ΣΗΜΑ NOVA

Reaction score
1
Διαπιστώνω και εγώ, όπως βλέπω ότι συμβαίνει και με πολλούς άλλους φίλους εδώ μέσα, ότι υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ θέμα με την ποιότητα του σήματος του ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ Ελληνικού δορυφορικού πακέτου της NOVA. Στην δική μου περίπτωση είναι χειρότερο και από το απλό αναλογικό μέσω κοινής κεραίας.

Δεδομένου ότι:

1. Η MULTICHOICE στην Ελλάδα είναι αν όχι μονοπώλιο, πάντως σε "δεσπόζουσα" θέση της αγοράς.
2. Οι εισπράξεις της αγγίζουν τα 20.000.000 Ευρώ το μήνα - 350.000 συνδρομητές Χ 55 (ή 80 ή 90 ευρώ) Ελάχιστη συνδρομή.

Μήπως θα ήταν φρόνιμο να μαζεύαμε υπογραφές, και να κάναμε μια μαζική διαμαρτυρία με τεκμηριωμένο όμως κείμενο που μπορούν να διαμορφώσουν οι τεχνολογικά πιο καταρτισμένοι εδώ μέσα?

Reaction score
14
moonprince said:
Διαπιστώνω και εγώ, όπως βλέπω ότι συμβαίνει και με πολλούς άλλους φίλους εδώ μέσα, ότι υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ θέμα με την ποιότητα του σήματος του ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ Ελληνικού δορυφορικού πακέτου της NOVA. Στην δική μου περίπτωση είναι χειρότερο και από το απλό αναλογικό μέσω κοινής κεραίας.

Δεδομένου ότι:

1. Η MULTICHOICE στην Ελλάδα είναι αν όχι μονοπώλιο, πάντως σε "δεσπόζουσα" θέση της αγοράς.
2. Οι εισπράξεις της αγγίζουν τα 20.000.000 Ευρώ το μήνα - 350.000 συνδρομητές Χ 55 (ή 80 ή 90 ευρώ) Ελάχιστη συνδρομή.

Μήπως θα ήταν φρόνιμο να μαζεύαμε υπογραφές, και να κάναμε μια μαζική διαμαρτυρία με τεκμηριωμένο όμως κείμενο που μπορούν να διαμορφώσουν οι τεχνολογικά πιο καταρτισμένοι εδώ μέσα?
Δημήτρη, να δείς τι γίνεται. Μισθωνουν 3 transponders και προσπαθούν να χωρέσουν μεσα εκεί 8 supersport, 3 Filmnet, 4 docus, 2 music channels, 6 Greek "Free-To-Air TV channels", 20 radio channels, 15 data channels, και γενικά να στριμώξουν ότι σκατά μπορούν μεσα σε 3 αναμεταδότες που έχουν καποιο fixed capacity. Αυτό εχει σαν αποτεέλσμα τα δικά τους τα κανάλια (filmnet/ssport) να έχουν υποφερτή εικόνα αλλα με πολύ χαμηλό Bitrate (2-3.5Mbps) To Sky digital (BSKYB) του οποίου εχω συνδρομή το bitrate είναι 8mbps!!!!!! Ξερεις γιατί? Γιατί ο εγγλέζος ο καταναλωτής είχε αρχικά το αναλογικό σύστημα που η εικόνα ήταν σουπερ, δεν είχε όυτε ενα artifact, ήταν τελεια (Παναγιώτης Τόκος!!!) Οταν μεταβηκανε στην ψηφιακή πλατφόρμα πολλοι καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν, έιπαν οτι η εικόνα "sucks" και αν δεν κάνετε κάτι θα διακόψουμε. Οι υπέυθυνοι εβαλαν το χερι στην παντελονα και μίσθωσαν όσους transponders επρεπε για να ερθει το Bitrate εκεί που ή εικόνα επρεπε να είναι.

Εδω η ΝΟΒΑ, τα κανάλαι της εκλληνικής TV τα ανεβάζει (uplink) μέσω αναλογικών Tuners στον uplink station της που λαμβανουν το σήμα απο τα UHF!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή δεν εχουν καλωδιακή λήψη του σήματος απο το κάθε σταθμό (ET1, ANTENNA, MEGA, ALTER ALPHA etc) αλλά έχουν αναλογικά tuners που φέρνουν την εικόνα απο το κάθε σταθμό για να ανέβει στον hotbird.!!!!!!!

Αμα λέμε ερασιτεχνικά κόλπα, είμαι σίγουρος οτι ο φίλος ραδιοερασιτέχνης Sw1vr θα τα έφτιαχνε καλίτερα απο τα τζιμάνια της ΝΟΒΑ!!!!

Οτι υπογραφές και να βαλουμε (εγώ πρωτος) θα πανε στο ελληνικό filling cabinet (στο Ελληνικό σύστημα αρχειοθέτησης).... χωματερή Λιοσίων!!!!!

Reaction score
164
Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει νόημα μια τέτοιου είδους διαμαρτυρία. Αυτό είναι το προϊόν, αν σου αρέσει το παίρνεις. Και από τη στιγμή που το έχεις αγοράσει δεν θα ιδρώσει το αυτί κανενός.
Είναι σαν να διαμαρτύρεσαι στη Philips πχ γιατί η 9830 σου δεν μπορεί να δείξει 1080p ενώ η ΑΜΟΙ μπορεί...
Αν δεν κάνω λάθος, ο τρόπος με τον οποίο φτάνουν τα ελεύθερα αναλογικά κανάλια στη Nova είναι ευθύνη των καναλιών και όχι της Multichoice. Αυτό δίνουν, αυτό ανεβάζει. Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί...
Μπορεί τα έσοδα να είναι όσα τα υπολογίζεις, αλλά και τα έξοδα είναι τεράστια... Αγοράστηκε και καινούριος στόλος BMW για τα στελέχη, έχουν πάει και οι Jaguar στα ύψη, και εσύ θέλεις καλύτερο σήμα. :) :)

Reaction score
1
Είναι σαν να διαμαρτύρεσαι στη Philips πχ γιατί η 9830 σου δεν μπορεί να δείξει 1080p ενώ η ΑΜΟΙ μπορεί...
Δεν είναι έτσι ακριβώς...στις τηλεοράσεις υπάρχει ανταγωνισμός, εδώ όχι.

Και δεν μιλάω μόνο για τα ΑΝΤ1, MEGA κλπ, αλλά και για τα Supersport και τα Filmnet που κατά τη γνώμη μου είναι επίσης χάλια.

Γιάννη, ευχαριστώ για τα τεχνικά στοιχεία.

Reaction score
164
Και κάτι άλλο: Δεν είναι μόνο το bitrate, αλλά και η ανάλυση μικρότερη από του Pal!
Το ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός (και όταν υπήρχε ήταν ακόμη χειρότερος) είναι ένας παραπάνω λόγος για να μην ιδρώσει το αυτί κανενός!

Reaction score
164
Η προσπάθεια αξίζει μόνο για να ικανοποιηθούμε οι ίδιοι, ότι τουλάχιστον φωνάξαμε βρε αδερφέ! :)
Αλλά, επειδή ξέρω τα πράγματα από μέσα, δου λέω ότι δεν θα γίνει τίποτα. Εδώ συζητούσα για HD μαζί με κάποιο στέλεχος και μου έλεγε ότι ούτε συσκευές υπάρχουν, και δεν πρόκειται να έρεθι τίτοτα πριν το 2010 στη χώρα μας... Και με 200€ παίρνεις συνδρομή για 4 χρόνια...

Reaction score
1
Θέλω να το δω και λίγο νομικά το θέμα (τί προβλέπεται για δορυφορικά, αν υπάρχει θέμα προστασίας καταναλωτή, αν εμπλέκεται θέμα κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, αν μπορεί να απευθυνθεί κανείς στο ΡΤ Συμβούλιο, την ΕΕΤΤ, την Επιτροπή Ανταγωνισμού) και θα επανέλθω.

Reaction score
164
Και τι θα πεις; Ότι δεν είναι τόσο καλό το σήμα όσο θα ήθελες;
Από τη στιγμή που εκπέμπει όλα όσα πληρώνεις, δεν θα βρεις δίκιο.
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σκούρα...

Reaction score
1
Κοίταξε, όταν κανείς είναι μονοπώλιο, το τι προσφέρει και σε ποιά ποιότητα το κάνει ελέγχεται νομικά, ακριβώς διότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός να τραβάει τις τιμές προς τα κάτω και την ποιότητα προς τα πάνω.

Αν μπορούσαμε, π.χ να αποδείξουμε ότι άλλα ‘μπουκέτα‘ με ίδιο ή ανάλογο αριθμό συνδρομητών και χαμηλότερη ή ίδια συνδρομή, προσφέρουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσία, τότε we may have a case.

Reaction score
14
unforgiven said:
Και κάτι άλλο: Δεν είναι μόνο το bitrate, αλλά και η ανάλυση μικρότερη από του Pal!
Το ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός (και όταν υπήρχε ήταν ακόμη χειρότερος) είναι ένας παραπάνω λόγος για να μην ιδρώσει το αυτί κανενός!
Pan & Scan, δυστυχώς. Εχεις δίκιο το εχουν ξεσκίσει 544χ576 είναι όλα.
Εμένα με εκνευρίζει που δεν εχουν 16:9 μετάδοση σε καμιά ταινία

ΥΓ Τωρα που τα είδα με τον ΝΟΚΙΑ9200 είδα bitrate 10mbps λέτε να έγινε τίποτε??

Reaction score
164
moonprince said:
Κοίταξε, όταν κανείς είναι μονοπώλιο, το τι προσφέρει και σε ποιά ποιότητα το κάνει ελέγχεται νομικά, ακριβώς διότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός να τραβάει τις τιμές προς τα κάτω και την ποιότητα προς τα πάνω.

Αν μπορούσαμε, π.χ να αποδείξουμε ότι άλλα ‘μπουκέτα‘ με ίδιο ή ανάλογο αριθμό συνδρομητών και χαμηλότερη ή ίδια συνδρομή, προσφέρουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσία, τότε we may have a case.
Θα συγκρίνεις το BSkyB με τους πολλαπλάσιους συνδρομητές και τη μηδενική πειρατεία με τη Nova; (η πειρατεία ήταν μεγάλο πρόβλημα πριν το Irdeto 2 και ο οικονομικός αντίκτυπος κρατάει μέχρι τώρα)
Δεν νομίζω ότι θα βρεις πάτημα πουθενά. Αυτό μπορούν, αυτό κάνουν... Αυτή είναι η θέση τους. Και αυτό θα σου πουν.... Δυστυχώς...
Και βασίζονται στό ότι κανένας ιδιώτης δεν θα μπει στα έξοδα και κανένας δεν έχει τόσο χρόνο για χάσιμο και τρέξιμο για να βλέπει με καλύτερο bitrate...
Τι 16:9 λες βρε Γιάννη; Και το stereo που μεταδίδουν πολύ είναι! :) Εδώ έκαναν συζητήσεις για... Triple Pay υπηρεσίες και δεν μπορύν να δώσουν ούτε καλή εικόνα...

Εδώ και μέρες πάντως έχω ΠΟΛΛΑ προβλήματα με την λήψη, μάλλον ήρθε η ώρα να πάω την κεραία σε σωστό μέρος. Ούτε καν τα 2Mbps δεν βλέπω... :(

Reaction score
5
Γιατί χαλάτε την υγεία σας για κάτι που άνθρωποι της NOVA έκριναν ότι χρειάζεται περικοπή και εξοικονόμηση ρευστού? Κάντε και εσείς το ίδιο μπορείτε! If you now what I mean! :wink:

Χάλια πολύ χάλια η εικόνα αλλά και ο ήχος!

Reaction score
0
Αντώνης K. said:
Γιατί χαλάτε την υγεία σας για κάτι που άνθρωποι της NOVA  έκριναν ότι χρειάζεται περικοπή και εξοικονόμηση ρευστού?  Κάντε και εσείς το ίδιο μπορείτε! If you now what I mean! :wink:

Χάλια πολύ χάλια η εικόνα αλλά και ο ήχος!
a ρε C@rd Sh@ring που τους χρειάζεται....

Reaction score
164
Η πειρατεία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος αυτή καθ' αυτή.
Αν αύριο (λέμε, αν... ) εκπέμψουν όλα τα κανάλια σε HD με 30€ το μήνα, νομίζεις ότι θα ιδρώσει το αυτί κανενός;

Reaction score
0
πιο εύκολα πλερώνεις τις οποιες δήποτε υπηρησίες αν σε ικανοποιούν φυσικά

Reaction score
164
Σε θεωρητικό επίπεδο... Σε πρακτικό οι περισσότεροι θεωρούν το τσάμπα καλύτερο. Σε όλους τους τομείς (μουσικά cd, προγράμματα, παιχνίδια κτλ κτλ κτλ...)

Reaction score
14
Πολλά πακέτα πειρατέυονται απο τους ίδους τους ανθρώπους τους εσκεμμένα για να δώσουν τον απάραίτητο εθισμό στον πιθανό πελάτη. Κάτι σαν free preview για μεγαλο διαστημα.

Για παράδειγμα εγώ έπιανα τα MCM TOP, MCM POP, απο το γαλλικό TPS. Αυτά κόπηκαν και ετσι έμεινα με την γλύκα στο χέρι. Εχω βάλει λοιπόν άνθρωπο δικό μου φίλο στο παρίσι να μου βρεί πιθανή συνδρομή (οικονομική) που να μπορώ να βλεπω τα κανάλια αυτά. Αν δεν τα είχα σπασμένα για 2 χρόνια δεν θα τα συνήθιζα οπότε δεν θα σκεφτόμουν συνδρομή. Είδες η ΔΕΗ???

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.851
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss