Πόσο πληρώνεται το μαύρο...;

Reaction score
0
Έχοντας διαβάσει αρκετά (και σας ευχαριστώ), ξεκινώ για αγορά LCD...

Απόσταση θέασης: 2,8-3 μέτρα
[είδα 37άρα σε φίλο, στην ίδια απόσταση, και μου φάνηκε μικρή, ιδίως σε DVD - οπότε αποφάσισα για 40", ίσως και 42" (?!)]

Υλικό θέασης: DVD, HD, Games
(μονόδρομος το 1080p...)

Πορτοφόλι: οριακά τα 2800 ευρώ

Επιθυμητά χαρακτηριστικά:
- όσο πιο καλή ποιότητα εικόνας γίνεται
- γρήγορο panel (gaming)
- όσο το δυνατόν ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΥΡΟ***

**** δεν έχω δει καμμία LCD που να με ικανοποιεί !!!
(οκ όλες ήταν μάλλον αρύθμιστες και σε περιβάλλον πολύ διαφορετικό από ένα σπίτι...)

Γνωρίζω/ζετε ότι είναι μάλλον απίθανο να δεις τις TVs που σε ενδιαφέρουν δίπλα-δίπλα να παίζουν από τις ίδιες πηγές και σε φυσιολογικές συνθήκες περιβάλλοντος, ώστε να μπορείς να αποφασίσεις (πιο) εύκολα...

Τελική επιλογή 40"
- SONY 40x2000
- SAMSUNG 40F71

(και κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει και η 42" ΑΜΟΙ, με το σκεπτικό ότι με τα ίδια λεφτά -2800- θα φτιάξω και ένα νέο PC και θα την απολαύσω ΑΜΕΣΑ...)

Βασικά χρειάζομαι κάποια γνώμη για το μαύρο των 2 (3) TV...

Ή όποια άλλη γνώμη νομίζετε πως θα βοηθήσει στην απόφασή μου...

(ακόμη και κάποιο "καλύτερο" μοντέλο κατά την γνώμη σας...)

Φιλικά

Reaction score
0
Με το παρντόν....!

Για να μην παρεξηγηθώ...

Δεν γνωρίζω τίποτε για το συγκεκριμένο "θέμα"...

Reaction score
7
Βασικά εγώ το καλύτερο μαύρο το έχω δει σε τηλεοράσεις Sharp. H σειρά X πάντως της Sony για την οποία ενδιαφέρεσαι έχει καλό μαύρο. Έγώ προσωπικά αγόρασα (ακόμα την περιμένω) την LC37XD1E της Sharp. Βέβαια για 42 ίντσες και πάνω η σειρά XD της Sharp λένε ότι έχει πρόβλημα με έντονο Banding (όχι όλα τα κομμάτια βέβαια). Πιστεύω πάντως με τη σειρά X της Sony να μείνεις ικανοποιημένος.

Reaction score
1
Ναι αλλά κάπου δεν έγραψε κάποιος οτι οι sony έχουν ένα πρόβλημα στα μαύρα φόντα με bleeding?

Reaction score
0
Ναι αλλά κάπου δεν έγραψε κάποιος οτι οι sony έχουν ένα πρόβλημα στα μαύρα φόντα με bleeding?
Παιδια επειδη εχω κι εγω το ιδιο δίλημμα αναμεσα στις δυο TV αν και θα μπορουσα να πω πως επηρεαστηκα αρκετα με το bleeding της SONY, θα ηθελα μια γνωμη σχετικα για τις δυο, η ωρα της αγορας πλησιαζει.
Thanx

Reaction score
1
Ενας πολύ φίλος παρέλαβε εχτές την sony και πήγα να την δω.
Έχει πολύ ανεβασμένα όλα τα χρώματα ακόμα και όταν ρυθμίσεις τα πάντα στο μηδέν (ή στο 50%).
Το bleeding δεν το είδα τόσο αισθητό.Δηλαδή το ανέχομαι.
Τώρα όσον αφορά το μαύρο είναι αρκετά καλή αν και πρωί και με ακατάλληλες συνθήκες θέασης δεν μπορώ να έχω ασφαλή συμπεράσματα.(τόσο για το μαύρο οσο και για το bleeding)
Σε γενικές γραμμές πάντως έχω να πω πως η ανάλυση 1280Χ768 έίναι πολύ λίγη για τις 40 ίντσες και μάλλον θα περιμένω για τις 1920Χ1080.

Reaction score
0
Ενας πολύ φίλος παρέλαβε εχτές την sony και πήγα να την δω.
Έχει πολύ ανεβασμένα όλα τα χρώματα ακόμα και όταν ρυθμίσεις τα πάντα στο μηδέν (ή στο 50%).
Το bleeding δεν το είδα τόσο αισθητό.Δηλαδή το ανέχομαι.
Τώρα όσον αφορά το μαύρο είναι αρκετά καλή αν και πρωί και με ακατάλληλες συνθήκες θέασης δεν μπορώ να έχω ασφαλή συμπεράσματα.(τόσο για το μαύρο οσο και για το bleeding)
Σε γενικές γραμμές πάντως έχω να πω πως η ανάλυση 1280Χ768 έίναι πολύ λίγη για τις 40 ίντσες και μάλλον θα περιμένω για τις 1920Χ1080.
Συγγνωμη αλλα δεν ειναι απολυτως ορθο οταν αναφερεσαι στην ποιοτητα της εικονας να αναφερεις την αναλυση και μονο αυτη

Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν TV με αναλυση 1366χ768 και η εικονα τους ειναι
καλυτερη απο υλοποιησεις 1920χ1080 διοτι παιζουν μεγαλο ρολο τα ηλεκτρονικα συστηματα οδηγησης και επεξεργασιας της εικονας σε ψηφιακο επιπεδο ,ο scaler ,οπως και το ιδιο το πανελ(ποιοτητα κατασκευης)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Δεν φτανει μια TV ναεχει πανελ 1920χ1080 για να θεωρηθει
εξ ορισμου καλη.Πρεπει να υποστηριζεται σωστα με εξελιγμενα ηλεκτρονικα
ΒΑΒΑΛΕΚ

Reaction score
1
Παιδιά χίλια συγνώμη για τα post εδώ .
Η τηλεοράση που είδα δεν είναι η συγκεκριμένη sony αλλά ένα παρόμοιο μοντέλο της sony με χαμηλότερη ανάλυση.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Re: Πόσο πληρώνεται το μαύρο...;

Συγγνωμη αλλα δεν ειναι απολυτως ορθο οταν αναφερεσαι στην ποιοτητα της εικονας να αναφερεις την αναλυση και μονο αυτη

Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν TV με αναλυση 1366χ768 και η εικονα τους ειναι
καλυτερη απο υλοποιησεις 1920χ1080 διοτι παιζουν μεγαλο ρολο τα ηλεκτρονικα συστηματα οδηγησης και επεξεργασιας της εικονας σε ψηφιακο επιπεδο ,ο scaler ,οπως και το ιδιο το πανελ(ποιοτητα κατασκευης)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Δεν φτανει μια TV ναεχει πανελ 1920χ1080 για να θεωρηθει
εξ ορισμου καλη.Πρεπει να υποστηριζεται σωστα με εξελιγμενα ηλεκτρονικα
ΒΑΒΑΛΕΚ
Συμφωνώ αλλά στο σημείο που έχουμε σήμα απλής τηλεόρασης ή κακής εικόνας dvd.

Αν δίνουμε σήμα 1080p σε μία 1920Χ1080 τηλεόραση τότε το chip επεξεργασίας της εικόνας λίγα πράγματα κάνει και κατά συνέπεια δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην ποιότητα από τηλεόραση σε τηλεόραση. Σε αυτή την περίπτωση τα εγγενή χαρακτηριστικά της τηλεόρασης γίνονται τα πιο σημαντικά (φωτεινότητα contrast κλπ)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7