Πόσο συχνά ακούτε Mp3?

Πόσο συχνά Ακούτε MP3?

• Πολύ συχνά σπίτι και αυτοκίνητο!

Votes: 0 0,0%
  • Πολύ λίγο!

• Καθόλου!

• Total voters
    19
Reaction score
51
Τα Mp3 μπήκαν στην ζωή μας πρίν από μία 10ετία κοντά!

Πόσο όμως εμείς τα χρησιμοποιούμε???

Ο σκοπός του ανωτέρω πέρα από δημογραφικός, πιθανά να εξυπηρετήσει αργότερα μία προσπάθεια αλληλο-διάθεσης προσωπικών μουσικών βιβλιοθηκών σε mp3 ανάμεσα στα μέλη που θα ενδιαφερθούν! :wink:

ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=6952

Reaction score
1
Εδώ και τουλάχιστον 2,5 χρόνια ακούω (σε ΙΧ και σπίτι) μουσική συμπιεσμένη κυρίως σε πρότυπο mp3 (κατά 90%) αλλά και σε άλλα πρότυπα συμπίεσης.

Μια που γίνεται και συζήτηση για αυτό να αναφέρω κ 2 προβληματάκια που αντιμετωπίζω (κ υποψιάζομαι και άλλοι φίλοι):
1ον) Δεν έχεις πάντοτε τη δυνατότητα (λόγω έλειψης χρόνου) να επιλέξεις την ποιότητα μουσικής που σου "δανείζουν" διάφοροι φίλοι, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μαζεύεις και "σαβούρα" (π.χ 64kbps, radio edit κ.λ.π).
2ον) Από κάποιο σημείο και έπειτα δυσκολία στη διαχείριση εξαιτίας του μεγάλου όγκου των μουσικών βιβλιοθηκών παρόλο που υπάρχουν στην αγορά ουκ ολίγα προγράμματα διαχείρισης.

Ο σκοπός του ανωτέρω πέρα από δημογραφικός, πιθανά να εξυπηρετήσει αργότερα μία προσπάθεια αλληλο-διάθεσης προσωπικών μουσικών βιβλιοθηκών σε mp3 ανάμεσα στα μέλη που θα ενδιαφερθούν! :wink:
Συμφωνώ απόλυτα. :!: Πολύ καλή ιδέα και με το καλό να την εφαρμόσουμε το γρηγορότερο. :D :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ακούω πολύ λίγο mp3 μιας και ακούω μόνο στο αυτοκίνητο από δαύτα. Τρομερή εφεύρεση πάντως :wink:

Reaction score
51
Καθόλου,και δεν νομίζω να μου χρειάζετε,εκτός εάν άνοίξω κάποιο μαγαζί,και έχω το mp3 να παίζει μουσική για τους άλλους... :lol: ,χωρίς να ασχολούμε μαζί του.
Γιωργάρα ήμουν 100% σίγουρος για την απάντηση σου! :lol:

Reaction score
0
Αρκετά εώς πολύ. Ειδικά τα καλοκαίρια, ξάπλες στη παραλία χωρίς mp3 δεν εννoούνται!  

Όπως επίσης και ταξίδια και mp3 είναι καιρό τώρα μονόδρομος...

Στο σπίτι ακούω αρκετά, αρκεί να είναι σε υψηλό bitrate...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Ακούω λίγο στο αυτοκίνητο και στο pc. Αν και θα προτιμούσα κάτι ποιοτικά καλύτερο, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα mp3 είναι φοβερά πρακτικα...

Reaction score
786
Ακούω ΜΟΥΣΙΚΗ σε οποιαδήποτε μορφή!
Ξαπλωμένος κάτω από ένα πεύκο , θα μου αρκούσε και ένα παλιό ραδιοφωνάκι....
Τα ειπε ολα ο άνθρωπας...

Ακουω mp3 παντου και παντα πλεον, στο σπιτι απο το HTPC, στο αυτοκινητο απο το CD-MP3, στη δουλεια απο το PC, στον δρομο απο το κινητο, στα πλοια απο το iPod... και επισης στο ραδιοφωνο καθως ολοι οι "μεγαλοι" παιζουν πια απο σκληρους δισκους.

Αναρωτιεμαι πως μπορουσαμε και ζουσαμε χωρις συμπιεσμενη μουσικη, χωρις δεκαδες μουσικες μεσα σε ενα μικρο τσιπακι ή χιλιαδες μουσικες σε ενα κουτι οπως των τσιγαρων. Μερικες φορες λεω "πωπω χαλια αυτο το κομματι, πρεπει να το βρω καλυτερο", αλλες παλι ψαχνω να βρω σε τι bitrate ειναι αυτο που παιζει και ακουγεται ετσι αψογα. Τις περισοτερες βεβαια φορες απλα απολαμβανω ανετα και ευκολα την μουσικη...
Με εναν καλο encoder (Lame), κωδικοποιηση VBR 192-320 και καλο hardware αναπαραγωγης (παρα πολλα μηχανακια διαφορων κατηγοριων παιζουν χαλια mp3 που σε αλλα ακουγονται μια χαρα) δεν βρισκω τον λογο καποιος να μην χαιρεται τα πλεονεκτηματα της συμπιεσης. Εκτος αν το μεσαιο του ονομα ειναι (MAC) :D :D :D

Reaction score
3
Για να μήν μπερδευόμαστε και ξεφύγουμε απο το θέμα. :|

Για mp3 μιλάμε και όχι γενικότερα για μουσική.

Μουσική και εγώ ακούω τις περισσότερες ώρες της ημέρας,τις περισσότερες μέρες του χρόνου,απο ένα φορητό ραδιοκασετόφωνο για όποιους τα θυμούνται, :mrgreen: αποκλειστικά όμως ραδιόφωνο.

Για την απόλυτη μουσική ευχαρίστησή μου,σαν πρώτο μέσον έχω το πικάπ,και δεύτερο το cd. :wink: That's all... :)

Reaction score
49
Κυρίως στο σπίτι απ' τον υπολογιστή (σε σύνδεση βέβαια με ένα midi)
Στο αυτοκίνητο καθόλου.......(δεν έχω αλλάξει πηγή εδώ και 6 χρόνια......οπότε δεν διαβάζει ΜΡ3.........)
Επίσης στο κινητό (έχω πάντα καμιά 10αριά αγαπημένα τραγούδια.......)

Αν θέλαμε σε νούμερα στο σύνολο του 100% θα έλεγα
30% σε ΜΡ3
60% σε κανονικά CD &
10% απ' το ραδιόφωνο.........

Reaction score
5
Καλώς ή κακώς η γενικότερη μορφή αυτή αποθήκευσης, διάδοσης και αναπαραγωγής της μουσικής είναι εδώ για να μείνει. Σε μερικά χρόνια δεν θα μιλάμε για CD, DVD, κλπ ταπεινά, αλλά θα έχουμε τη μουσική εκεί που τη θέλουμε on-demand μέσω μόνιμης σύνδεσης στο internet. Και ίσως επειδή εδώ είναι Ελλάδα, δηλαδή 'δυόμιση' κόσμος, μπορεί να αργήσει λίγο, αλλά θα έρθει και εδώ. Όπου πιάνει κινητό, όπου υπάρχει ασύρματη σύνδεση στο internet, ή όπου οι μηροί των δύο παραπάνω μπλέκονται (και θα μπλέκονται όλο και παραπάνω στο μέλλον), θα έχουμε τη μουσική μας. Το mp3 ήταν από τα πρώτα ικανοποιητικά καλά formats, έρχονται καλύτερα και πιο προχωρημένα, όπως έρχονται καλύτερες και πιο 'έξυπνες' συσκευές που να μας επιτρέπουν τα παραπάνω. Κοιτάχτε για αρχή το Sony PSP (παλιά μου τέχνη). Το κινητό τηλέφωνο που σχεδιάζει η Apple με τη Motorola...και μόλις αρχίσαμε!!!
The future is connected!

Reaction score
7
Συνέχεια και παντού. Βασικά το επόμενο γκατζετάκι που θέλω είναι ένα mp3 player.Όσον αφορά τα κομμάτια στάνταρ δυσκολία είναι αυτή που είπε ο Ναυτίλος, δλδ το να βρίσκεις καλά bitrates σε κομμάτια τρίτων. Ότι δίσκο έχω το έχω κάνει high quality 320Kbps ενώ οτι κατεβάζω προσπαθώ να μην είναι λιγότερο από 192Kbps. Για την ανταλλαγή πάντως είμαι μέσα. Ξέρω οτι πολλοί από δω μέσα έχουν πολύ καλές συλλογές και θα είναι μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγές.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Από μένα heavy/gothic/death/thrash metal, ό,τι θέλετε ρωτάτε. Τα περισσότερα από CD (γίνονται mp3 για το αυτοκίνητο και για τα φορητά players), οπότε το bitrate μπορεί να είναι καλό.
Πάντως, γενικότερα, νομίζω ότι τουλάχιστον για δυσεύρετα άλμπουμ ή κομμάτια θα νομιμοποιούμασταν να προβούμε σε κάποια αμοιβαία δάνεια..

Reaction score
7
Πολύ λίγο! .... αν και εχω πολλα (και ακομα περισσοτερα λογω του γιατρου!)

Ακουω λιγο οχι λογω ποιοτητας, αλλα ελλειψης χρονου.
Καποιες φορες τα βαζω στο DVDp ή στο PC για να μη σηκωνομαι καθε μια ωρα να αλλαζω CD...

Στο αυτοκινητο ακουω απο Mini Disc, εδω και χρονια...

Στο δρομο (εκτος αυτοκινητου) περπατωντας (σπανια), στο λεωφορειο (σπανια), σε ταξι (ποτε!), στη μηχανη δεν ακουγα ΠΟΤΕ ουτε για συντροφια....

Παντως ειναι πραγματι μεγαλη εφευρεση η συμπιεσμενη μουσικη γενικα!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll