Ρυθμιση Rega rb 250 σε heybrook

Reaction score
1.549
καλησπερα! Μολις τελειωσα με την τοποθετηση του rb 250 στο heybrook που πηρα χθες, o rega πριν ηταν τοποθετημενος σε ενα thorens td 166 mk2. Πρωτες εντυπωσεις . Οι χαμηλες ειναι πιο γεματες αλλα πιο ακαθοριστες, γενικα ο ηχος εχασε καπως τον αερα που ειχε, εγινε λιγο πιο μουντος και εχασε καποιο διαχωρισμο που ειχε και ισως λιγη στερεοφωνια. Ο βραχιονας μπηκε φυσικα στην σωστη αποσταση και ο προτρακτορας μου εδειξε πως μπηκε και σωστα. Επισης στον βραχιονα εχω ενα spacer και οπως τον βλεπω εστω φαινεται παραλληλος. Δοκιμασα να βγαλω την τσοχα ωστε να χαμηλωσει λιγο το βινυλιο- ψηλωσει ο βραχιονας και ειδα πως πηρα λιγες απο τις ψηλες συχνοτητες που ειχα χασει. Δεν εχω δευτερο spacer να βαλω και σκεφτομαι να βαλω ροδελες κατω απο το armboard να ανεβει λιγο. Που πρεπει να παω μετα απο αυτη τη ρυθμιση?Κατι αλλο να δοκιμασω? Ο ιδιος βραχιονας - κεφαλη επαιζαν αριστα στο 166!
IMG_4736.JPG
IMG_4749.JPG
IMG_4744.JPG
IMG_4748.JPG
IMG_4751.JPG
IMG_4742.JPG

Reaction score
1.549
διαβασα πως : However, achieving the correct VTA height adjustment can make a noticeable improvement to the sound and has profound effects on every aspect of the presentation from overall balance to resolution, dynamics, staging, and imaging.
If the arm is too low, the sound will be flat, for example, strings dulled and generally can lack excitement

If anything, it is better to have a slightly positive VTA than a slightly negative VTA.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.187
εχω την εντυπωση, απ τις φωτο, πως πρεπει να παρει λιγο υψος ο βραχιονας? για να ερθει παραλληλα?

Reaction score
1.147
Δοκιμασες με τον βραχιονα χωρις το spacer ?Kαταλαβαινω πως θα ανηφοριζει αλλα στο rega μου ο rb700 κοιτωντας προς ταπανω χωρις spacer παιζει καλυτερα.Καταλαβαινω αλλο πλατω αλλη κεφαλη αλλα ισως μια δοκιμη δεν βλαφτει.

Reaction score
1.549
η denon ειναι αρκετα ψηλη κεφαλη... χωρις το spacer θα κανει τρελη σουζα ο βραχιονας !

Reaction score
1.549
καλημερα! Λοιπον εβγαλα το armboard και προσθεσα 2 ροδελες σε εκαστη βιδα που το κραταει απο κατω ωστε να το ψηλωσω. Τα εδεσα ολα και το εβαλα να παιξει. Η διαφορα στον ηχο αισθητη ! Επιτελους καθαρισε η μουνταμαρα εφτιαξε ο διαχωρισμος ! Βγαζοντας δε και την τσοχα ο ηχος ανεβηκε και αλλο!!! Με λιγα λογια θελω 2 spacer :lol:.... Μεγαλο πραγμα το VTA ...:rolleyes:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
To armboard του ΤΤ2 ειναι ψηλα απ'οτι φαινεται στην φωτογραφια σου.
Γιατι δεν παιρνεις ενα VTA adjuster (mitchell η κατι αλλο) παρα τις ροδελλες?Και ενα σωστο counterweight θα βελτιωσει τον rega.

Reaction score
1.549
το αρμμπορντ ειναι χοντρο δεν ειναι ψηλα! αν φτιαξω ενα λεπτο οπως το μαμα ναι θα παρω vta adjuster!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
ΙΜΟ η καλυτερη ιδεα ειναι να φτιαξεις ενα armboard στις διαστασεις και υλικο (plywood) του εργοστασιακου και να το συνδιασεις με ενα καλο VTA adjuster.To tt2 ειναι εξαιρετικο πικαπ και "ακουει" τετοιες αλλαγες.Επισης δεν χρειαζεται πολυ σφιξιμο το armboard στο υποσασι(μην παραμορφωσεις το armboard απο το σφιξιμο,σφιξε μεχρι εκει που πατανε καλα οι βιδες).Οταν ειχα το δικο μου (τωρα ειναι στο συστημα φιλου) ημουν πολυ ευχαριστημενος.
Να το χαιρεσαι :)

Reaction score
1.147
Δοκιμασες με τον βραχιονα χωρις το spacer ?Kαταλαβαινω πως θα ανηφοριζει αλλα στο rega μου ο rb700 κοιτωντας προς ταπανω χωρις spacer παιζει καλυτερα.Καταλαβαινω αλλο πλατω αλλη κεφαλη αλλα ισως μια δοκιμη δεν βλαφτει.
ΛΑΘΟΣ ! Παρακινημενος απο το post σου εβαλα 3 spacer στον rb700 ωστε να ειναι τελειως παραλληλος και ....θαυμα !
Ο ηχος ,ηταν αψογος, πηγε σε αλλο επιπεδο οσον αφορα τη διαυγεια.
Ευχαριστω !
Παλια ειχα βαλει 2 και μου ειχε φανει χειροτερο ,τελικα το τριτο εκανε τη διαφορα .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster