ΣΤΗΣΙΜΟ ΔΙΚΤΥΟY SOS..SOS..SOS

Reaction score
29
Χρειάζομαι βοήθεια στο στήσιμο δικτύου το οποίο αποτελούν το λαπτοπ μου που λειτουργεί με 32βιτα vista και ενός c-200 μέδια πλέυερ (με σκληρό δίσκο 250γβ σάτα).
Αυτό που θέλω εδώ και αρκετό καιρό να κάνω είναι να μπορώ και απο τα 2 να διαχείριζομαι τα αρχεία τους....play, copy απο το ενα στο αλλο κτλ ....ψάχτηκα απο εδώ ψάχτηκα απο εκεί τελικά διαπίστωσα ότι το πιο πιθανόν είναι να κάνω καμιά ζημιά :110:.....κατέβασα διάφορα βοηθηματα απο links φορουμ κ.ο.κ αλλά δυστυχώς δε μπόρεσα να τα καταφέρω....
Το c-200 εχει NMT απλικέσιονς UPnP, myihome,ftp,samba,nfs,torrent,usenet client τα βίστα έχουν αυτά που έχουν ftp κτλ....θέλω όποιος έχει διάθεση για γράψιμο να βάλει ένα χεράκι:121:
Επίσης έχω και ενα εξωτερικό σκληρό 1τβ φουλ WD τον οποίο τον πηγαίνω μια απο εδω και μια απο εκεί, θα θελα να είναι σταθερός σε μια συσκευή και να μπορώ να τον διαχείριζομαι είτε απο την μια είτε απο την άλλη.....και μια που είπα για σκληρούς ..είναι όλοι τίνγκα και θα χρειαστώ καινούργιο ...τι θα μπορούσατε να μου προτείνετε ...ίσως ακόμη έναν εξωτερικό......ενα εσωτερικό σατα μήπως και μπορέσω να τον κοτσάρω μαζί με τον άλλον στο c200....ποιά θα ήταν η καλύτερη λύση για σκληρό ......το αντικείμενο είναι κυρίως μουσική λιγότερο ταινείες, και κατά κάποιον τρόπον να τα έχω όσο πιο συμαζεμένα γίνεται​

Ευχαριστώ για τα :113: σας

**ξέχασα να πώ ότι και τα 2 είναι καρφωμένα πάνω στο ίδιο router

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379
Απάντηση: ΣΤΗΣΙΜΟ ΔΙΚΤΥΟY SOS..SOS..SOS

Για τον διαμοιρασμό των αρχείων του media player δεν μπορώ να σε βοηθήσω, απλώς διάβασε το manual. Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιο εδάφιο για το my iHome (αυτό είναι που χρειάζεσαι). Για να μοιράσεις φάκελο ή ολόκληρο δίσκο όπως ένας εξωτερικός, (βασικά, ολόκληρο partition), σε περιβάλλον Vista, διάβασε και τους δύο οδηγούς, εδώ και εδώ.

Για νέο δίσκο, δεν υπάρχει καλύτερη λύση, έτσι, γενικά. Πάντως, με βάση το σχήμα χρήσης που έχεις, απλά χρειάζεσαι ακόμη έναν εξωτερικό δίσκο, ο οποίος θα τίθεται σε λειτουργία μόνον όταν τον χρειάζεσαι, και τον οποίο θα μοιράσεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως θα κάνεις με τον ήδη υπάρχοντα. Μια προηγμένη λύση είναι να δημιουργήσεις μια συστοιχία Raid-4 / Raid-5 με τρεις ίσους εσωτερικούς δίσκους (σε σταθερό υπολογιστή), ώστε το σύστημα να έχει κάποια ανοχή βλάβης, ή να πάρεις μια έτοιμη λύση σε μορφή NAS. (Σου μιλάω εκ -πικρής- πείρας)...

Reaction score
29

Φχαριστώ man, νομίζω ότι η καλύτερη περίπτωση διαμιρασμού αρχείων είναι η ftp όταν πρόκειται για ήχο, το μαι i home ενώ σε βάζει στο περιβάλλον του c200 και εμφανίζει τους φακέλους δεν εμφανίζει τα αρχεία(μπορεί να μην έκανα καμία ρύθμιση..ξέρω γω) και απο την άλλη με αυτό δεν μπορείς να κάνεις κοπι πειστ κτλ τκλ.....:110:....πρέπει να μελετήσω το θέμα ...έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στο pc ....είδωμεν....
Για το σκληρό που λές αυτός ο ΝΑΣ καλό κομάτι φαίνεται ....ήθελα να ξερα αν μπορούσα να πάρω μονο ενα κουτί αρχικά το οποίο εν συνεχεία να δέχεται πολούς σατα δίσκους διαφόρων χωρητικοτήτων (τα μπάτζετ είναι χαμηλά)..:117:.......έτσι θα είχα ομοιόμορφα αποτελέσματα ....και συγκεντρωμένα ....ενώ μια λύση ενός ακόμη εξωτερικού δημιουργεί μια αναρχία....ξέρω γω ....είδωμεν και εδώ....
να σαι καλά..ουφ

Reaction score
29

Aν κατάλαβα καλά δηλαδή πρέπει να βάλω καινούργιο λειτουργικό .....και να βγάλω τα vista??
Ξέρω γω......δύσκολο ακούγεται...
φχαριστώ φίλε

Reaction score
1.173

Καλημέρα,
Λογικά από το samba και με τις απαραίτητες ρυθμίσεις που θα κάνεις στο http://....interface του storage, θα δημιουργήσεις ένα account που θα έχει δικαιώματα "777"(full permitions) στα αρχεία σου έτσι ώστε να μπορείς να τα διαχειρίζεσαι. Το Samba είναι το αντίστοιχο share στα windows. Μην μπλέκεις με ftp, πρωτόκολλο μόνο για file transfer.

Reaction score
1.192

Πράγματι το samba σε υπερκαλύπτει.

Reaction score
1.192

Για σπιτικό backup δεν μου αρέσει η λύση του NAS (τα καλά είναι πολύ ακριβά).
Να κάνεις backup το laptop στον διαμοιραζόμενο δίσκο (μέσω samba) στο NAS.
Όλα τα αρχεία που θέλεις θα τα έχεις διπλά και σχετικά ασφαλή.

Reaction score
29

Λογικά από το samba και με τις απαραίτητες ρυθμίσεις που θα κάνεις στο http://....interface του storage,
xmm θα προσπαθήσω...απλά δε καταλαβαίνω και επειδή είναι πρώτη φορά που ασχολούμαι με δίκτυο ..... αν κάνω κάτι τέτοιο θα χειρίζομαι τα αρχεία του λαπτοπ απο το μεδια πλειερ ή το αντίστροφο (sorry μπορεί να είναι κουτή η ερώτηση μου:122:)???
Για σπιτικό backup δεν μου αρέσει η λύση του NAS (τα καλά είναι πολύ ακριβά).
Να κάνεις backup το laptop στον διαμοιραζόμενο δίσκο (μέσω samba) στο NAS.
Όλα τα αρχεία που θέλεις θα τα έχεις διπλά και σχετικά ασφαλή.
να ρωτήσω ρε παιδιά μήπως υπάρχει καμιά σχετική βιβλιογραφία που να τα γράφει όμορφα απλά και κατανοητά .......θα θελα να χαλάσω μερικές ώρες .....:111:......γιατί μου φαίνονται κάπως δύσκολα αυτά να τα καταφέρω απο μόνος.....

ουφφ ....φχαριστώ πάντως ...είστε άπαιχτοι

Reaction score
1.173

Το πρόγραμμα διαχείρισης του storage λογικά θα είναι μέσω δικτύου εφόσον είναι nas.... οπότε το χτυπάς μέσω της IP address στο τοπικό σου δίκτυο και μπορείς να το διαχειριστείς. Μέσα απο τα windows εάν φτιάξεις την δομή που θέλεις με τα απαρέτητα δικαιώματα θα το προσπελάσεις πχ κάπως έτσι \\10.2.10.2\mp3... ανάλογα με τη IP
ή ακόμα ποιο εύκολα θα μπορείς να φτιάξεις ένα map network drive και να το βλέπεις μέσω του My Computer.
Η συσκευή δεν έχει manual? εάν θέλεις κάνε ένα link ρίξουμε μια ματιά για περισσότερες πληροφορίες.

Reaction score
1.173

Οι usb συσκευές που θα εισάγεις βεβαιώσου ότι είναι fat 16 ή 32 format γιατί στο NTFS λόγο security τα αρχεία που θα βάζεις θα είναι Read Only. Αυτό αλλάζει.
Στην σελ. 38 ξεκινάς με ένα share πχ mp3 και στην συνέχεια το χτυπάς είτε με την ip του nas \\*.*.*.*\mp3 ή κάνεις browse με media stream devices στο τοπικό σου δίκτυο για να το εντοπίσεις και να ακούσεις μουσική. Προϋποθέτει ότι θα έχεις ανεβάσει αρχεία.
σελ. 41 & 42 αρκετά χρήσιμες.
σελ. 43 για να κάνεις expand δίσκο, προσοχή στα δεδομένα δεν ξέρω κατά πόσο το expand εδώ υποστηρίζει είδος raid με χαρακτηρίστηκα mirror έτσι ώστε να έχεις μια σχετική ασφάλεια των δεδομένων σου σε περίπτωση καταστροφής ενός δίσκου. Στο raid 1 να ξέρεις εάν κάνεις create raid 1 το αποτέλεσμα της χωρητικότητας θα ισούται με την χωρητικότητα του μικρότερου δίσκου...
Αλλά από ότι είδα ένα δίσκο χωράει εσωτερικά μπορεί και να κάνω λάθος, πάντως αν παίρνει extra HDD όλα τα φράγκα.:444::444:

Λογικά το "UPnP AV Server" θα είναι ο media stream server για τα pc clients & "Samba server" remote file sharing

Τρομερό μηχανάκι φαίνετε.... ζηλεύω.:411:

Reaction score
1
Καλημέρα, επειδη κι εγω παιδευτικα τελευταία με το σεταρισμα ενός A300 το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις διάβασμα είναι http://www.networkedmediatank.com/wiki βρες το θέμα που σε ενδιαφέρει, διάβασε και θα σου λυθούν οι απορίες.

Reaction score
29

Ηδη άρχισα .....απο αυτό http://www.networkedmediatank.com/wiki του cretan ..εξαιρετικό και τον εφχαριστώ....και μετά νομίζω θα πάω στις οδηγίες του μεδια πλειερ απο το τη σελ 91 και κάτω (χenos) αλλά και τις διευκρινίσεις των σελίδων 41-43, σto manual του πλειερ....δε ειναι λίγα.....χμμ θα σας πώ τι έκανα τελικά ....φχαριστώ όλους...

Reaction score
29

Τελικά τέλειωσα πιο γρήγορα απο ότι φανταζόμουν .....απο ότι κατάλαβα το δίκτυο μου ήταν ήδη στημένο ....αφού τα τορρεντ κατέβαιναν απο το πσ και στήνονταν απευθείας στο c200 θα επρεπε να μπορώ να βλεπω και τα αρχεία του αλλά και να τα διαχειρίζομαι .....ψάχνοντας λοιπόν στη θέση ''δίκτυα μου,, στο πσ βρήκα μεταξύ άλλων και το εικονίδιο PCH-C200 κλικάροντας το με έβαζε απευθείας σε share φάκελο των αρχείων του(σκληρό του) .....και όχι μόνο, διαπίστωσα κάποια στιγμή ότι μπορώ να βλέπω και το σκληρό ο οποίος είναι καρφωμένος πάνω στο πσ....τελικά ήταν πολύ πιο απλά απο όσο νόμιζα και θα θελα να πω και ενα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνδρομή σας...
τώρα το άλλο μυστήριο που πρέπει να λύσω είναι αν βάζεις ΝΑΣ ή οχι....δε ξέρω ψάχνομαι...:115: πάλι....

Reaction score
29

Μάλλον εκεί φαίνεται να καταλήγω σε ΝΑΣ...και μάλιστα στον synology ds212j για τον οποίο διάβασα αρκετά καλά ριβιου για την λειτουργία του ώς οικιακός σερβερ....απλά έχω μια ερώτηση λέει ότι δέχεται μαξ 6τβ...θα μπορεί να δέχεται και άλλο χώρο απο εξωτερικό δίσκο(γιουεσμπι) ή αυτό είναι??και να μη μπορεί όμως μάλλον εκεί κλείνω ...λέτε να καλυφτώ για την επόμενη :125: 10ετία??
φχαριστώ για τη βοήθεια

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@