ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Reaction score
14
Ωραίες φωτογραφίες.

Ξεχωρίζω την παρακάτω σαν την καλύτερη.

Προοπτική, γραμμές, συμμετρία.
Το ανθρώπινο στοιχείο της δίνει ιδιαίτερη δύναμη.
Ωραίο κάδρο.
Μ΄ αρέσει. :cool_4:

Και Α/Μ θα ήταν όμορφη. :happy_6:

Attachments

Reaction score
17.422
Δεν ειμαι καλλιτεχνης,λιγη επιεικια δειξτε παρακαλω.Eχω κι αλλες ακαδραριστες φωτογραφιες.:oops:

Η ομορφια της πολης με ειχε τοσο συνεπαρει,που οπουδηποτε και να γυριζα το ποντιακο κεφαλι μου, επρεπε να συγκρατησω τη στιγμη πριν μου ξεφυγει!!!Οπου κι αν στεκοσουν,σε 360 μοιρες η μαγεια σε καλουσε να την απο8ανατισεις.....

Σ αυτην την πολη πιστευα πως δεν ζουν ανθρωποι,καθως οι δρομοι ηταν τοσο γυαλισμενοι,σαν να τους ειχαν κα8αρισει με ηλεκτρικη σκουπα πρωτα κι επειτα τους ειχαν γλυψει με σφουγγαρι!!!Αποκοσμη ατμοσφαιρα....

Attachments

Reaction score
14
ΥΓ Βλέπω κανα δυό φώτο με προβληματάκια στο κάδρο και κάτι καμένους ουρανούς καλύτερα να μη τις δει ο preve :happy_5::happy_5::happy_5::happy_8::happy_8:

ΓΑΒ! :twisted:

Τι έχουμε εδώ;

Στραβούς ορίζοντες, θάλασσες να χύνονται, καμένους ουρανούς, φρουρούς να κ@ολ@βαράνε, τόπλες αγάλματα....χάλια χάλια χάλια. Λιποθυμωωωωώ :happy_8: :happy_5: :happy_5:

Κάνω οτι δεν βλέπω γιατί θα με πάρουν με τις πέτρες.
Ειδικά μετά τα τελευταία "επεισόδια".

Φιλικά

Ο "Γομολάστιχας" :happy_8:

Reaction score
17.422
Στην πρωτη φωτο το Δημαρχειο με το σημα κατατεθεν τις 3 χρυσες κορωνες.
Η αντανακλαση προερχεται απο το τζαμι του κρουαζιεροπλοιου.Καποιες φωτογραφιες μπορεις να τις εχεις μονο μεσα απ τη λιμνοθαλασσα.Ειναι το καθαροτερο νερο λιμνης που υπαρχει και μπορουμε αφοβα να κολυμπησουμε,μας διαβεβαιωσαν...

Αξιζει να παρει κανεις -Τhe Classic Way to see Stockholm -μια απο τις προτινομενες πλωτες ξεναγησεις.
Εμεις αποφασισαμε ν ακολου8ησουμε την 2 ωρη Under the Bridges of Stockholm.Περνας κατω απο 15 Γεφυρες και μεσα απο 2 υδατοφρακτες!!!Ειδικα το τελευταιο φαινομενο εκτυλισσονταν στα ματια μου για πρωτη φορα.....Θαυμαστο!Τιμη--->Σουηδ.Κορωνες 180 περ.18-20 €

Attachments

Reaction score
17.422
Στην πρωτη φωτο βλεπουμε το παλατι με τους πρασινους κωνους.

Ακριβως αντικρυστα του βρισκεται το Εθνικο Μουσειο.

Η τριτη φωτο βγηκε στις 10 η ωρα το βραδυ,απο μια αερογεφυρα.Παρατηρουμε μια αποψη του νησιου Skeppsholmen με υπαι8ριες εκ8εσεις...Ακολου8ουν φωτογραφιες!Αξιζει να σημειωσω, πως το νησακι αυτο συνδεεται ακριβως διπλα στο Εθνικο Μουσειο μεσω μιας ατσαλενιας γεφυρας με την υπολοιπη πολη.Ολες οι αποστασεις περπατιουνται!!!

Στην τελευταια βλεπουμε την προσοψη του βασιλικου θεατρου.

Attachments

Reaction score
17.422
Τα μηχανικα εκ8εματα στο πολυ ρομαντικο νησακι Σκεππσχολμεν.Ισως να επαιξε ρολο σ αυτη την εξαισια αναμνηση που εχω,και η ηλιολουστη μερα,το αρωμα των ανθισμενων λουλουδιων,το αερακι,το πρασινο χρωμα,αααχ αυτο το πρασινο..... σε ολες τις αποχρωσεις.....
Η πλωτη αποβαθρα στην τεταρτη φωτο κουναει...:lol: Ακριβως απεναντι φαινεται το νησι Djurgaerden και το Tivoli Groena Lund Παρκο αναλογο με το γνωστο ομωνυμο παρκο της Κοπενγχαγης.Διπλα του το Ανοικτο Μουσειο Skansen οπου παρουσιαζεται η τοπικη αρχιτεκτονικη.O Ζωολογικος κηπος κι ενα Αquarium στο ιδιο νησι,παρουσιαζουν επισης ενδιαφερον!

Attachments

Reaction score
17.422
Για το Βασα Μουσειο πολυ καλες πληροφοριες και στα ελληνικα μεταφρασμενες,βρηκα στην παρακατω διευ8υνση:

http://www.vasamuseet.se/Vasamuseet/international/Greek.aspx?lang=en

το πλοίο Bάσα ένα μοναδικό κόσμημα
τέχνης και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου.
Ειναι Must μια επισκεψη εκει!

Attachments

Reaction score
17.422
Τον Ιουνιο λαμβανουν χωρα εορταστικες εκδηλωσεις για το μεσον του καλοκαιριου σε ολη τη χωρα.Στη Στοκχολμη διοργανωνεται Μεσαιωνικο Φεστιβαλ στην παλια πολη και μαραθωνιος δρομος.....:cool_4:

Αλλα αξιο8εατα ειναι ο Πυργος της τηλεορασης Κaknaes υψους 155μ.

Για γρηγορο φαγητο υπαρχουν πολλα Bar -μπαρ δεν σημαινει οτι σερβιρεται ποτο.τα ποτα ειναι πολυ δυνατα και σερβιρονται μονο σε ενηλικους.Προτεινεται να εχει γευματισει κανεις πριν πιει.

Προσωπικα,το αφησα ανεγγιχτο το ....ον δε ροκς.Πρεπει να ηταν καθαρη αιθανολη....:sad:

Attachments

Reaction score
10
ΓΑΒ! :twisted:

Τι έχουμε εδώ;

Στραβούς ορίζοντες, θάλασσες να χύνονται, καμένους ουρανούς, φρουρούς να κ@ολ@βαράνε, τόπλες αγάλματα....χάλια χάλια χάλια. Λιποθυμωωωωώ :happy_8: :happy_5: :happy_5:

Κάνω οτι δεν βλέπω γιατί θα με πάρουν με τις πέτρες.
Ειδικά μετά τα τελευταία "επεισόδια".

Φιλικά

Ο "Γομολάστιχας" :happy_8:
Εγώ έχω να δηλώσω ότι όντως οι φωτογραφίες μου πάσχουν,
γιατί ήμουν στα πρώτα βήματα τότε... με αναλογική SLR.
Όμως ότι έχει να κάνει με χρώματα και "καμένους" ουρανούς
φταίει το scanner (είναι σχεδόν 6 χρόνια που τις σκάναρα σε άθλιο
για τα σημερινά δεδομένα scanner), στο χαρτί είναι πολύ καλύτερα!
Για το κάδρο βαράτε :crazy_1:
Πάντως και εμένα μου αρέσει πολύ η φωτογραφία που διάλεξες και
να φανταστείς ότι αυτός ο καλός άνθρωπος εμφανίστηκε από το πουθενά
λίγο πριν πατήσω το κλείστρο... είναι αυτό που λέμε κι αν σου κάτσει;

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια - και τις παρατηρήσεις!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514