Πότε επιλέγετε την αγορά ενός νέου phono stage απο mods στο ήδη υπάρχον?

Reaction score
1
Καλημέρα,
μπαίνω σιγά σιγά στην διάθεση να αλλάξω phono (azur 640p) και βλέπω και σε άλλα φόρουμ (vinylengine κτλ.) ότι πολλοί που έχουν το συγκεκριμένο phono του έχουν αλλάξει τον αδόξαστο, και μιλάνε για δραματικές αλλαγές στον ήχο, κρυστάλλινα καθαρά, βάθος στο soundstage και όλα τα σχετικά... Βέβαια αν πεις ότι θα στείλεις να σου κάνει άλλος τις τροποποιήσεις, μπορεί να φτάσουν σε κόστος, μηχανήματα άλλης κατηγορίας.....:108:
Η απορία που μου δημιουργείτε είναι κατα πόσο οι τροποποιήσεις σε ένα υπάρχον μηχάνημα (είτε αύτο λέγεται phono stage είτε dac είτε οτιδήποτε) και το κόστος που αυτές θα έχουν, μπορούν να ξεπεράσουν ηχητικά ένα νέο μηχανήμα.
Καταλαβαίνω ότι για το αν αξίζει η τροποποίηση ενός μηχανήματος είναι σχετικό, αλλά λογικά θα υπάρχει μία γραμμή όπου τα όποια mods γίνονται απλά για την χαρά του mod και θα είναι πως να το πω, σαν να βάζεις μηχανή porsche σε ένα κατσαριδάκι:114:

Reaction score
8.905
Απάντηση: Πότε επιλέγετε την αγορά ενός νέου phono stage απο mods στο ήδη υπάρχον?

Γεια σου, έχουμε και λέμε για την αναπαραγωγή δίσκων (αφού είναι όλα ρυθμισμένα σωστά στο πικ-απ),

Δίσκος – πλατό – κεφαλή – βραχίωνας – καλώδια – προ φωνο – καλώδια – ενισχυτής/ά – καλώδια – ηχεία – στήσιμο – χώρος, δηλαδή σε όλη την ηχητική αλυσίδα όπου και όλα αυτά έχουν το δικό τους διαφορετικό (ηχητική ισοστάθμιση) ηχόχρωμα, διαπίστωσες ότι ο αδύνατος κρίκος είναι το Azur? Δηλαδή οι άλλες πηγές σου παίζουν σωστά και όχι οι δίσκοι σου? Στο αναφέρω αυτό για να μην μπεις στο κυνήγι μαγισσών... όπου μετά το ένα φέρνει το άλλο! Και ίσως αλλού βρίσκεται το πρόβλημα... όπου δεν ακούς σωστά τα βινύλια σου!

Όσον άφορα τα mods, ναι εάν μπορείς να τα κάνεις μόνο σου, και σε κάποια φτάνουν την συσκευή στα όριά της και όχι μόνο, γλυτώνεις και λεφτά από τις αλλαγές μηχανημάτων, αλλιώς (εάν δεν μπορείς μόνο σου) οι εδώ χρεώσεις παροχής υπηρεσιών είναι γαμ... τα, άστo καλύτερα, ακόμα και ένας υδραυλικός χρεώνει όπως και ένας γιατρός την επίσκεψη – επισκευή!

ΥΓ. Για να μην πεταχτεί ο Coyas... όσον αφορά τα καλώδια... εννοώ για καλώδια που έχουν [πληρούν] κάποια στάνταρ χαρακτηριστικά και προδιαγραφές... δεν εννοώ ακριβά – φτηνά!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Πότε επιλέγετε την αγορά ενός νέου phono stage απο mods στο ήδη υπάρχον

Είναι τελικά πολλά τα θέματα για phono stage!
Εντάξει ξέρω να δουλεύω κολλητήρι αλλά δυστηχώς έχω ξεχάσει τα ηλεκτρονικά μου.... οπότε ψάχνω για το τί έχουν κάνει άλλοι και αντιγράφω ακριβώς τις δικές τους βελτιώσεις.
Η απορία μου δημιουργήθηκε βλέποντας το κόστος κάποιων opamps (δεν τα θυμάμαι τώρα) στα οποία έχοντας ένα κόστος στα 160 ευρώ αναρωτήθηκα γιατι να μην πουλήσω το 640, να δώσω και άλλα 300-400 ευρώ και να αγοράσω ένα καινούριο phono...?
Το υπόλοιπο σύστημα για τον χώρο που βρίσκεται και για τα λεφτά του παίζει πολύ καλά!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss