Ρακ

Reaction score
677
Καιρό το είχα στο μυαλό μου κι επιτέλους το άρχισα.
Τα λυπόμουν στο τραπεζάκι της τηλεόρασης και είπα να τα στεγάσω σε κάτι δοκιμασμένο.
(Ή παραπλήσιο τουλάχιστον...)
Η συνέχεια στις φωτογραφίες.

Attachments

Reaction score
677
Απάντηση: Ρακ

Μετά τα δυο χέρια αστάρι,ακολούθησε ένα χέρι τσασικοτ ελαστικό (το μαυρο) και ένα χέρι χρώμα.
Αυριο μάλλον θα περαστούν και τα τελευταία χέρια.

Attachments

Reaction score
677

Οκ.
Τα πιο πολλά υλικά τα είχα ήδη στο χώρο μου (λατομείο).
Η λαμαρίνα είναι 3 mm ενισχυμένη για τον σπαστήρα.Την στράντζα την έκανα σε φίλο.(2 cm).
Τις τρύπες για τις ακίδες που θα στέκονται τα (ξύλινα;,γιατί σκέφτομαι και το τεφλόν) ράφια,τις έκανα πριν κολληθούν στην κατασκευή.Μετά οι ενδιάμεσες ειδικά θα ήταν αδύνατον να γίνουν.
Οι σωλήνες είναι απλές Φ60.
Το μοντάρισμα ήταν λίγο κόψε-ράψε μιας και θα έπρεπε να γίνουν και τα δύο πανομοιότυπα ώστε να 'κουμπώνουν' το ένα στο άλλο απολύτως αν θέλει κάποιος να τα τοποθετήσει έτσι.
Πάντως εκεί κατάλαβα γιατί τα αυθεντικά είναι μονά ή διπλά.Το τριπλό είναι λιγάκι μπελάς.
Υπάρχουν βέβαια πολλές εναλλακτικές.
Αν το άρχιζα απ' το μηδέν και δεν ήξερα τόσα από σίδερα,ίσως και να το έκανα όλο από τεφλόν.Είναι πολύ απλό αν έχεις τις κατάλληλες πηγές και εργαλεία.
Για οτιδήποτε άλλο ρωτήστε ότι θέλετε!

Reaction score
677

Συνέχεια λοιπόν μιας και είχαμε παύση λόγω βροχών..
Το βάψιμο δεν έχει τελειώσει αλλά μοντάρισα ένα πρόχειρα και ιδού...
Την επιείκεια σας...

Attachments

Reaction score
677
Απάντηση: Re: Ρακ

Και λίγα για την κατασκευή.
Μετά το μοντάρισμα ακολούθησαν 2 χέρια με διαφορετικά αστάρια,1 χέρι τσασικότ ελαστικό για να θυμάται την νταμαρίσια καταγωγή του και 2 χέρια χρώμα.Το τελευταίο που φαίνεται,είναι top coater που περιέχει μικροσκοπικά κομματάκια πλαστικού και δίνει μια περίεργη υφή αλλά βοηθάει και ακουστικά.Απομένει το δεύτερο χέρι απ' το ίδιο,βιδώνονται οι επάνω ακίδες και έτοιμο.
Απομένουν τα ράφια που θα τοποθετηθούν επάνω στις ακίδες.

Reaction score
677

Εδώ είναι τώρα το θέμα.
Τώρα που μιλάμε το είχα βάλει δίπλα στο sub,κολλητά.
Και με χαρά είχα πως ακόμα και σκέτο είναι αναίσθητο.Δεν συντονίζει πουθενά,δεν έχει τον παραμικρό κραδασμό.
Αυτό μου λύνει λίγο τα χέρια.Οπότε σκεφτόμουν το πλακάζ.Θα μπορούσε να ήταν και χοντρό MDF 220 mm.
Απλώς το πλακάζ των 420 mm μου κάθεται καλύτερα και του πάει.
Τα ράφια θα είναι 54Χ52 περίπου απ' ότι είδα σε μια πρόβα που έκανα.
Τώρα αν κάποιος ήθελε το απόλυτο,με ένα κόστος 10.000 ευρώ περίπου (για τα 6 ράφια που χρειάζομαι) θα μπορούσε να βάλει πλάκα τεφλόν των 30 mm.
Απ' την άλλη όμως θα έπρεπε να έχει και μηχανάκια των 100-200.000 χιλιάδων να βάλει επάνω κι όχι τα ταπεινά μου Densen...

Reaction score
677

(Παρακαλώ κόψτε τα μηδενικά απ' τα 220 και 430,ευχαριστώ,χε χε...2 και κάτι και 4 και κάτι πόντοι είναι το πάχος,μην τρομάξει ο κόσμος..)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Πολύ μερακλίδικη δουλειά και μπράβο.
Δυστυχώς, και χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, ο σίδηρος δεν είναι ότι καλύτερο για ικρίωμα μηχανών ήχου λόγο συντονισμών εντός του ακουστικού φάσματος που αποσβένουν πολύ αργά μάλιστα.

Reaction score
677
Απάντηση: Re: Ρακ

Πολύ μερακλίδικη δουλειά και μπράβο.
Δυστυχώς, και χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, ο σίδηρος δεν είναι ότι καλύτερο για ικρίωμα μηχανών ήχου λόγο συντονισμών εντός του ακουστικού φάσματος που αποσβένουν πολύ αργά μάλιστα.
Αυτό είναι αλήθεια.Σας διαβάζω αρκετό καιρό εδώ,έκανα και την έρευνα μου και κάτι έμαθα.
Γι΄αυτό και τα ράφια που πατήσουν επάνω στις ακίδες ,στο σημείο που θα πατήσουν θα τοποθετηθεί επιπλέον μόνωση,σε εσοχές στα σημεία επαφής.
Είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω αυτή την στιγμή.
Και φυσικά είναι πολύ καλύτερο απ΄το γυάλινο τραπεζάκι της τηλεόρασης που χορεύει..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό που θα προτείνω, χωρίς να χαλάσει η πολύ όμορφη εμφάνιση του ικριώματος, αλλά θα μειώνονταν πολύ οι συντονισμοί, αν στην κάτω επιφάνεια του ραφιού έμπαινε πισσόφυλλο μονωτικό, που χρησιμοποιούν για τη μόνωση των αυτοκινήτων.
Αυτό είναι εύκαμπτο μεν αλλά επανέρχεται αργά στην αρχική του μορφή και η μία του επιφάνεια είναι αυτοκόλλητη.

Reaction score
677

Μερικές φορές μιλάω σαν να είμαι στο λατομείο και νομίζω πως μπορεί να με καταλάβουν όλοι κι αυτό είναι λάθος μου και συγνώμη.
Το τσασικότ που ανέφερα παραπάνω,είναι ακριβώς αυτό.Μόνο που είναι σε υγρή μορφή για πιστόλι (ειδικό) και στεγνώνοντας δίνει αυτή την -μη ομαλή- υφή.
Εγώ το χρησιμοποιώ συνεχώς στα φορτηγά.
Και μετά φυσικά μπορεί κάποιος να το βάψει κλπ..
Θα ανεβάσω αύριο καλύτερες φώτος που να φαίνεται αυτή η υφή.

Reaction score
677

Επειδή ρωτάτε το κόστος,θα παραθέσω έναν κατάλογο χοντρικά.
Σίδερα,βίδες,στράτζες,ακίδες,κλπ...δεν τα πλήρωσα γιατί τα έχω στο λατομείο όλη την ώρα.
Όμως ρώτησα και και βαριά-βαριά είναι γύρω στα 200 ευρώ.(Και για τα 2 ρακ λέμε,έτσι; )
Για χρώματα,δίσκους,γυαλόχαρτα και λοιπά,γύρω στα 40 ευρώ.
Τα ξύλα (τα συγκεκριμένα των 4,2 cm πάχος και 54Χ52 cm) 150 ευρώ και για τα έξι.
Συν η εργασία μου.(Πολύ ακριβός,χε χε...)
Όπως βλέπετε δεν είναι κάτι ακριβό,μην ξεχνάτε πως έχει 6 θέσεις.
Οι προοπτικές αναβάθμισης;Απεριόριστες
Εύκολα έφτανε τις 10.000 ευρώ με την χρήση εξωτικών υλικών αλλά χωρίς μεγάλη διαφορά στην εργασία.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος