είναι πιασμένο το jack. :)
Θα χρειαστείς ένα usb dac, εξαρτάται όμως απο το πως σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις. Θα έχεις προνισχυτή για να ελέγχει τα ηχεία ή θέλεις το dac να συνδέεται απευθείας σε αυτά και να ρυθμίζει αυτό την ένταση ( μιλώντας για ενεργά ηχεία )?

Reaction score
7
Ευτυχώς που είναι πιασμένο το jack. :)
Θα χρειαστείς ένα usb dac, εξαρτάται όμως απο το πως σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις. Θα έχεις προνισχυτή για να ελέγχει τα ηχεία ή θέλεις το dac να συνδέεται απευθείας σε αυτά και να ρυθμίζει αυτό την ένταση ( μιλώντας για ενεργά ηχεία )?
Θα χρησιμοποιήσω προενισχυτή πιθανών, έχει διαφορά?

Reaction score
12.540
Θα χρησιμοποιήσω προενισχυτή πιθανών, έχει διαφορά?
Αφού άλλο μηχάνημα θα κάνει τη ρύθμιση της έντασης ( προενισχυτής ), το dac που θα επιλέξεις, μπορεί να έχει σταθερή έξοδο και όχι μεταβλητή, να είναι δηλαδή χωρίς ρυθμιστικό έντασης.

Χωρίς ρυθμιστικό έντασης ( και χωρίς bluetooth ) μπορείς να πας σε κάτι τέτοιο:

με ρυθμιστικό έντασης:

και με bluetooth:

Στις τιμές υπολόγιζε επιπλέον 6 ευρώ για τα μεταφορικά. Τα ifi αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα, άρα μπορείς να συγκρίνεις τιμές και να ψωνίσεις ανάλογα.

Reaction score
7
Αυτό με το Bluetooth (απ ότι κατάλαβα και με το ρυθμιστικό) θα ήταν λάθος να το σύνδεσω σε προενισχυτή?

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.070
Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς το Bluetooth και μιας και είναι σημαντικό το budget, εγώ θα πρότεινα να πας σε αυτό:

Ψάξε αν θες για reviews σε Amazon κλπ. Δεν νομίζω να σε απογοητεύσει και ούτε πιστεύω ότι στο σύστημα που φτιάχνεις θα ακούσεις διαφορά σε σχέση με άλλα, ακριβότερα DACs.

Αν πάλι θες οπωσδήποτε να βάλεις το Bluetooth στο παιχνίδι, εκεί μπλέκει το πράγμα. Μπλέκει γιατί το Bluetooth δεν είναι ένα πράγμα. Έχει πολλά διαφορετικά codecs τα περισσότερα εκ των οποίων ακούγονται ψιλοχάλια και για να βρεις μηχάνημα που να παίζει πραγματικά καλά θα πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά.

Προσωπικά αν ήθελα οπωσδήποτε ασύρματη αναπαραγωγή θα ακολουθούσα άλλον δρόμο. Θα αγόραζα ένα WiiM Mini και θα έπαιζα τα πάντα από το κινητό (ακόμα και αρχεία του PC μέσω DLNA). Αργότερα (και αν μου το επέτρεπαν τα οικονομικά μου) ίσως το συνδύαζα και με ένα καλύτερο, εξωτερικό DAC. Αλλά για αρχή δεν νομίζω πως χρειάζεται.

Reaction score
7
Θα το λάβω σαφώς υπ όψιν μου, όμως γιατί type c, πως θα το σύνδεσω στο ποσι και στο σύστημα.
Και όχι δεν είναι πρώτη προτεραιότητα η ποιότητα δυστυχώς λόγο κόστους

wnet

Nearfield
Reaction score
18.364
Θα το λάβω σαφώς υπ όψιν μου, όμως γιατί type c, πως θα το σύνδεσω στο ποσι και στο σύστημα.
Και όχι δεν είναι πρώτη προτεραιότητα η ποιότητα δυστυχώς λόγο κόστους
με 1 €

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.070
όμως γιατί type c, πως θα το σύνδεσω στο ποσι και στο σύστημα.
με 1 €
Μάλλον το περιλαμβάνει ήδη στη συσκευασία. Αν δεις στον Skroutz στα reviews ο ένας έχει ποστάρει φωτογραφία και φαίνεται ο αντάπτορας (αλλά και η "θήκη" στη συσκευασία, σε περίπτωση που σκεφτόταν κάποιος ότι ίσως τον είχε αγοράσει ξεχωριστά).

Οπότε σε κάθε περίπτωση, μην σε προβληματίζει αυτό.

Reaction score
3.527
Καλησπέρα το FX-Audio DAC-X6 MKII το έχεις αγοράσει ή σκέφτεσαι να το αγοράσεις? Σε προηγούμενο σου πόστ αναφέρεσαι στην εν λόγω συσκευή σαν να την έχεις στην κατοχή σου. Εφόσον την έχεις αυτή η συσκευή έχει είσοδο USB που μπορείς άνετα να συνδέσεις τον υπολογιστή σου. Αν όχι τότε αρχίζει άλλη συζήτηση γιατί νομίζω ότι στήνεις λάθος το σύστημά σου με τον Denon PMA-250.

Reaction score
7
Καλησπέρα το FX-Audio DAC-X6 MKII το έχεις αγοράσει ή σκέφτεσαι να το αγοράσεις? Σε προηγούμενο σου πόστ αναφέρεσαι στην εν λόγω συσκευή σαν να την έχεις στην κατοχή σου. Εφόσον την έχεις αυτή η συσκευή έχει είσοδο USB που μπορείς άνετα να συνδέσεις τον υπολογιστή σου. Αν όχι τότε αρχίζει άλλη συζήτηση γιατί νομίζω ότι στήνεις λάθος το σύστημά σου με τον Denon PMA-250.
Δεν το έχω αγοράσει, το πρότεινα σαν αυτο είδα, οικονομικό Bluetooth, με είσοδο USB και έξοδο rca. Τα βρήκα όλα οπότε ήταν στις επιλογές

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.817
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos