Πόσο καλά ακούτε την ποιότητα του ήχου;

Reaction score
2.654
Τυφλό τεστ.
6 διαφορετικά τραγούδια σε MP3 128kbs, MP3 320kbs, Uncompressed WAV.

Ποιό ακούγεται καλύτερα;
Το τεστ το έκανα με ακουστικά Sennheiser Momentum 2 και USB DAC Geek Audio 450.

http://www.npr.org/sections/therecord/2015/06/02/411473508/how-well-can-you-hear-audio-quality
http://www.npr.org/sections/therecord/2015/06/02/411473508/how-well-can-you-hear-audio-quality
Τα κομμάτια και τις επιλογές μου τις παραθέτω παρακάτω

Katy Perry "Dark Horse" 128kbs mp3
Neil Young "There's a World" Uncompressed WAV
Suzanne Vega "Tom's Diner" Uncompressed WAV
Murray Perahia & the English Chamber Orchestra "Mozart: Piano Concerto No. 17, K. 453 (II. Andante)" Uncompressed WAV
Jay Z "Tom Ford" 320kbs mp3
Coldplay "Speed of Sound" 128kbs

Reaction score
5.977
Τυφλό τεστ.
6 διαφορετικά τραγούδια σε MP3 128kbs, MP3 320kbs, Uncompressed WAV.

Ποιό ακούγεται καλύτερα;
Το τεστ το έκανα με ακουστικά Sennheiser Momentum 2 και USB DAC Geek Audio 450.

Τα κομμάτια και τις επιλογές μου τις παραθέτω παρακάτω

Murray Perahia & the English Chamber Orchestra "Mozart: Piano Concerto No. 17, K. 453 (II. Andante)" Uncompressed WAV

Νομίζω ότι το πρωτόκολλο δεν είναι σωστό...Θα έλεγα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις ακριβώς το ίδιο κομμάτι σε διάφορες εκδόσεις (από 24bit μέχρι MP3 128kbs) ώστε να μπορείς να κάνεις σύγκριση..και μετά να επιλέγεις τυχαία και τυφλά! προς ακρόαση με κάποιο τρόπο που δεν θα γνωρίζεις τι παίζει ανά πάσα στιγμή..και μάλιστα θα πρέπει να έχεις και την ίδια στάθμη σε όλα τα αρχεία....
Ωραίο θα ήταν να καλέσεις και κάποιους φίλους και να τους υποβάλλεις στο τεστ...όσο περισσότερο το "δείγμα" τόσο πιο αξιόπιστο το τελικό αποτέλεσμα!

Reaction score
447
Το τεστ το έκανα με τα JBL LSR305 και USB DAC IFI IDSD Nano.

Katy Perry "Dark Horse" 320kbs mp3
Murray Perahia & the English Chamber Orchestra "Mozart: Piano Concerto No. 17, K. 453 (II. Andante)" 128kbs mp3
Jay Z "Tom Ford" 128kbs mp3
Coldplay "Speed of Sound" Uncompressed WAV

Τρία στα έξι. 50%
Να ομολογήσω ότι περίμενα να ήταν μεγαλύτερες οι διαφορές στο άκουσμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Νομίζω ότι το πρωτόκολλο δεν είναι σωστό...Θα έλεγα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις ακριβώς το ίδιο κομμάτι σε διάφορες εκδόσεις (από 24bit μέχρι MP3 128kbs) ώστε να μπορείς να κάνεις σύγκριση..και μετά να επιλέγεις τυχαία και τυφλά! προς ακρόαση με κάποιο τρόπο που δεν θα γνωρίζεις τι παίζει ανά πάσα στιγμή..και μάλιστα θα πρέπει να έχεις και την ίδια στάθμη σε όλα τα αρχεία....
Ωραίο θα ήταν να καλέσεις και κάποιους φίλους και να τους υποβάλλεις στο τεστ...όσο περισσότερο το "δείγμα" τόσο πιο αξιόπιστο το τελικό αποτέλεσμα!
Κάνουν κάτι διαφορετικό οι συντάκτες της σελίδας;

Reaction score
30.456
Όλα τα δείγματα παίζουν και στις 3 εκδοχές (mp3@128 ,mp3@320 ,wav)
Αυτό που παραθέτει ο φίλος είναι ποιο επέλεξε σε κάθε τραγούδι (τυφλά) ως αυτό με την καλύτερη ποιότητα.

Reaction score
2.654
Μια φορα εγινε η δοκιμη?
Προσωπικά μία φορά την έκανα.
Το θεωρώ άσκοπο το να κάτσω να ακούσω το ίδιο κομμάτι πολλές φορές για να βρω ψεγάδια.
Ήθελα απλά να δω τί πιάνουν τα αυτιά μου.

Οι διαφορές πάντως δεν είναι τόσο τρανταχτές στα δικά μου αυτιά.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Πάντως αυτά που μάλλον είναι πιο φροντισμένες παραγωγές, τα προτίμησες σε wav... ;)

Reaction score
1.064
Νομιζω οτι δε βγαινει ακρη με αυτα τα τεστ , τα εχω κανει κ εγω κ πιστευω και αλλοι βεβαια . Δεν ειναι μονο η συμπιεση στη ποιοτητα του ηχου ειναι και ποσο πολυ σου αρεσει ενα τραγουδι , το εχεις ακουσει πιο πολλες φορες και μπορεις να διακρινεις τις διαφορες , η ωρα που το ακουσες , η διαθεση σου . Αν το ξανακανεις μπορει να βγαλεις 0 % Αλλα οπως ειπες αν ακους τη μουσικη και οχι τον ηχο τοτε ολα ειναι πολυ καλυτερα !

Reaction score
0
Έχω πολλά χρόνια πια να ασχοληθώ με το Hi-Fi και τα blind A-B tests, οπότε μου φάνηκε ενδιαφέρον, εθυμήθηκα και τα νιάτα μου...

Τα δικά μου αποτελέσματα ήταν:

Jay Z "Tom Ford" Uncompressed WAV
Coldplay "Speed of Sound" 320kbs mp3
Katy Perry "Dark Horse" 320kbs mp3

Κι εμένα οι διαφορές μου φάνηκαν απειροελάχιστες, οπότε μπορεί σε επανάληψη να βγουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.

Reaction score
51
Πολύ καλή ιδέα για τέστ! Αντίστοιχο ετοίμασα κι εγώ πριν από χρόνια. Τα mp3 στα 128 ήταν εύκολα αντιληπτά. Τα mp3 στα 320 όμως ήταν σχετικά δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς. Σε δύο περιπτώσεις από τις πέντε, θεωρήθηκαν καλύτερα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON