ΡΥΘΜΙΣΗ SUB VELODYNE DD-10

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους. Πρίν από λίγες μέρες απέκτησα το παραπάνω sub. Μήπως έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη να μου δώσει με απλά λόγια και όσο πιο αναλυτικά μπορεί, κάποιες οδηγίες ρύθμισης του? Το ελληνικό manual που βρήκα στο site του αντιπροσώπου μου φάνηκε λίγο δυσνόητο. Λάβετε υπ' όψιν σας ότι α. προορίζεται για δικάναλο σύστημα. β. Οι "δορυφόροι θα είναι τα Αίολος της A.S. γ. Το σημείο που μπορεί να τοποθετηθεί, έιναι μόνο ένα (Μπροστα-Κάτω από το αριστερό ηχείο) δ. Θα συνδεθεί με την 2η έξοδο του προενισχυτή μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
8
εχω το DD-12, κανε υπομονη μια δυο μερες αν καποιος αλλος δεν σου απαντησει και θα σου πω, γιατι τωρα αποχαιρετω εναν φιλο.

Reaction score
8
Με πολυ απλα λογια.

1. Συνδεεις και τις δυο εξοδους του προενισχυτη σου με τις εισοδους του υπογουφερ - και τις δυο.

2. Ανοιγεις το σαμπ και δοκιμαζεις οτι το τηλεχειρηστηριο λειτουρφει - το ανοιγοκλεινεις απο το ον - οφ.

3. Συνδεεις το μικροφωνο που το συνοδευει στην υποδοχη του πισω στο σαμπ και το τοποθετεις στην θεση ακροασης. Προσεχεις να μην υπαρχει εμποδιο μεταξυ αυτου και του σαμπ.

4. Πατας τον κωδικο 3 - 2 - 1 στο τηλεχειρηστηριο. Το υπογουφερ θα εκπεμψει καμμια 25αρια τονους και υστερα θα αρχισει να παιζει μουσικη. Το σαμπ εχει ρυθμιστει αυτοματα για τον χωρο και την θεση που το εχεις τοποθετησει

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΡΥΘΜΙΣΗ SUB VELODYNE DD-10

για πες ταναση....
Θανάση καλησπέρα και ευχαριστώ. Έχω μερικές απορίες.

α. Για ποιό λόγο να συνδέσω και τις 2 εξόδους του προ με το sub?. Αν έχω καταλάβει σωστά, από το manual, θα πρέπει οι τόνοι που θα αναπαράγει το sub να παίξουν και από τα κυρίως ηχεία, ούτως ώστε να γίνει το "πάντρεμα". Πως θα γίνει αυτό αν δεν είναι συνδεδεμένος ο τελικός με τον προ?

β. Γράφεις ότι όταν τελειώσουν οι τόνοι θα ακουστεί μουσική. Αυτό σημαίνει ότι το sub έχει αποθηκευμένη μουσική ή ότι θα πρέπει στο μεταξύ να έχω βάλει κατί να παίζει από το player?

γ. Αν όλα λύνονταν με το 3-2-1, τι ρόλο παίζει η χειροκίνητη ρύθμιση μέσω της οθόνης?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
8
α. Οταν λεω δυο εξοδους, εννοω την μια εξοδο του αριστερου και την μια εξοδο του δεξιου καναλιου του προενισχυτη. Προβλημα υπαρχει αν ο προ σου εχει μονον ενα ζευγαρι εξοδων, οποτε το ξανασυζηταμε το συγκεκριμενο σημειο. Οχι δεν θα ακουγονται ταυτοχρονα και απο τα κυρια ηχεια. Γι αυτην την οεριπτωση παμε σε ποιο πολυπλοκη ρυθμιση.

Reaction score
8
β ναι

γ. εδω ειναι που παμε στα πιο πολυπλοκα. Παμε λοιπον στο πισω μερος του υπογουφερ και συνδεουμε το τριπλο καλωδιο το κιτρινο στο βιντεο αουτπουτ, και σε μια εισοδο στο μονιτορ - TV, και το κοκκινο και λευκο στις αντιστοιχες υποδοχες του σαμπ και σε μια εισοδο του προ μας ωστε να δωσει σημα και στα κυρια ηχεια.

Reaction score
0
Απάντηση: ΡΥΘΜΙΣΗ SUB VELODYNE DD-10

Θανάση καλημέρα.

Κατ' αρχήν ο προ μου έχει 2 ζεύγη εξόδων οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα. Απ' ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα σου, η απλή ρύθμιση(321) θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από το να μην έχει ρυθμιστεί το sub καθόλου αλλά το απόλυτο θα είναι να ρυθμιστεί με την δύσκολή μέθοδο(monitor). Το ναι που απάντησες στο ερώτημα β, αφορούσε την 1η ή την 2η περίπτωση?
Το πρόβλημα που έχω με την δύσκολη ρύθμιση είναι ότι δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν κάποιες παράμετροι π.χ φάση κ.α, αλλά και με ποιά λογική θα παίξω με τις τιμές τους.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Θανασεν καλημερα και μενα τρελλοπατρινε.......Μιας και εχω το ιδιο σαμπι θα ηθελα να παμε ποιο βαθια και να σε ρωτησω και γω πως κανουμε τις εσωτερικες ρυθμησεις με τις καμπιλες και τα διαγραμματα..το εχεις κανει αυτο,φυσικα αφου γινουν αυτα που προανεφερες!!!!

Reaction score
8
Αντε το βραδακι επειδη ειναι μπολικα, θα κατσω να σας γραψω αναλυτικα πως μπαινουμε και κανουμε ολες τις πολυπλοκες ρυθμισεις.

2.πρέπει στο μεταξύ να έχεις βάλει κατι να παίζει από το player.

Reaction score
0

Αντε το βραδακι επειδη ειναι μπολικα, θα κατσω να σας γραψω αναλυτικα πως μπαινουμε και κανουμε ολες τις πολυπλοκες ρυθμισεις.

2.πρέπει στο μεταξύ να έχεις βάλει κατι να παίζει από το player.
Thanks.

Reaction score
8
Λοιπον παμε από την αρχη

Κανουμε ολες τις συνδεσεις όπως αναφερονται παραπανω. Βαζουμε τον προ μας στην εισοδο που εχουμε συνδεσει το ΒΕΛΟ και χαμηλωνουμε τελειως το βολουμ – εννοειται ότι τον ανοιγουμε και αυτόν. Ανοιγουμε το υπογουφερ και την οθονη που το εχουμε συνδεσει. Στο μονιτορ αυτό φαινεται η αρχικη οθονη, που δειχνει την ενταση και το προγραμμα που εχουμε επιλεξει.

Για να μπουμε στην χειροκινητη ρυθμιση, παταμε το κουμπι MENU και τον κωδικο 12345 στο τηλεχειρηστηριο. Με το πατημα του 5 θα σας δειξει μια οθονη με 8 γραφικα πληκτρα ισοσταθμισης και μια οθονιτσα από πανω τους.
Παταμε το MUTE στο τηλεχειρηστηριο.
Αρχιζουμε και ανοιγουμε την ενταση του προενισχυτη μας, εως οτου ενας τονος που εκπεμπετε, από 20-200 χερτζ αρχισει και ακουγεται από τα ηχεια μας. Συνεχιζουμε να αναιβαζουμε την ενταση, εως οτου σχηματιστει ένα γραφημα στην οθονη με οριο περιπου τα 76 ντεσιμπελ. Αυτή είναι η αποδοση των κυριων ηχειων μας.
Tωρα ξαναπαταμε το MUTE στο τηλεχειρηστηριο του σαμπ και αυξομειωνουμε την ενταση του σαμπ, μεχρι η γραμμη να γινει περιπου ευθεια, αν και θα υπαρχουν κορυφωσεις και κατεβασματα σε αυτην την φαση
Τωρα εχουμε δυο επιλογες.
Η μια είναι να γυρισουμε πισω στην οθονη και να επιλεξουμε αυτοματη ισοσοταθμιση, οπου το υπογουφερ θα εκπεμψει καμμια 50 τονους και θα ρυθμιστει αυτοματα και ο άλλος να κανουμε χειροκινητη ρυθμιση με τα βελακια για να κανουμε πιο ευθεια την καμπυλη.

Reaction score
0
Απάντηση: ΡΥΘΜΙΣΗ SUB VELODYNE DD-10

Θανάση καλημέρα και ένα ακόμη ευχαριστώ. Ως εδώ όλα είναι κατανοητά. Με την 3η σελίδα που εμφανίζεται στην οθόνη και έχει τις ρυθμίσεις της συχνότητας αποκοπής, φάσης κλπ, τι κάνουμε?

Reaction score
0

Με πολυ απλα λογια.

1. Συνδεεις και τις δυο εξοδους του προενισχυτη σου με τις εισοδους του υπογουφερ - και τις δυο.

2. Ανοιγεις το σαμπ και δοκιμαζεις οτι το τηλεχειρηστηριο λειτουρφει - το ανοιγοκλεινεις απο το ον - οφ.

3. Συνδεεις το μικροφωνο που το συνοδευει στην υποδοχη του πισω στο σαμπ και το τοποθετεις στην θεση ακροασης. Προσεχεις να μην υπαρχει εμποδιο μεταξυ αυτου και του σαμπ.

4. Πατας τον κωδικο 3 - 2 - 1 στο τηλεχειρηστηριο. Το υπογουφερ θα εκπεμψει καμμια 25αρια τονους και υστερα θα αρχισει να παιζει μουσικη. Το σαμπ εχει ρυθμιστει αυτοματα για τον χωρο και την θεση που το εχεις τοποθετησει
Καλησπέρα και χρόνια πολλά, πάνω απ' όλα με υγεία.

Έχω κάνει ότι λέτε παραπάνω, και το sub δεν εκπέμπει αυτούς τους τόνους. Δεν κάνει τίποτα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι δεν κάνω καλά. Παει κάπου το μυαλό σας?

Ευχαριστώ.

Reaction score
10
Επαναφέρω το συγκεκριμένο θρεντ διότι ήγικεν η ώρα της μάνιουαλ ρύθμισης του DD18 μου... Και αντιμετωπίζω πρόβλημα... Όταν ακούγονται οι ήχοι από τα ηχεία, δεν ακούγεται μετά ο ήχος από το σαμπ... Τι κάνω λάθος? Ενώ στο άουτο, όλα μια χαρά!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508