Ρυθμιση ενισχυτη-Ισοσταθμιση ηχειων

Μηνύματα
12
Reaction score
7
Καλημερα σε ολους! Εχω να κανω καποιες ερωτησουλες μιας και δεν εχω πολυ καιρο που ασχολουμαι με τον ενισχυτη μου και τα ηχεια μου. Εχω εναν Harman Kardon AVR-255 και ηχεια HKTS-16. Προς το παρον δεν εχω συνδεσει τα surround ηχεια οποτε εχω ενα 3.1. Αφου διαβασα πως γινεται η ισοσταθμιση ηχειων με το ντεσιμπελομετρο, στρογγυλοκαθισα στον καναπε και ξεκινησα την διαδικασια. Το θεμα ειναι οτι οταν ξεκινησα την διαδικασια δεν απενεργοποιηθηκε η ενταση του ενισχυτη και δεν ειχε νοημα να αυξομειωνω την ενταση των ηχειων γιατι δεν εφτανε ποτε στα 75db!Σε τι σταθμη πρεπει να ειναι η ενταση του ενισχυτη ετσι ωστε να κανω μια σωστη ρυθμιση? Να το βαλω στη μεση?
Επισης πιστευετε οτι πρεπει να αγορασω αυτο το cd που ειναι ειδικο για την ρυθμιση του ηχου? ή δεν χρειαζεται?
[DOUBLEPOST=1513160663][/DOUBLEPOST]Εγραψα εκ παραδρομης 255. Εχω AVR155 :)
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.389
Reaction score
74.655
Το θεμα ειναι οτι οταν ξεκινησα την διαδικασια δεν απενεργοποιηθηκε η ενταση του ενισχυτη και δεν ειχε νοημα να αυξομειωνω την ενταση των ηχειων γιατι δεν εφτανε ποτε στα 75db!Σε τι σταθμη πρεπει να ειναι η ενταση του ενισχυτη ετσι ωστε να κανω μια σωστη ρυθμιση? Να το βαλω στη μεση?
Καλώς την!

Τι λέει το manual; Μπορεί να μη χρειάζεται να μετρήσει στα 75dB, και να υπολογίζει το 0 σε 75 σε σχέση με τη θέση του volume.

@Nick Arvanitakis; :)
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Καλώς την!

Τι λέει το manual; Μπορεί να μη χρειάζεται να μετρήσει στα 75dB, και να υπολογίζει το 0 σε 75 σε σχέση με τη θέση του volume.

@Nick Arvanitakis; :)
Δεν θυμάμαι καθόλου ...
Να το δω όμως.

Τελικά ποιός AVR είναι?
 

Μηνύματα
12
Reaction score
7
Καλως σας βρηκα παιδια!
Τελικα εχω τον avr255!
Λοιπον τα εχω ολα μπροστα μου..manual, spl, χαμος γινεται..!
Διαβαζω το κεφαλαιο test tone και δεν αναφερει πουθενα τι γινεται με το master volume control..πραγματικα δεν καταλαβαινω ποιο το νοημα να ρυθμισω την σταθμη των ηχειων αν δεν υπαρχει προεπιλεγμενη σταθμη ηχου του ενισχυτη γι αυτη την διαδικασια..δλδ αν αφησω πχ το ηχειο διαλογων στο 0db και απλα αυξησω την ενταση του ενισχυτη, οταν φτασω στο 80 την ενταση του ενισχυτη το spl θα δειξει 75db.. εχω καταμπερδευτει..plz heeeeelp !!
 

Μηνύματα
12
Reaction score
7
Μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα μια λυση και απλα θα ηθελα να την κανω ενα copy paste μηπως και καποιος εχει την ιδια απορια με μενα. :)
"The master volume is not disabled on some receivers when you go to the manual setup menu. For these receivers, you can choose either the left front channel or the center channel and adjust the master volume until you read 75dB on the SPL meter (+5dB on the analog meter), or the level that the calibration disc specifies. Once you have completed this step, do not change the master volume.

As the test tones go through each speaker, use the adjustment level for that speaker (not the master volume) to cut or boost the output for that speaker to 75db. When you are finished, every speaker should output the same volume level to your listening position."
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.595
Μηνύματα
2.865.329
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top