Ρόλος των καλωδίων σύνδεσης

Reaction score
0
Καλημέρα,
πρόσφατα αγόρασα μια Samsung UE46B7000 και σκέφτομαι να αγοράσω και το all in one home theater Samsung HT-BD2R Home Theater (7.1).
Επιπλέον σκοπεύω να πάρω και το RAIDSONIC IB-MP309HW-B ICY BOX FULL HD MULTIMEDIA PLAYER από το οποίο θα οδηγώ τον ήχο απο την οπτική έξοδο στην είσοδο του HT-BD2R.
Ερωτήσεις:
1. Αξίζει το συγκεκριμένο Home theater ? Στο Internet που έχω διαβάσει κάποια post λένε ότι είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά του. Δυστυχώς απο ότι έψαξα εδώ δε το έχει τσεκάρει κανένας.
2. Παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο τα καλώδια σύνδεσης? Πάω στα μαγαζιά και βλέπω HDMI με 50 και 70 ευρώ το 1.5 μέτρα. Θα δω πραγματικά διαφορά στην εικόνα? Το ίδιο ισχύει και για τα καλώδια μεταφοράς ήχου (αναφέρομαι στη σύνδεση απο τον media player με το home theater).

Τέλος
3.Το home theater είναι 7.1 παρόλα αυτά αν εγώ θέλω να συνδέσω μόνο τα 5 ηχεία (κεντρικό, 2 μπροστινά, subwoofer, 2 πίσω) θα έχω πρόβλημα ? Έπαξα στο internet αλλά δε κατάφερα να βρώ κάτι.

Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

Reaction score
1
Κάνεις 3 ερωτήσεις που είναι άσχετες με τις Τηλεοράσεις (κατηγορία στην οποία άνοιξες το thread). Βάζεις και τίτλο άσχετο με 2 από τις 3 ερωτήσεις. Η δε 3 αφορά την 1 και οι δύο μαζί την κατηγορία All-in-one.

Δε σε "μαλώνω". Απλά, δράττομαι της ευκαιρίας για να εξηγήσω γιατί κάποια θέματα δεν τυγχάνουν της προσοχής κάποιων ανθρώπων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Μιας και είμαι εδώ:

1) Δεν γνωρίζω. Μόνον κάποιος που το έχει στην κατοχή του θα μπορούσε να μας πει κάποια πράγματα.

2) Δεν είναι όλα τα καλώδια σύνδεσης το ίδιο. Σε κάποια αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω (χωρίς υπερβολές) σε κάποια όχι. Στα ψηφιακά καλώδια τα πράγματα είναι "μετρημένα κουκιά". Ένα hdmi, για παράδειγμα, μπορεί να μην παίζει (καθόλου) ή να παρουσιάζει (εμφανή) προβλήματα. Εφόσον παίζει σωστά, η ποιότητα είναι μία, αυτή του σήματος. Παράγοντες δυσκολίας είναι το bandwidth και το μήκος. Στο 1.5 μέτρο, εφόσον το καλώδιο είναι 1.3, δεν υπάρχει πρόβλημα.

3) Λογικά θα μπορεί, αλλά για σιγουριά θα πρέπει να συμβουλευτείς το εγχειρίδιο, τον πωλητή ή τον κατασκευαστή.

Reaction score
0
Δεκτές όλες οι παρατηρήσεις σου, το post στη συγκεκριμένη ενότητα έγινε επειδή χάζευα θέματα για τηλεοράσεις και μου ήρθε η ερώτηση.
Αν μπορώ να κάνω κάτι για να μεταφερθεί στην σωστή θεματική ενότητα, ας μου το υποδείξουν.

Σχετικά με την ερώτηση για τα καλώδια, η απορία είναι π.χ. βρήκα Monster HDMI 1000HD-EX 1MEU Cable ενός μέτρου που κάνει 100 ευρώ ενώ τα 2 μέτρα κάνουν 125 ευρώ
ενώ βρήκα και το Clicktronic Καλώδιο HDMI (19pin) σε HDMI M/M (3m) που κάνει 32, η ερώτηση λοιπόν και συγνώμη αν κουράζω, είναι θα καταλάβω τη διαφορά, λαμβανομένου υπόψη ότι ο εξοπλισμός που θα έχω (Εκτός τηλεόρασης), ακόμα και αν τελικά δε πάρω αυτό το all in one home theater, θα είναι γύρω στα 2000 ευρώ (player, AV amplifier, ηχεία) ?

Reaction score
1.187
Απάντηση: Ρόλος των καλωδίων σύνδεσης

Καλώδιο HDMI μην πάρεις ακριβότερο από 25~30€ το 1,5m
Δεν έχει κανένα νόημα. Οπως σού είπε και ο zoglair στο ψηφιακό η ποιότητα είναι μία, ή θα "κλειδώνει" και θα παίζει ή δεν θα "κλειδώνει" και δεν θα παίζει. Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση.
Θα σκεφτόσουν ποτέ να αλλάξεις π.χ. την καλωδιοταινία του σκληρού δίσκου στο PC σου με μία άλλη που να κάνει π.χ. 100€;
Με την δικαιολογία ότι θα "παίζει" καλύτερα;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.222
Members
38.432
Νεότερο μέλος