ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΩΣ €600

Feanor21

"Επαγγελματίας"
Reaction score
25
Καλησπέρα σας και καλή χρονια με υγεια και ευτυχια για όλους,

Εχω ενα συστημα 5.1 που αποτελειτε από 4 monitor audio BX2, 1 κεντρικό monitor audio BX-LCR και 1 sub VELODYNE IMPACT 12, ολα τα έχω πάνω σε έναν ραδιοενισχυτη DENON X-1000. Σκεφτομαι να αναβαθμίσω το σύστημα σε 7.1 με την αγορά ενός ζευγους monitor audio BX5 τα οποία θα βάλω front αλλά θα πρέπει να αλλάξω και τον DENON για να πάρω έναν 7.1. έως €600 με €650 Ο νεός ενισχυτης θελω να υποστηριζει τα κάτωθι:
wi-fi, 3D, 4K, video και audio striming και θύρα MHL, με μια πρωτη ματια είδα τον ΥΑΜΑΗΑ RX-777 αλλά δεν ξέρω πως θα ταιριαξει με τα monitor audio. Σε διάφορα site που κοιταξα διαβασα οτι τα ηχεια τα χαρακτηριζουν οσον αφορα τον ηχο ''BRIGHT'' και συνιστουν ο ενισχυτης που θα τα συνοδευει να μην ειναι ''BRIGHT'' για να τα ισσοροπησει, άλλες αποψεις λενε οτι ειναι θεμα γουστου του ηχου που θες ακους.

Θα ήθελα τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας για τα ανωτέρω διοτι δεν το κατέχω και πολυ το άθλημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
1.988
Είχα τον yamaha 757 με την σειρά monitor audio bronze (b4 μπροστά, b2 πίσω και το κεντρικό τους). ο χαρακτηρισμός bright είναι σωστός. Στις ταινίες δεν σε προβληματίζει αυτό. Σε μουσικά ακούσματα όμως είναι κάπως....

Τον άλλαξα με τον harman kardon avr-171. Σε πολυκάναλο είναι πολύ καλός επίσης και μπορείς να καταλάβεις την διαφορά στα ''νέα'' φορμά ήχου. Τεράστια διαφορά στον ήχο σε δικάναλο....άλλο μπάσο...άλλο βάθος...ακόμα και η γυναίκα μου κατάλαβε την διαφορά...που δεν ξέρει και δεν ασχολείται.....τα ηχεία πραγματικά άλλαξαν χαρακτήρα...Το μόνο του αρνητικό είναι ότι δεν έχει pre-out εξόδους για να συνδεθεί μελλοντικά με τελικό-τελικούς....πράγμα που εμένα δεν με ενδιαφέρει.

Τον Denon δεν τον έχω ακούσει σαν απόδοση ήχου...αλλά με μια γρήγορη ματιά τους βλέπω εφάμιλλους σε χαρακτηριστικά.
Αλλά αφού είχες Denon...μην πας σε Yamaha....μάλλον δεν θα σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα...

Feanor21

"Επαγγελματίας"
Reaction score
25
καλησπέρα σας και πάλι,

Καταρχάς ευχαριστω για τις απόψεις σας,

επειδη αυξήθηκε το budget θα πάρω τελικά τα monitor audio BX6 αντί για τα ΒΧ5 και για τον 7.1 ενισχυτή θα εχω την δυνατότητα να διαθέσω έως €800 maximum να προτιμήσω τον denon X3000 ή υπάρχει καποια καλύτερη πρόταση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Feanor21

"Επαγγελματίας"
Reaction score
25
Λοιπον εχω κανει την παραγγελια για τα BX6 και αποφασισα αφου ο ΑVR θα εχει και pre out να πεταξω πανω και εναν stereo ενισχυτη για τα BX6 για καλυτερη ακουστικη οσον αφορα την μουσικη για την αγορα του stereo ενισχυτη θα ηθελα να διαθεσω γυρω στα €700 αντε και €800 σε περιπτωση που υπαρχει αισθητη διαφορα μεταξυ του ενισχυτη των €700 και των €800. Αναφερω κατωθι μερικους και θα ηθελα την αποψη σας για το αν μπορω να τους συνδεσω στον AVR και ποιος θα οδηγησει πιο καλα τα BX6, εκτος αν υπαρχει καποια καλυτερη προταση:

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisxytes-proenisxytes/enisxytes-dikanaloi/arcam-fmj-a19-timi.html

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=449

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=5047

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=2511

Ευχαριστω εκ των προτερων

Reaction score
1.988
Η καλύτερη δυνατή κίνηση είναι αυτή. Έτσι θα ευχαριστηθεις και ταινίες και δικαναλο.

Reaction score
228
Εγώ θα πήγαινα στον nad. Θεωρώ ότι ο εν γένει ευγενικός χαρακτήρας που χαρακτηρίζει τα nad θα ταιρίαξει ωραία με τα bx6. Επιπλέον εχει τα περισσότερα watt, οι υπόλοιποι δεν είναι αισθητά ισχυρότεροι από έναν avr της κατηγορίας που ψάχνεις. Και κακά τα ψέμματα, μπορεί ο καθαρόαιμος stereo να σου δώσει βελτιώσεις με το καλύτερο, θεωρητικά, προενισχυτικό του τμήμα, αλλά και τα παραπανω watt είναι πάντα καλοδεχούμενα και πολλές φορές οι βελτιώσεις που επιφέρουν "ακόυγονται" πιο ευκολα από τις βελτιώσεις ενός ντελικάτου προενισχυτικόυ τμήματος.
Πριν εκταμιευσεις όμως προσπάθησε να ακόυσεις στον ίδιο χώρο και στα ίδια ηχεία τους 2 ενισχυτές συγκριτικά, να δεις κατά πόσο ακούς τη βελτίωση με τον stereo. Άκου επιπλέον αν μπορείς και έναν avr των 1500 ευρω (όσα περίπου δηλ. προτίθεσαι να διαθέσεις για τους άλλους 2), πχ τον 2040 της Yamaha. Μπορεί το αποτελεσμα να σε ικανοποιει και κερδίζεις απλότητα συστήματος και δυνατότητες παραμετροποίησης.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο...
Καλή συνέχεια.

Feanor21

"Επαγγελματίας"
Reaction score
25
Καλησπερα και παλι,

Συνεκτιμωντας τα ανωτέρω σκεφτομαι να καθυστερησω για κάνα μήνα την αγορά του AVR για να πάρω κάτι καλυτερο σαν τον Yamaha RX-2040 η καποιον στη κατηγορία αυτου. Επειδή εντος των ημερων θα παραλαβω τα monitor audio bx6 αν τα χρησιμοποιησω με τον denon x1000 για front μαζί με το κεντρικό ηχειο μονο και το sub για να κάνω ενα 3.1 μεχρι να πάρω τον νεο AVR υπαρχει περιπτωση να προκαλεσω κανένα προβλημα στα ηχεία η στον ενισχυτη?

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Reaction score
1.988
Κανένα πρόβλημα....απλά θα έχεις 3,1 και όχι 5,1....ίσα ίσα που θα παίζει και πιο ''ξεκούραστα'' με λιγότερο φορτίο....
Απλά μιας και τα BX6 είναι καινούργια.....με το μαλακό στην αρχή να στρώσουν....Με το καλο!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut