Ρυθμιση βραχιονα και anti skate σε Technics SL-D2 με κεφαλη technics 270C

Reaction score
0
Καλησπερα παιδια ειμαι καινουργιος στο σαιτ και καινουργιος στον κοσμο των πικαπ. Μου δωρισανε προσφατα ενα πικαπ Technics SL-D2 με την "μανισια" κεφαλη της technics την 270C. Ως αδαης πειραξα το antiskate και την ρυθμιση του βραχιονα και απο τοτε δεν μπορω να το δουλεψω , δεν παιζει καλα δεν παταει καλα πανω στον δισκο και βγαζει θορυβο. Επισης σκεφτομουνα πως πρεπει να αλλαξω και βελονα εχοντας υποψιν καποια της shure και μια της audio technica. Θα ηθελα πολυ να ακουσω τις γνωμες σας για την σωστη λειτουργια του πικαπ μου να του ξαναδωσω ζωη με τις σωστες ρυθμισεις. Σας ευχαριστω πολυ

Reaction score
1.173
Απάντηση: Ρυθμιση βραχιονα και anti skate σε Technics SL-D2 με κεφαλη technics 270C

Καλώς όρισες,
Λογικά έχεις αλλάξει το βάρος(Tracking force: 1.75g) που ορίζεται από το (περιστροφικό) βαρίδι που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Εάν αυτό πείραξες και δεν κούνησες την κεφαλή από την θέση της.
Με ένα μεγεθυντικό μπορείς να δεις σε τι κατάσταση είναι η βελόνα σου ή ακόμα ποιο εύκολα να την τοποθετήσεις ανάποδα σε μία σταθερή επιφάνεια και με μία camera να τραβήξεις με macro μια κοντινή φωτογραφία και αντίστοιχα θα δεις την κατάσταση της βελόνας.

Τις ρυθμίσεις που θα χρειαστεί να κάνεις μπορείς να τις βρεις στο παρακάτω link "Ρυθμίστε το πικάπ σας"

Όσο αφορά την κεφαλή σου EPC270C(εάν αυτή είναι) δεν έχω προσωπική εμπειρία για τις επιδόσεις της αλλά μπορείς να προμηθευτείς βελόνα από εδώ:
http://stylus.export-japan.com/product_info.php?cPath=10&products_id=635 (conical)27$
http://stylus.export-japan.com/product_info.php?cPath=10&products_id=633 (eliptical)50$

Και σε περίπτωση που θέλεις καλύτερες επιδόσεις:
http://stylus.export-japan.com/product_info.php?cPath=10&products_id=634

Μπορεί να αγοράσεις κεφαλή οικονομική και να μην ξεπερνάς της επιδόσεις της 270C με την ελλειπτική βελόνα στα 50$. Στο λέω από προσωπική εμπειρία.

Όσο αφορά το πρόβλημά σου με τον κακό ήχο γράψε περισσότερες λεπτομέρειες για να πάρεις περισσότερη βοήθεια από έμπειρους εδώ στο forum.
Και πάλι καλωσόρισες.
Μην ξεχάσεις να διαβάσεις το "Ρυθμίστε το πικάπ σας"

Reaction score
0
Απάντηση: Ρυθμιση βραχιονα και anti skate σε Technics SL-D2 με κεφαλη technics 270C

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου :) βελονα θα αλλαξω λεω να βαλω την ortofon red :)

Reaction score
1.173

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου :) βελονα θα αλλαξω λεω να βαλω την ortofon red :)
Εάν το σώμα της κεφαλής σου είναι οκ, εγώ στην θέση σου θα έβαζα την ελλειπτική με τα 50$ και θα μου περίσσευαν κιόλας.

Θεωρητικά η 270C δεν έχει να ζηλέψει κάτι από την RED.

Πάντως ότι και να κάνεις ψάξτε λίγο πριν πας σε αγορά και περίμενε την γνώμη κάποιου που έχει ακούσει την κεφαλή σου(270C).

Καλή σου επιτυχία. :605:

Reaction score
0

ελεγα να το παω σε ενα μαγαζι το πικαπ που ανακαλυψα τυχαια το orpheus audio να μου περασουνε αυτοι την κεφαλη η βελονα και να του ριξουνε καμμια ματια . δεν ξερω βεβαια τι εργατικα ζητανε δεν εχω πολλα χρηματα ισα ισα βγαινω

Reaction score
8.905

Ο Παντελής (brego) πολύ καλά στα είπε... διάβασε το άρθρο με προσοχή και εδώ είμαστε εάν έχεις απορίες, συμφωνώ και με όσα σου είπε για την κεφαλή, δεν είναι καλύτερη η Red από την 270C με την ελλειπτική βελόνα που σου πρότεινε.

Reaction score
295

Μην υποτιμάς καθόλου την 270c. Tην εχω και παιζει πολύ καλά με την φτηνή βελόνα και απογειώνεται με την jico sas των 133 δολ.

Reaction score
0

αγορασα την ortofon red 2m μου το ρυθμισανε κιολας και ησυχασα :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης