Μόλις χθες παρέλαβα τα καινούργια ηχεία του Home theater και προχώρησα στη σύνδεση τους , αλλά έχω κάποιες απορείες :
τα ηχεία είναι τα εξείς :2 μπροστίνα Crystal Audio TX-T2
Syb THX-12T και κεντρικό ΤΗΧ-center.
Ο ενισχυτής μπορεί να πάρει ηχεία 4 - 16 ohms , τα ηχεία που έχω πάρει εγώ έχουν 4 ohms αντίσταση εκτός από τα 2 μπροστίνα (ΤΧ-Τ2) τα οποία έχουν ελάχιστη 4 ohms αλλά στα τεχνικά τα αναγράφει ότι είναι στα 8 Ohms.
Εγώ τα έβαλα όλα στα 4 από τον ενισχυτή.Είναι σωστό αυτό ή πρέπει να το αλλάξω?
Από αυτά που διάβασα σε διάφορα άρθρα έβαλα το cross στον ενισχυτή στα 80 hz.
Δεν ξέρω όμως πως να ρυθμίσω τα ηχεία μου? small ?normal?Large? τα μπροστινά μπορούν να παίξουν 35-200hz τη θα πρέπει να βάλω από τι στιγμή που έχω το cross στα 80hz.
LFE channel : τη θα πρέπει να βάλω εδώ?ξέρω ότι είναι το φίλτρο για τους ήχους από χαμηλές συχνότητες αλλά δεν ξέρω σε ποια τιμή θα πρέπει να το θέσω?σκέφτηκα στα 80 όπως το cross αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Έχει επιπλέον κάποιες ρυθμίσεις τις οποίες δεν ξέρω αν πρέπει να τις πειράξω :
Double Bass : On-off ? είναι καλό να το βάλω στο ΟΝ?
Subwoofer adjust level : -15 dB to +12db που να το θέσω?
Πίσω από το sub έχει διακόπτη τρόπου λειτουργείας : THX και Variable? που είναι καλύτερα να το έχω και ποια η διαφορά?
τα φώτα σας παιδιά γιατί δεν θέλω να έχω κάνει καμιά χαζομάρα και να κάψω κανά ηχείο-ενισχυτή!
τα ηχεία είναι τα εξείς :2 μπροστίνα Crystal Audio TX-T2
Syb THX-12T και κεντρικό ΤΗΧ-center.
Ο ενισχυτής μπορεί να πάρει ηχεία 4 - 16 ohms , τα ηχεία που έχω πάρει εγώ έχουν 4 ohms αντίσταση εκτός από τα 2 μπροστίνα (ΤΧ-Τ2) τα οποία έχουν ελάχιστη 4 ohms αλλά στα τεχνικά τα αναγράφει ότι είναι στα 8 Ohms.
Εγώ τα έβαλα όλα στα 4 από τον ενισχυτή.Είναι σωστό αυτό ή πρέπει να το αλλάξω?
Από αυτά που διάβασα σε διάφορα άρθρα έβαλα το cross στον ενισχυτή στα 80 hz.
Δεν ξέρω όμως πως να ρυθμίσω τα ηχεία μου? small ?normal?Large? τα μπροστινά μπορούν να παίξουν 35-200hz τη θα πρέπει να βάλω από τι στιγμή που έχω το cross στα 80hz.
LFE channel : τη θα πρέπει να βάλω εδώ?ξέρω ότι είναι το φίλτρο για τους ήχους από χαμηλές συχνότητες αλλά δεν ξέρω σε ποια τιμή θα πρέπει να το θέσω?σκέφτηκα στα 80 όπως το cross αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Έχει επιπλέον κάποιες ρυθμίσεις τις οποίες δεν ξέρω αν πρέπει να τις πειράξω :
Double Bass : On-off ? είναι καλό να το βάλω στο ΟΝ?
Subwoofer adjust level : -15 dB to +12db που να το θέσω?
Πίσω από το sub έχει διακόπτη τρόπου λειτουργείας : THX και Variable? που είναι καλύτερα να το έχω και ποια η διαφορά?
τα φώτα σας παιδιά γιατί δεν θέλω να έχω κάνει καμιά χαζομάρα και να κάψω κανά ηχείο-ενισχυτή!