Ρευμα ηρεμιας σε RAM AUDIO BUX 2.0.

Reaction score
222
Εχω τον παραπανω τελικο τον οποιο τον πηρα 2ο χερι αρκετα ταλαιπωρημενο.Τα εξοδου του (mjl 21195-96) ειχαν αλλαχθει με αντιστοιχιες αρκετα οχι ολα και οι κοννεκτορες ισχυος των πλακετων ηταν οξειδωμενες οπως και οι 2 ασφαλειες με τις θηκες τους ανα καναλι επειδη τυχαινει να ειναι ακριβως μετα τον ανεμιστηρα ψυξης του καθε καναλιου. Το θεμα ειναι οτι για να εβαζα 14+14=28 εξοδου original δε φτανουν 150 ευρω. ετυχε λοιπον να'χω απο παλιους τελικους 16 ζευγη 2sa1302/ 2sc3281 αυθεντικα toshiba και τα αλλαξα ολα με αυτα καθως και ολους τους πυκνωτες ( εκτος απο τις 4 βαρελες του psu). αλλαξα επισης τους κοννεκτορες ισχυος και τις ασφαλειοθηκες ολες.Ο τελικος αναβει κανονικα και εχει ηχο καννονικα.Μετρω 45ma γενικο ρευμα ηεμιας σε καθε καναλι με 0 βολτ και στις 2 εξοδους.καμμια ιδεα η πληροφορια για τη σωστη τιμη ρευματος με τα νεα εξοδου?

Attachments

Reaction score
222
Απάντηση: Ρευμα ηρεμιας σε RAM AUDIO BUX 2.0.

Και μερικες ακομα φωτο με την προσθηκη powercon αντι καλωδιου και αφαιρεση των μισοσπασμενων binding posts. Στο μικρο προσθετο πλακετακι υπαρχει αλλο ενα τριμμερ.Εχει να κανει με το limiter?

Attachments

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
το τριμερακι εχει να κανει με την ευαισθησια της φωτο αντιστασης ( βαρελακι με 4 ποδια πιο πανω ) το οποιο κανει περιορισμο στο σημα εισοδου εαν αυτο ανεβει παραπανω απο οτι πρεπει ...

Θα πρεπει να προσεξεις το προσθετο πλακετακι που εχει επανω του τα κυκλωματα προστασιας το οποιο κανει ψυχρες κολλησεις και πυκνωτες συχνα ( ακραιο αλλα οχι απιθανο να εχει και αντιστασεις που εχουν τσουλησει σε τιμη )

Αν θελεις να εισαι σωστος θα πρεπει να ξανακανεις ξανα υπολογισμο του VI limiter προσαρμοσμενο στα συγκεκριμενα τρανσιστορ εξοδου ....τα 21195-6 ειναι μαλλον πιο στιβαρα απο τα 1302 3281 οποτε το υπαρχον λιμιτερ δεν θα μπορεσει να τα προστατεψει αν το μηχανημα δουλεψει σε σκληρες συνθηκες .

Θα πρεπει να επιβεβαιωσεις εαν τα τρανσιστορ εξοδου ειναι ματσαρισμενα ( κατα το αναμενομενο δυνατον ) μετρωντας πτωση τασης πανω στις αντιστασεις εκπομπου οπου και αναμενεις διαφορες τυπου 10-15% και οποια αλλη δεις παραπανω σημαινει προβλημα ...

Απαντηση για το ρευμα ηρεμιας δεν μπορεις να παρεις απο την στιγμη που τα τρανσιστορ εξοδου δεν ειναι τα πρεπουμενα ..μια απλη μετρηση με τον παλμογραφο θα σου πει αν εχεις παραμορφωση κροσσοβερ οπου απο εκει και μετα ειναι καθαρα θεμα επιλογης και θεμα χρησεως του μηχανηματος ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
222
Απάντηση: Re: Ρευμα ηρεμιας σε RAM AUDIO BUX 2.0.

Το ξερω οτι δεν ειναι τα μαμισια εξοδου αλλα τον τελικο θα τον εχω για το σπιτι και για καβατζα αν καποιος απο τους αλλους τα παιξει. Στον αλλο ιδιο RAM AUDIO που εχω μηπως ξερεις σακη ποιο το ρευμα ηρεμιας του? αυτος ειναι απειραχτος.(ακομα).Δεν εχουν ομως παναθεμα τους καπου test points τιμες ρευματων & τασεων κλπ. να γινει η ζωη μας πιο ευκολη....(Οπως οι 2 INTER-M που εχω και ειναι παιχνιδακι....).

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
δεν χρειαζονται τεστ ποιντ μετρας σε οποια αντισταη εκπομπου θελεις

οσο για την συγκριση ο ram ειναι ενισχυτης ο InterΜ ειναι ενα κασονι με διαφορα ηλεκτρονικα μεσα του και εινα δεδομενο οτι αν τον πατησεις οτι βρει μπροστα του θα το θερισει ...Καψακιας με ολη την σημασια της λεξεως ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
222
Απάντηση: Re: Ρευμα ηρεμιας σε RAM AUDIO BUX 2.0.

Με ολο το σεβασμο αλλα οι 2 Inter-m L 800 που εχω δε μου εχουν κανει ποτε ΚΙΧ οσο ζορι και να φαγανε (στα 4 ωμ και ολο το βραδυ).Οσο για τις παλαιοτερες σειρες της εταιριας δε τα ξερω.Μου φεραν ομως μια μερα ενα crown xls 802 που του ειχαν πατησει το καπακι με το ποδι κι ακουμπησε αυτο στις ψυκτρες και ΜΠΟΥΜ! Απαραδεκτο για crown. Πιστευω ομως 100% οτι κατασκευαστικα οι συγκεκριμενοι τελικοι της Inter-m ειναι ανωτεροι απο αλλους που'χουν τ'ονομα...(στην ιδια ισχυ και σε ΑΒ ταξη παντα).
Σακη μηπως ξερεις το ρευμα ηρεμιας του ram-audio bux2.0 που φορα τα μαμισια τρανζιστορ?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Δεν υπαρχει θεμα σεβασμου ...μπορουμε να εχουμε διαφορετικη αποψη αρκει να το κανουμε ομορφα και πολιτισμενα ...Η αποψη που σου εδωσα προερχεται απο το εργαστηριο, το ποσο συχνα ερχονται καμμενοι , ποσοι απο αυτους τελικα εχουν εγκαταλειφθει και τελικα οταν καηκαν τι πηραν μαζι τους .

Σε γενικες γραμμες ενω σαν ενισχυτες ειναι καλοι υποφερουν στις μεθοδους προστασιας και εχω δει αρκετα μντελα που ενω το ηχητικο τους κομματι ειναι καλο απλα δεν ξερουν που να σταματησουν .Επισης σαν κατασκευη παλι ειναι αρκετα καλοι αλλα δυστυχως στις περισσοτερες σειρες υπαρχουν προχειροτητες μεσα ,κακοι υπολογισμοι πουτελικα οδηγουν σε αυτη την εικονα χωρις ουσιαστικους και σοβαρους λογους

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON