- Reaction score
- 0
Καλησπέρα σε όλους και όλες. Έχω ένα πρόβλημα σχετικά με το συγχρονισμό του ήχου στη Νοva και θα ήθελα τη γνώμα σας. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο ήχος στη Νοva τρέχει κάποια msec πιο γρήγορα από τα χείλια του ομιλητή. Ως αποτέλεσμα όταν βλέπω nova και παρατηρώ με προσοχή αυτόν που μιλάει διακρίνω έναν μικρό ασυχρονισμό. Δεν είναι κάτι έντονο (καμία σχέση με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ή τις αναμεταδόσεις των σταθμών) αλλά εάν το έχει κάποιος στο μυαλό του το παρατηρεί. Έχει σημασία ότι το πρόβλημα προέκυψε ύστερα που συνέδεσα το nova με στερεοφωνικό ενισχυτή (yamaha rx 797) ηχεία (dali concept 6). O ήχος μέσα από τον ενισχυτή απέκτησε καθαρότητα και βάθος οπότε και έγινε αισθητό το πρόβλημα με τον συγχρονισμό στη nova. Παρεπιπτόντως χωρίς nova δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ενημέρωσα τη nova για το πρόβλημα και μου είπαν ότι μπορεί να φταίει το scart. Aλλαξα scart (έβαλα επίχρυσο) αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε (αν και παρατήρησα διαφορά στην ποιότητα της εικόνας), Ρώτησα τον τεχνικό που μου εγκατέστησε το πιάτο και μου είπε να δοκιμάσω άλλη τηλεόραση να δω εάν έχει και εκείνη πρόβλημα. Δεν το έχω κάνει ακόμα γιατι νομίζω πως δεν είναι στην τηλεόραση το πρόβλημα, αφού χωρίς nova παίζει μια χαρά. Το πιο σωστό κατά τη γνώμη μου το είπε ο πωλητής από το media markt από τον οποίο είχα πάρει τον ενισχυτή, ότι δηλαδή μάλλον φταίει το σήμα που μου στέλνει η nova. Tέλος πάντων κανένας δεν μου έχει δώσει λύση. Το συμβόλαιο της nova λήγει σε 4 μήνες και έάν δεν έχω βρει λύση μέχρι τότε σκέφτομαι να το διακόψω και να πάω σε connx η κάτι άλλο...
Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ
Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ