Πόσα Watt τροφοδοτικό???

GTX

Reaction score
39
Λοιπόν στήνω τώρα ένα σύστημα το οποίο σκοπεύω να κάνω file server. Έχω πάρει ένα μεγάλο κουτί που έχει θέση για 12 σκληρούς και σκοπεύω να γεμίσω και τις 12 :):). Το pc βασίζεται σε έναν 3000+ 64 και θα φοράει μια 6800GT, ενώ θα έχει και 1GB Ram και κανά 2 PCI controllers (sata και IDE). Η ερώτηση προφανώς είναι, πόσα watt πρέπει να είναι το τροφοδοτικό για να είμαι οκ με τόσους σκληρούς?? Σίγουρα θα είναι πάνω απο 500W και για να μη σας κουράζω :) οι υποψήφιοι είναι 2!

Η φτηνή λύση στα 145 ευρώ και 730W

και

Η ακριβή λύση στα 250 ευρώ και 850W

οτι το Enermax είναι καλύτερο και πιο σίγουρο το ξέρω αλλά αξίζει να δώσω τόσα λεφτά ή και με το άλλο είμαι οκ? Έχει κανείς εμπειρία απο αυτά τα Hiper που είναι και της μόδας τελευταία?

Reaction score
1
Αν είναι για file server, τη την θες την 6800GT.
Δεν βάζεις μια λιγοτερο ενεργοβόρα; Μονο 200 βατ θα τα θέλει αυτή.

Έχω ένα παρόμοιο μηχάνημα με 11 δισκους προς το παρόν, και τα 450 βατ(ονομαστικά) είναι αρκετά. Παίρνει άνετα άλλους 3-4.

Το δικό μου είναι σε 865G mobo με celeron 1.8Ghz CPU. Για γραφικά χρησιμοιποιώ την onboard και έχω και 2 pci raid controllers.

Reaction score
5
Συμφωνώ κι εγώ με αυτό. Πάρε καμια πιο μικρή καρτα γραφικών. 200W μπορεί να μην καταναλώνει η 6800 αλλα σίγουρα καταναλώνει. Επίσης κοίτα τα τροφοδοτικά της Hiper. Με άφησαν πιο ικανοποιημένο και από τα Thermaltake.

Επίσης γιατι να βάλεις PCI controllers? Κοίτα λίγο τo Asus M2N32 Workstation Professional. Το εχω εγώ στο δικό μου. Εχει 10 (δέκα!!!) SATA II και 2 IDE.

GTX

Reaction score
39
Το ξέρω οτι η κάρτα δε λέει για αυτή τη δουλειά αλλά αυτή τη στιγμή έχω να βάλω σε αυτό το κουτί ή μια 6800GT ή μια 6600GT. Δε νομίζω να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση και απλά είπα να κρατήσω την καλύτερη και να σουτάρω την άλλη.

Ενδιαφέρον το Mobo της Asus αλλά είναι AM2 και ο δικός μου πατάει σε 754 και δε σκοπεύω να δώσω άλλα λεφτά για cpu κτλ. Είπα να φτιάξω το σύστημα με απομεινάρια.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
H 6800GT δεν είναι καλύτερη από την 6600GT και ειδικά στον τομέα του video.
Για τροφοδοτικό δες και αυτό http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700238

Το Hiper TypeR άντεξε 3 μέρες.
Το Enermax 350 αντέχει 4 χρόνια
Το EnermaxEG851 αντέχει 3 χρόνια
Το Enermax EG701 αντέχει 2 χρόνια

Reaction score
5
Τι εννοείς αντεξε 3 μέρες; Το PC στο σπίτι μου δουλεύει 24/7. δεν κανει shutdown παρα μονο restart. και εχει επάνω πολύ πραμα.ενταξει δεν καταναλώνει πολύ πραμα οταν το εχω αφησει απλα να κανει downloads αλλα γενικά εχω μάθει στο χώρο των υπολογιστων οτι ο,τι αντεχει εμενα, αντεχει τα πάντα! :p

GTX

Reaction score
39
H 6800GT δεν είναι καλύτερη από την 6600GT και ειδικά στον τομέα του video.
Μοναδικό πλεονέκτημα της 6600 είναι οτι παίζει harware acceleration, σε όλα τ'αλλα η 6800 είναι καλύτερη. Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι η κάρτα, θα βάλλω μια απ'της 2 έτσι κι αλλιώς ούτε παιχνίδια ούτε βίντεο θα παίζει αυτό το pc.

Γενικά έχω αρχίσει να γέρνω προς το enermax όσο κι αν φωνάζει η τσέπη μου :) αλλά θα έχει τόσο πράγμα το pc πάνω που προτιμώ να δώσω 100 ευρώ παραπάνω αλλά να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Reaction score
5
Γιώργο η άποψή μου είναι ότι ένα καλό τροφοδοτικό είναι εγγύηση για το μέλλον του κουτιού σου. Παρέχει ασφάλεια από τα τερτίπια του ρεύματος της ΔΕΗ, παρέχει 'καθαρότερο' ρεύμα (πωπω, χαϊεντάς κατάντησα) και γενικώς δεν θα απασχολείσαι κάθε λίγο και λιγάκι με το "γιατί μου κολλάει το Pc"...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Τι εννοείς αντεξε 3 μέρες; Το PC στο σπίτι μου δουλεύει 24/7. δεν κανει shutdown παρα μονο restart. και εχει επάνω πολύ πραμα.ενταξει δεν καταναλώνει πολύ πραμα οταν το εχω αφησει απλα να κανει downloads αλλα γενικά εχω μάθει στο χώρο των υπολογιστων οτι ο,τι αντεχει εμενα, αντεχει τα πάντα! :p
Το συγκεκριμένο PC εδώ και 2 χρόνια περίπου δεν κλείνει ποτέ, μόνο restart όταν κάνω updates drivers, προγράμματα ή τα Windows.
Έχει 12 δίσκους
1 CD-R/RW
2 DVD-R/RW
7800GTX
Και φυσικά Enermax EG701AX

Το Type R600W μου το πρότεινε ένας φίλος και το πήρα να το δοκιμάσω.
Μετά από 3 μέρες συνεχόμενης λειτουργίας χάλασε, κρίμα το όνομα, που θυμίζει HONDA CIVIC TYPE R

Reaction score
5
περίεργο. εγω εχω το R580. συντηρεί 2 λάμπες black light, 6 δισκους, 1 dvd recorder, 1 DVD-ROM και μέχρι πρόσφατα την μία 7950GX2. τώρα που έγιναν 2 οι 7950 έβαλα δεύτερο τροφοδοτικό. Αλλα ειλικρινά απο το Hiper ειμαι υπερ-ικανοποιημένος, τόσο στα ρεύματα που βγάζει (δεν εχει καει κάτι ακομα ενω απο thermaltake κάτι ψιλά κλαιω) και ειναι φοβερά εργονομικο.

edit : μαλλον τελικα ειναι τι θα σου κάτσει. σαν να ψάχνεις το τζόκερ ενα πραμα :p

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Πόσα Watt τροφοδοτικό???

Άποψη μου να τα σκάσεις για το Enermax. Τα τροφοδοτικό είναι από τα εξαρτήματα που δε χωράνε εκπτώσεις.

Εγώ πάντα στο μυαλό μου, και ειδικά όταν προσπαθώ να τα βγάλω πέρα με περιορισμένο budget, έχω την παρακάτω ιεραρχία με βάση την οποία "σπρώχνω" και τα περισσότερα λεφτά σε ένα νέο PC:
(1) Οθόνη, Ποντίκι, Πληκτρολόγιο
(2) Κουτί, Τροφοδοτικό
(3) Υπόλοιπα εξαρτήματα

Δεν ανακαλύπτω την Αμερική φυσικά, είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα "common sense"!
In the long run, που λέει και ο λαός, στην ουσία προστατεύεις τον εαυτό σου (η γραμμή 1, για λόγους εργονομίας κλπ) και την επένδυσή σου (γραμμή 2, για ευνόητους λόγους) και γλυτώνεις και χρήματα καθώς τα (1) και (2), αν είναι καλά, αντέχουν 2-3+ αναβαθμίσεις του υπόλοιπου hardware.

GTX

Reaction score
39
Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα της χτεσινής συζήτησης :)

Τελικά νικητής το Enermax Galaxy 850W. Ευτυχώς χώρεσε οριακά στο κουτί (τρελάθηκα όταν πήγα να το βάλω). Αν δεν έβγαινε η πλάτη του κουτιού στο σημείο του τροφοδοτικού δεν είχα καμία ελπίδα. Οπότε την έβγαλα, έβαλα μέσα στο τροφοδοτικό και με πολύ ζόρι το έβαλα στη θέση του και βίδωσα και την πλάτη.

Έχουμε λοιπόν το κουτί με 12 ετοιμοπόλεμους σκληρούς που περιμένει να του περάσω windows σήμερα :D

Reaction score
5
μάστορα! ποιο κουτι ειναι που πέρνει τόσους δίσκους;;;; θελω και λινκ plx plx plx :D

mille merci!

GTX

Reaction score
39
Το κουτί είναι Lian-li, πολλά απο τα full tower που βγάζουν παίρνουν 12 σκληρούς στη θέση που έχει για τους σκληρούς και φυσικά μπορείς να προσθέσεις κι άλλους με αντάπτορα στις θέσεις για τα optical. Αυτό που πήρα εγώ είναι το Lian Li V2100A Plus II. Φοβερό κουτί, γενικά για μένα η lian-li βγάζει τα καλύτερα κουτιά, έχω και ένα midi tower και η ποιότητα τους απλά δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο έχω δει, και η τίμη τους βέβαια :D

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Πόσα Watt τροφοδοτικό???

Καλορίζικο!
Τα Lian-Li είναι κορυφαία κουτιά...Είναι στα σχέδια για το επόμενο PC μου! :D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.676
Members
38.728