Πόσα dvd "αγοράζετε" το μήνα; Ποιά η γνώμη σας για τις Ελληνικές τιμές;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μετά από μια συζήτηση που είχα προχθές με έναν άνθρωπο που ασχολείται με κριτικές dvd μου δημιουργήθηκε η απορία για το πόσα dvd έχει στην συλλογή του ένας άνθρωπος που ασχολείται με το Home Cinema.

Με τι κριτήρια αγοράζει; Από που; Τι γίνεται με τα "αντίγραφα ασφαλείας";

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις τιμές των dvd στην Ελλάδα, καθώς και για τα "μαιμού" dvd που κυκλοφορούν από τους κατά τα λοιπά συμπαθείς έγχρωμους μετανάστες. Τα εμπιστεύεστε; Τα αγοράζετε;

Προσωπικά είμαι κατά της πειρατείας αλλά ταυτόχρονα θεωρώ και ορισμένες τιμές dvd ιδιαίτερα ακριβές.

Την ίδια ώρα με τα τόσα videoclub που έχουν πλέον ανοίξει νιώθω ότι οι εταιρίες παραγωγής έχουν "ξεχάσει" τον απλό καταναλωτή (εκτός από συγκεκριμένους τίτλους όπως η "πολίτικη κουζίνα") και έχουν προσαρμόσει τις τιμές τους (ιδιαίτερα υψηλές) στις ανάγκες των videoclub.

Ποιά η γνώμη σας λοιπόν για τις εταιρίες παραγωγής και τις τιμές των dvd στην Ελλάδα;

Reaction score
7
Ωραιο θεμα....

Αναφερω πιο κατω την τελευταια μου παραγγελια απο το PLAY.com (τα παραγγειλα Πεμπτη βραδυ και Δευτερα-Τριτη τα ειχα ολα σπιτι μου)
Επελεξα το shop21.gr ως το πιο γνωστο (?) on line καταστημα. Αν και δε νομιζω οτι οι τιμες διαφερουν και πολυ απο τα αλλα ελληνικα....

Code:
TITLE                         ΤΙΜΗ PLAY.COM    TIMH SHOP21.GR

Lethal Weapon (Director's Cut)             14,39 €       27,29 €
Lethal Weapon 2 (Director's Cut)             9,59 €       19,89 € (απλη εκδοση!)
Lethal Weapon 3 (Director's Cut)             9,59 €       27,29 €
Lethal Weapon 4	                    9,59 €       25,89 €
Men In Black / Men In Black 2 Box Set (4 Discs)     23,02 €       22,59 € (εκδοση με 3 DVD)
Spider-Man 2 SE	                   21,59 €       28,69 €
Star Trek 4 - The Voyage Home	            10,07 €       25,89 €
Star Trek 5 - The Final Frontier            10,07 €       26,69 €
Star Trek 6 - The Undiscovered Country	        16,55 €       25,19 €
Blade I	                       10,07 €       26,19 €
Blade II (2 DVD)	                   11,51 €       27,39 €
The Good, the Bad and the Ugly - Special Edition	   12,23 €       27,99 €

Μεταφορικα                         0 €       8,17 € (Κόστος Ανά Αποστολή 2,29€)
                                          (Επί πλέον χρέωση ανά τεμάχιο DVD,CD 0,49 €)

ΣΥΝΟΛΟ................................................. ~ 158 €       ~ 319 €

Δηλαδη +161 € πιο ακριβα. 
Ή αλλιως +161 € κοστος ελληνικων υποτιτλων

Γιατι λοιπον να ψωνιζω απο την Ελλαδα και να υποστηριξω τις ελληνικες εταιριες?

Reaction score
7
Πόσα dvd έχει στην συλλογή του ένας άνθρωπος που ασχολείται με το Home Cinema.
Δεν εχει σημασια ποσα. Ειτε εχει 20 ειτε 200 το θεμα ειναι να ειναι καλης ποιοτητας και να του αρεσουν. Εχω ενα φιλο που αντιγραφει ατελειωτα ο,τι πεσει στα χερια του, ασχετα αν δεν θα το δει ποτε.

Με τι κριτήρια αγοράζει;

Αν ειναι λατρης του κινηματογραφου (και ειδικα αν εχει και συστημα) θα αγοραζει αυθεντικα για να εχει και το κανονικο κουτι και το εξωφυλλο (και στη χειροτερη θα τα νοικιαζει για να τα αντιγραψει μονος του, για να φτιαξει και κανενα εξωφυλλο). Οπως ακριβως συμβαινει με τα CD μουσικης. Αν του αρεσει ένα τραγουδι θα παρει ολο το δισκο για να τον εχει , αν είναι πραγματικος συλλεκτης και το εχει σαν χομπι. Αλλιως θα παρει από τους (συμπαθεστατους-αν και ρατσιστης) μαυρους ή θα αγοραζει Χριστουγεννα το NOWxxxx ή το ΧΡΥΣΟ ΠΑΚΕΤΟ της ΕΜΙ, ή θα αγοραζει 7 εφημεριδες την Κυριακη για να παρει τα DVD.

Από που;
Αν ξερει, από καταστηματα εξειδικευμενα και φτηνα, αλλιως από το γνωστο και ακριβο Megastore ή από το Hondos.

Τι γίνεται με τα "αντίγραφα ασφαλείας";
Δεν κανω. Λογω χωρου και τιμης DL (πλεον). Αλλωστε ποσες είναι οι πιθανοτητες να τα παιξει ένα δισκακι?

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις τιμές των dvd στην Ελλάδα?
Επιεικως, εξευτελιστικα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ και σαν τιμη και σαν ποιοτητα και σαν παροχες.

Για τα "μαιμού" dvd που κυκλοφορούν από τους κατά τα λοιπά συμπαθείς έγχρωμους μετανάστες. Τα εμπιστεύεστε; Τα αγοράζετε;
Δεν τα αγοραζω, για τον πιο πιο πανω λογο (συλλεκτης), αλλα και επειδη ειμαι κατά της πειρατειας (και λογο επαγγελματος). Αν και μερικες φορες τους χρειαζεται η πειρατεια. Δεν τα εμπιστευομαι τοσο για την ποιοτητα οσο και για το αν παιζουν καλα.

Ποιά η γνώμη σας λοιπόν για τις εταιρίες παραγωγής και τις τιμές των dvd στην Ελλάδα;
Για τιμες ειπα. Για τις εταιριες…. Κλασσικες ελληνικες που δεν σεβονται τον καταναλωτη και που ενεργουν με το moto της ‘αρπαχτης’. Προσπαθουν με τα λιγοτερα εξοδα να πουλησουν κατι ακριβα, ενώ δεν αξιζει.
Δειτε τις παραγωγες της Columbia-Tristar (sony) και της Universal που δεν περνανε από ελληνικη εταιρια παραγωγης, ποσο καλες είναι (οι τιμες είναι άλλο θεμα).
Οι άλλες ακομα και το εξωφυλλο το τυπωνουν με inkjet σε Α4 κολλα 80 γραμαριων, που ποτιζει και φαινεται.
Όταν όμως θα το παρει χαμπαρι μια ξενη εταιρια και ανοιχτει στην ελληνικη αγορα, θα παραπονιουνται γιατι δεν πανε καλα οι δουλειες και ότι κινδυνευουν να κλεισουν.
Προσωπικα πλεον δεν αγοραζω από Ελλαδα. Και οποτε βλεπω το sticker της ακατονομαστης και απαραδεκτης (μιας και είναι η μεγαλυτερη) AudioVisual γινομαι σαν τον ταυρο με το κοκκινο. Ειδικα αν το DVD είναι κομμενο στο εξωτερικο και αυτοι κανουν μονο τη διανομη και την επικολληση του logo τους, αλλα το χρεωνουν 30Ε

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν μπορώ να μετρήσω με τον μήνα. Αν πέσει κάτι καλό στην αντίληψή μου θα το πάρω αλλιώς δεν θα πάρω τίποτα.
Θεωρώ τον εαυτό μου ψευτοσυλλέκτη με τη λογική ότι ένας πραγματικός σινεφίλ πέρνει όλες τις ταινίες χωρίς να προσέχει την ποιότητα του μέσου κάτι που εγώ δεν κάνω.

- Παρόλα αυτά είμαι σαφώς υπέρ της κόπιας, φυσικά της ασυμπίεστης πολύ καλής κόπιας που δεν διαφέρει σε τίποτα με το αυθεντικό.
- Σε αυτό σε σπρώχνει η Ελληνική αγορά με τις τιμές. Σπάνια θα αγοράσω dvd από Ελλάδα, αλλά κυρίως αγοράζω από ιντερνετομάγαζα.

Το κύκλωμα στην Ελλάδα είναι από τα χειρότερα παγκοσμίως και δυστυχώς ή ευτυχώς συντηρεί πάρα πολύ κόσμο για να αλλάξει κάτι γρήγορα. Οι εταιρίες ποτέ δεν σεβάστηκαν τον καταναλωτή (ακόμη θυμάμαι τον καυγά για τα extra του armaggedon..., ή την έκδοση του terminator II). Βασικός στόχος είναι η αρπαχτή.

Δυστυχώς όμως ακόμη κι αν το Ελληνικό αγοραστικό κοινό αποφάσιζε να μην ξανααγοράσει π.χ. τις αηδίες του Σπέντζου, η εταιρία μπορεί να ζήσει μόνο από τα video club. Εκεί βάζει χωστά ταινίες με τον τσαμπουκά ήτοι άμα δεν πάρεις 5 από τις παπαριές αυτές δεν θα σου δώσω και 5 Gladiator.... (άλλη Ελληνική πατέντα το ένα video club ανά τετράγωνο πόλης)... Και επειδή είναι φαύλος κύκλος οι τιμές είναι υψηλές, οι πωλήσεις πεσμένες, οι τιμές ενοικίασης επίσης υψηλές και οι μ@λ@κες που θέλουν απλά να δούνε μια ταινιούλα κάνουν πλούσιο τον videoclubατζή που λογικά θέλει να βγάλει την επένδυση σε 10 ενοικιάσεις.

Επειδή αρκετές φορές με έχει βγάλει από τα ρούχα μου το συγκεκριμένο θέμα, έχω σταματήσει να ασχολούμαι. Το κακό είναι ότι αγοράζω και πολύ λιγότερες ταινίες από κάποτε που έπερνα αβέρτα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση.

Στην Ελλάδα τα ποσοστά που ασχολούνται με internet και ειδικά αγορές από εκεί, είναι πάρα πολύ μικρά. Όσο ισχύει αυτό, θα ζούνε όλοι αυτοί οι απατεώνες που κοροϊδεύουν τον κόσμο.... Όχι εμένα όμως :mrgreen:

Reaction score
7
Λόγω επαγγέλματος (βλπ. φοιτητής) εχω περιορισμένους πόρους οπότε δεν με παίρνει να αγοράζω αυθεντκά.Αλλά και να μπορούσα δεν θα το έκανα για όλα τα παραπάνω.Είναι ρεζιλίκι.Την Πολιτικη Κουζίνα όμως που είναι προσεγμένη παραγωγή και σε καλή τιμή θα την πάρω ολοκαίνουργια.Για το θέμα των έγχρωμων πλανόδιων μικροπωλητών ειδών οικιακής διασκέδασης (sic...) όσον αφορά την μουσική είμαι ούτε κρύο ούτε ζέστη.Αλλά ταινίες αποκλείεται να αγοράσω.Βασικά αυτό που με εννοχλεί είναι οτι ακριβώς δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι αν θα παίζει κλπ.Οπότε προτιμώ οταν κυκλοφορούν να τα παίρνω.Αντίγραφα ασφαλείας?I don't know this word... :roll: :twisted: :twisted: :mrgreen: Αν και τελευταία έχω αρχίσει και εγώ να ψήνομαι για ιντερνετικές αγορές.

Reaction score
152
ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΩ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΔΩ 8) 8) 8)
ΞΟΔΕΥΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150Ε ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ METROPOLIS ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ :D :D :D :D

Reaction score
49
Θεωρώ κοροιδία να πληρώσω το υπερβολικό ποσό που ζητούν οι εταιρίες.
Από την άλλη, επειδή οι ταινίες ΔΕΝ είναι μουσική, δεν συλλέγω DVD γιατί λίγες ταινίες θα τις ξαναέβλεπα ευχάριστα πάνω από 3 φορές.
Οπότε ακόμα κι αν μου αρέσει απλά την νοικιάζω!

Αν φιλοτιμηθούν να μειώσουν (αρκετά) τις τιμές ίσως ξεκινήσω να αγοράζω δισκάκια (όπως αντίθετα κάνω με τα OST των ταινιών που αγαπώ....)

Έχω βρει καλή (και με πολύ καλή ποιότητα...) λύση στο περιοδικό "Ο κόσμος του DVD" που βάζει κορυφαίας ποιότητας δισκάκια μαζί με το περιοδικό και κόστος μόλις 7,90 ευρώ!!!
Οπότε διαβάζω και το περιοδικό και έχω και ταινία σε πολύ καλή τιμή :roll:

Reaction score
0
Ωραίο θέμα ανοίξατε και δαπανηρό.

Λοιπόν για DVD από Ελλάδα, ούτε λόγος να γίνεται. Σπάνια τα πλησιάζω, όχι μόνο λόγω τιμής, αλλά πιο πολύ γιατί με χαλάει το κιτσάτο Ελληνικής τεχνοτροπίας layout των κουτιών (τι το θελά να σπουδάσω γραφίστας ε;). 99,99% των περιπτώσεων τα Αγγλικά και Αμερικάνικα DVD είναι σαφώς πιο εμφανίσιμα και συλλεκτικά. Είναι σαφέστατα πιο φτηνά και η ποιότητα της ταινίας σαφώς καλύτερη. Πιστωτική κάρτα έχω, Αγγλικά ξέρω, οι αγορές από Internet είναι μονόδρομος. :lol:

Τώρα σαν συλλέκτης, είμαι και γω λίγο heavy duty, αγοράζω κατά μέσο όρο 10 ταινίες το μήνα. Κυρίως με ενδιαφέρουν BoxSets σειρών και Limited Editions κλπ. Φυσικά οτιδήποτε παίρνω φροντίζω να έχει την κορυφαία ποιότητα ήχου και εικόνας (αναμορφικά widescreen κλπ.), ενώ αρπαχτές τύπου dvd εφημεριδών δε με αγγίζουν.

Αντίγραφα ασφαλείας κάνω κυρίως στις ταινίες που νοικιάζω, κυριώς για να μπορώ να τις βλέπω όταν εγώ θέλω - αυτές που μου αρέσουν τις αγοράζω αυθεντικές και τις κόπιες τις μετακομίζω στο χωριό μου :lol:

Reaction score
7
Ωραίο θέμα ανοίξατε και δαπανηρό.

Λοιπόν για DVD από Ελλάδα, ούτε λόγος να γίνεται. Σπάνια τα πλησιάζω, όχι μόνο λόγω τιμής, αλλά πιο πολύ γιατί με χαλάει το κιτσάτο Ελληνικής τεχνοτροπίας layout των κουτιών (τι το θελά να σπουδάσω γραφίστας ε;). 99,99% των περιπτώσεων τα Αγγλικά και Αμερικάνικα DVD είναι σαφώς πιο εμφανίσιμα και συλλεκτικά. Είναι σαφέστατα πιο φτηνά και η ποιότητα της ταινίας σαφώς καλύτερη. Πιστωτική κάρτα έχω, Αγγλικά ξέρω, οι αγορές από Internet είναι μονόδρομος. :lol:

Τώρα σαν συλλέκτης, είμαι και γω λίγο heavy duty, αγοράζω κατά μέσο όρο 10 ταινίες το μήνα. Κυρίως με ενδιαφέρουν BoxSets σειρών και Limited Editions κλπ. Φυσικά οτιδήποτε παίρνω φροντίζω να έχει την κορυφαία ποιότητα ήχου και εικόνας (αναμορφικά widescreen κλπ.), ενώ αρπαχτές τύπου dvd εφημεριδών δε με αγγίζουν.

Αντίγραφα ασφαλείας κάνω κυρίως στις ταινίες που νοικιάζω, κυριώς για να μπορώ να τις βλέπω όταν εγώ θέλω - αυτές που μου αρέσουν τις αγοράζω αυθεντικές και τις κόπιες τις μετακομίζω στο χωριό μου :lol:
Ειδες Δημητροπουλε? Υπαρχει κι αλλος, δεν ειμαι μονο εγω... :mrgreen:

Reaction score
7

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss