Πόσο κοστίζει;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πόσο θα κοστολογούσατε ένα σύστημα που αποτελείτε από CD player, Tuner, ενισχυτή 2 x 60 Watts RMS και ένα ζεύγος ηχείων βιβλιοθήκης 2 δρόμων με Bass Reflex ;

Ποια είναι η πιο χαμηλή τιμή που μπορείτε να σκεφτείτε;

(μιλάμε για ξεχωριστές συσκευές και όχι λύσεις τύπου όλα-σε-ένα)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Πόσο θα κοστολογούσατε ένα σύστημα που αποτελείτε από CD player, Tuner, ενισχυτή 2 x 60 Watts RMS και ένα ζεύγος ηχείων βιβλιοθήκης 2 δρόμων με Bass Reflex ;

Σπυρο, μιλαμε για "φιρμα" η εταιρεια που δεν ξερει ουτε η μανα αυτου που την εχει?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Πόσο κοστίζει;

Η Tangent δεν είναι καινούρια εταιρία (θυμάστε την Eltax?). Ειδικευόταν στην κατασκευή ηχείων μέχρι που μια μέρα αποφάσισε να κατασκευάσει ένα αντι-tivoli ραδιόφωνο. Απο τότε έχει μπει στο παιχνίδι κατασκευής συσκευών hifi σε προσιτές τιμές (με τους ανάλογους περιορισμούς κάθε φορά).

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ηχεία της ιδιαίτερα η σειρά Clarity.

Από τα tivoli-like ολοκληρωμένα συστήματά της το quattro έχει διακριθεί σε πολλά περιοδικά του ειδικού τύπου στην πατρίδα του την Δανία αλλά και την Γαλλία.

edit
Το quattro δεν είναι απλό ραδιόφωνο, αλλά ένα wifi radio. Αυτό σημαίνει ότι έχει πρόσβαση σε πάνω από 5,500 internet radio stations

Reaction score
13
- 399 Ε συν Εξοδα αποστολης 53,86 Ε = 452,86 Ε
- Ο Ενισχυτης ειναι αυτος των 50 ή των 100 Βαττ ?
- Ο δεκτης ειναι αυτος με το DAB ή χωρις αυτο ? Εχουν 70 Ε διαφορα.

Τα εχω βρει αρκετα φτηνοτερα με αλλο brand name.
ΡΜ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Πόσο κοστίζει;

Ο ενισχυτής είναι των 100w (ονομαστικά στην πράξη 2x60w)

Ο δέκτης είναι χωρίς DAB.

Όσον αναφορά το brand name το πιο πιθανόν είναι να βρεθούν με το όνομα της eltax αλλά eltax και tangent είναι η ίδια εταιρία με έδρα την Δανία. Η κατασκευή είναι προφανώς φασόν οπότε θα μπορεί να τα βρει κάποιος και απευθείας από τον κατασκευαστή (κάπου στην Άπω ανατολή).

Το θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι κάποιος μπορεί με πολύ λίγα λεφτά να πάρει ένα εισαγωγικό σύστημα. Τώρα το θέμα είναι το πόσο καλά ακούγεται αυτό το σύστημα...

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Πόσο κοστίζει;

Ο ενισχυτής είναι των 100w (ονομαστικά στην πράξη 2x60w)

Ο δέκτης είναι χωρίς DAB.

Όσον αναφορά το brand name το πιο πιθανόν είναι να βρεθούν με το όνομα της eltax

Σωστα.
Φτηνοτερα σε Γερμανικο Πολυκαταστημα. Και με τα μεταφορικα μεσα. Και υπαρχουν και μεγαλυτερα Ηχεια στην ιδια σειρα

αλλά eltax και tangent είναι η ίδια εταιρία με έδρα την Δανία. Η κατασκευή είναι προφανώς φασόν οπότε θα μπορεί να τα βρει κάποιος και απευθείας από τον κατασκευαστή (κάπου στην Άπω ανατολή).

Το θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι κάποιος μπορεί με πολύ λίγα λεφτά να πάρει ένα εισαγωγικό σύστημα. Τώρα το θέμα είναι το πόσο καλά ακούγεται αυτό το σύστημα...
:happy_4:

Reaction score
10

Bass Reflex, σε ηχειο στη βιβλιοθηκη δε μου ακουγεται και πολυ καλα.
Δε συζηταω να ειναι η τρυπα απο πισω, γιατι θα μπουμαρει το συμπαν, αλλα και μπροστα να ειναι, παλι δεν θα το εβαζα σε βιβλιοθηκη.
Καλυτερα να ακουσεις ενα κλειστου τυπου και να διαλεξεις απο αυτα που θα σου κανουν στο αυτι , αυτο με τα περισσοτερα μπασα, γιατι αφου ζητας Bass Reflex για μπασα ψαχνεις.
Τα υπολοιπα που ζητας πιστευω ( παντα εκτος απο τα no-name ) οτι επειδη πια δεν ειναι της μοδας, δεν εχεις πολλες επιλογες...
Εγω θα πηγαινα κατα marantz μερια, για τα αξιοπρεπη cd-players, οπως και τους ενισχυτες, τωρα το tuner ????
Ετσι που εχουν ερθει τα πραγματα πιο φτηνα θα σου στοιχισει ενα dvd-player και ενας φτηνος A/V receiver που θα τον παιζεις stereo, παρα τα 3 κομματιαστα που αναφερεις.

Reaction score
4
Επειδή τυγχάνει να έχω το tuner της Tangent και συγκεκριμένα το TNR-100.
Στα δικά μου αυτιά ακούγετε μια χαρά. Το μόνο παράπονό μου, είναι η τραγικά χαμηλή ευαισθησία σε σύγκριση με τον Yamaha RX-V595a. Μάλλον δεν έχει PLL μέσα και καμμιά φορά κλειδώνει και σε συχνότητες διαφορετικής της φέρουσας (πχ. +- 50KHz)
Γενικά εκτός του ήχου, φαίνετε σαν μια "ερασιτεχνική" κατασκευή.

Reaction score
1
Δεν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα μηχανάκια, αλλά σε ένα πολυκατάστημα έτυχε να τα "χαϊδέψω". Είναι ό,τι χειρότερο έχω δει από ποιότητα κατασκευής. Κινέζικο μπρίκι είναι πιο στιβαρό. Σε διαμέρισμα μπορούν να μπουν μόνο αν είναι κάποιος σίγουρος πως δε θα μετακομίσει...... αποκλείετε να αντέξουν μεταφορά. Τα ηχεία τις Eltax ήταν, πριν χρόνια τουλάχιστο, καλά για τα χρήματα που ζητούσαν.

Πιστεύω πως ένα σετ από low budget κομμάτια της Sony είναι σαφώς ανώτερο σε όλους τους τομείς, ενώ κοστίζει μαλλον λιγότερο ..... ε και ηχεία όλο και κάτι θα βρούμε :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp