Ρυθμίσεις προβολέα

Reaction score
0
Καλησπέρα στην ομάδα
Μια ερώτηση παιδιά λόγο απειρίας
Πήρα ένα βίντεο προβολέα , τον σύνδεσα κανονικά , παίζει …
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν τετραγωνίζετε η εικόνα δηλαδή
Η αριστερή κάθετος και η κάτω πλευρά της εικόνας εκεί που τέμνονται είναι 90 μοίρες σωστό δηλαδή. η πάνω και η δεξιά πλευρά εκεί που τέμνονται είναι περίπου στης 100 μοίρες με συνέπεια να μην είναι τετράγωνη η οθονη
Με κάτι ρυθμίσεις που βρήκα δεν μπορώ να το διορθώσω αυτό
Τι μπορεί να φταίει η κάτι που θα με βοηθήσει ευχαριστώ Παναγιώτης

Reaction score
1
Απάντηση: Ρυθμίσεις προβολέα

Εάν αντιλαμβάνομαι ορθώς το πρόβλημά σου, ο φακός του προβολέα δεν είναι κεντραρισμένος ως προς την οθόνη, και ή θα πρέπει να στρέψεις στην οριζόντια κατεύθυνση αριστερότερα τον προβολέα ή θα πρέπει να τοποθετήσεις αριστερότερα την οθόνη σου.

Για να δεις εάν ο προβολέας είναι κεντραρισμένος ως προς την οθόνη, θα χρειαστείς τη βοήθεια και δεύτερου ατόμου. Ο ένας κρατάει την μία ακρη της μεζούρας στην πάνω (ή κάτω) αριστερή γωνία της οθόνης και ο άλλος μετράει την απόσταση μέχρι την αριστερή πλευρά του φακού του προβολέα. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται και από την δεξιά πλευρά της οθόνης και δεξιά πλευρά του φακού.

Εννοείται ότι για να είσαι κεντραρισμένος, θα πρέπει οι δύο αποστάσεις να είναι ίδιες...

Reaction score
0

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι στραβός λόγο κακής θέσης.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η εικόνα που βάζει ο προβολέας έχει πρόβλημα
Δηλαδή δεν διορθώνετε όσο και να στρίβω τον προβολέα Πάνο κάτω αριστερά δεξιά

Είναι σαν να βλέπεις ένα ορθογώνιο όπως είναι δηλαδή η οθόνη που στην μια πλευρά από της τέσσερις να είναι ποιο μέσα …δεν ξέρω εάν μπορείς να το καταλάβεις δεν μπορώ και να στο ζωγραφίσω

Reaction score
8.350

αυτο που περιγραφεις μπορει να συμβει σε CRTαλλα οχι σε ψηφιακο.Οι ψηφιακοι συνηθως εχουν μονο keystone ρυθμιση που φανταζομαι να δοκιμασες.Υπαρχει περιπτωση ναναι ελατωματκος ,οποτε να τον πας οπου τον αγορασες να στο διορθωσουν αλλιως να ζητησεις αλλαγη.

Reaction score
0

Το θέμα είναι ότι μου τον κάνανε δώρο και δεν τον έχουν αγοράσει από Ελλάδα
Είναι in focus ο προβολέας και δεν ξέρω τι να κάνω .βέβαια δεν είναι πολύ εμφανή το πρόβλημα αλλά είναι το γιατί……….
Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρων σας . οποιαδήποτε γνώμη θα είναι χρήσιμη

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.201
Θα προτείνω και εγώ να μετρήσεις την απόσταση του φακού από τις 2 γωνίες της οθόνης σου...

Reaction score
1

http://11dim-evosm.thess.sch.gr/online/maths_e/tetraplevra/images/shapes/tetraplevro.gif

Κάπως έτσι είναι δηλαδή για να καταλάβεις

Η αλήθεια είναι ότι εάν υπήρχε πρόβλημα κεντραρίσματος και μόνο του φακού ως προς την οθόνη στον οριζόντιο άξονα, θα έπρεπε η γωνία Β να είναι σχεδόν ίση με τη γωνία Γ στο σχήμα σου, πράγμα που από ότι φαίνεται δεν συμβαίνει.

Αυτό που περιγράφεις μπορεί να συμβεί, το έχω δει και σε δικό μου προβολέα, τον BenQ 8700, αλλά το πρόβλημα ήταν πολύ μικρό στη μία γωνία του κάδρου, και έπρεπε να μετρήσεις το κάδρο για να το διαπιστώσεις, οπτικά ήταν πολύ δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος.

Από ότι καταλαβαίνω, εσύ αναφέρεσαι σε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, που γίνεται εύκολα αντιληπτό κοιτώντας το κάδρο.

Καταρχήν ποιος Infocus είναι; Και αν μπορείς πάντως, κάνε την μέτρηση που σου είπα, εκτός εάν την έχεις κάνει ήδη...

Reaction score
19
Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι συμπτωμα προβληματος οπου δεν υπαρχει παραλληλια μεταξυ του επιπεδου της οθονης και του επιπεδου που οριζει ο φακος?

Reaction score
1

Η αλήθεια είναι ότι εάν υπήρχε πρόβλημα κεντραρίσματος και μόνο του φακού ως προς την οθόνη στον οριζόντιο άξονα, θα έπρεπε η γωνία Β να είναι σχεδόν ίση με τη γωνία Γ στο σχήμα σου, πράγμα που από ότι φαίνεται δεν συμβαίνει.

Μπούρδα σου έγραψα, το δοκίμασα μόλις τώρα, στον Sharp XVZ-10000 της κρεβατοκάμαρας. :120:Στρέφοντας τον προβολέα οριζόντια προς τα δεξιά, μεγαλώνει έντονα μόνο η κάτω δεξιά γωνία.

Άρα, λογικά, εσύ πρέπει να παίζεις με τον προβολέα καθισμένο κανονικά και όχι ταβανωμένο, και να πρέπει να στρέψεις τον προβολέα προς τα δεξιά. Εξαρτάται βέβαια, και από το ποιος προβολέας είναι, και το offset που διαθέτει. Π.χ., εγώ παίζω με τον Sharp 10000 με τερματισμένο ουσιαστικά lens shift προς τα κάτω, δηλαδή με μηδενικό offset. :121:

Reaction score
1.441
ποιος infocus ειναι?
οι συγεκριμενοι προβολεις ειναι καπως δυστροποι οσο αφορα την τοποθετηση τους.
παντος υπαρχει ρυθμιση στο μενου του που αφορα ρυθμιζει το τραπεζιο και ερχεται στα ισια της....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.621
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis