ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Αν και διάβασα αρκετά καλά όλα τα topics, στην απορία μου δεν έχω καθαρή απάντηση.

Θέλω να συνδέσω αποκωδικοποιητή ΝΟVA και DVDp με LCD σε απόσταση 20 μέτρων. Η σύνδεση θα γίνει με κανάλι στον τοίχο.

Ποιο είναι το κατάλληλο καλώδιο για την σύνδεση αυτή (αναλογικά ή ψηφιακά)??

Reaction score
164
Ο δορυφορικός σου δέκτης έχει ψηφιακή έξοδο; Το DVDp;
Πάντως μου φαίνεται παράξενο: 20 μέτρα από το DVD μέχρι την τηλεόραση; :shock:

Reaction score
0
Ο δορυφορικός δέκτης δεν έχει.
Το DVDp ναι.

Η κυρίως TV είναι σε απόσταση μικρή. Πρόκειται για την TV στην κρεβατοκάμαρα στην οποία θέλω να στέλνω σήμα από το σαλόνι.

Reaction score
164
Για την Nova δεν έχεις επιλογή. Ή μάλλον σκέψου και την εναλλακτική της ασύρματης μετάδοσης. Με γύρω στα 60€ μεταφέρεις και τι σήμα και τον τηλεχειρισμό χωρίς τρύπες και καλώδια.
Για το DVDp νομίζω ότι είναι καλύτερα να αγοράσεις ένα δεύτερο φτηνό από το να αμολάς καλώδια :) Άσε που θα έχεις και τηλεχειρισμό.

Reaction score
0
Επειδή επιθυμώ να είναι κρεμαστή στο τοίχο (χωρίς οποιαδήποτε συσκευή κοντά της) θα επιθυμούσα να γίνει αυτή η σύνδεση με τα όποια αρνητικά της (έλειψη τηλεχειριστηρίου, αρκετές ζημιές στο τοίχο κ.τ.λ.).

Συνεπώς θα ήθελα αν είναι δυνατόν, να μου προτείνεται συγκεκριμένη λύση ώς προς το θέμα του τύπου καλωδίου.

Reaction score
7
H καλυτερη ποιοτητα στο σημα ειναι με RGB-scart συνδεση ή με component.
To θεμα ειναι οτι αφου θα συνδεσεις 2 συσκευες θα χρειαστεις τα καλωδια x2 + καλωδια για ηχο.
Αλλα και το θεμα της ασυρματης μεταδοσης ειναι λυση -οχι τοσο ποιοτικη, αλλα πολυ πρακτικη- ειδικα αφου θα την εχεις σε τοιχο.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Στα 20m θα βρεις στο εμπόριο ορισμένα ψηφιακά καλώδια που τα καταφέρνουν ισα-ισα στη μεταφορα σήματος. Αναλογικά θα έλεγα να μην δοκιμάσεις 20μετρο σε Svideo και Composite. Οι απώλειες θα είναι υψηλές.
Δοκίμασε RGB όπως συστήνουν κάποια εμπειρα μέλη πιο πάνω.

Πολύ δύκολη η περίπτωση σου πάντως... που εκτός της δυσκολίας θα ανεβάσει αρκετα και το κόστος εγκατάστασης.
Δεν υπάρχει ευκολότερη οδός δίελευσης των καλωδίων;

Reaction score
0
Υπάρχει μία εκδοχή της δημιουργίας καναλιού στο πάτωμα. Αυτή τη στιγμη έχω μάρμαρο, αλλά θα τοποθετήσω ξύλινο δάπεδο. Το θέμα είναι η δυσκολία κοπής του μαρμάρου χωρίς να επηρεαστούν οι σωληνώσεις της θέρμανσης. Με αυτή τη λύση θα χρειαστώ 15 μέτρα καλωδίου. Θα έχω ορατή απώλεια σήματος με ασύρματη σύνδεση?

Από ότι καταλαβαίνω η καλύτερη λύση είναι η σύνδεση μέσω πληρες Scart. Μπορεί κάποιος να προτείνει τον τρόπο προμήθειας του (αν είναι δυνατόν στην Θεσσαλονίκη) αλλά και το τύπο του με δεδομένο ότι δεν θέλω να ξεφύγω στο κόστος?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μιας και αναφερεσθε σε μακρυνες συνδεσεις: Με ασυρματη μεταδοση μπορω απο τον δορυφορικο δεκτη να δωσω εικονα-ηχο στην τηλεοραση απεναντι στα 6μ.;

Reaction score
164
Εξαρτάται από το τι είναι ανάμεσά τους. Στο σπίτι μου, σε απόσταση 4 μέτρων, με δύο τοίχους τούβλινους ανάμεσα, γυμνούς, χωρίς βιβλιοθήκες κτλ πιάνω μάλλον οριακά. Δεν έχω χιόνια, αλλά όταν είναι κάποιος στο δωμάτιο ανάμεσα κάνει "νερά".
Μιλάμε πάντα για συχνότητα 2.4Ghz.

Reaction score
14
στα 2.4ghz που είναι φυσικά ψηφιακή μετάδωση μιλάμε ότι ισχύει το ή πιάνει τέλεια ή δεν πιάνει καθόλου. Στην πράξη όμως θα το δείς. Αν μπορείς να δανειστείς ενα σετ και να δείς πώς πάιζει θα ήταν το καλίτερο. Εχω δεί απο μάρκα σε μάρκα άλλη δύναμη και άλλη απόδοση.

Υπάρχει ένα σετάκι με 500mw & 1 Watt

http://www.tele.gr/html/30.HTM
Πομπός - Δέκτης 2,4GHz , 1 Watt, Audio - Video PLL 4 κανάλια , αποσπόμενη κεραία διπόλου 240 Euro

Πομπός-Δέκτης 2,4GHz 500mw, Audio -Video, Συχνότητα : 2454-2483.5MHz, PLL Synthesizer, 4 κανάλια λειτουργίας. 124 Euro

αυτά είναι πολύ δυνατά

Reaction score
164
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι φρόνιμο σε ένα χώρο που υπάρχουν παιδιά να υπάρχουν τόσο δυνατοί πομποί.
Βασικό σε αυτές τις συσκευές: Να "μεταφέρουν" και τον τηλεχειρισμό, και μάλιστα απαραιτήτως στον πομπό (=δέκτη του τηλεχειρισμού) το "ματάκι" να είναι στην άκρη καλωδίου ώστε να μπορεί να μπαίνει απέναντι από τις συσκευές που χειριζόμαστε.

Reaction score
14
unforgiven said:
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι φρόνιμο σε ένα χώρο που υπάρχουν παιδιά να υπάρχουν τόσο δυνατοί πομποί.
Βασικό σε αυτές τις συσκευές: Να "μεταφέρουν" και τον τηλεχειρισμό, και μάλιστα απαραιτήτως στον πομπό (=δέκτη του τηλεχειρισμού) το "ματάκι" να είναι στην άκρη καλωδίου ώστε να μπορεί να μπαίνει απέναντι από τις συσκευές που χειριζόμαστε.
ευγε Βασίλη συμφωνώ 100%, τελικά κατέληξα και εβαλα 2 Modulators RF, και στέλνω όλα τα δορυφορικά σήματα μεσω RF στην κεντρική κεραία. Επίσης τον τηλεχειρισμό και αυτόν με το Powerlink που είναι και αυτό ενσυρματο.

Λένε... οι "κακοί αμερικάνοι" σε τέστ ότι τα 2.4ghz είναι αβλαβή... ;;ομως στα 2.4Ghz είναι και η συχνότητα λειτουργίας του microwave oven, οπότε δεν θα έβαζα το κεφαλάκι της κόρης μου μέσα στον φούρνο... ποτέ... ότι και να λένε οι Αμερικάνοι!

Απο την άλλη και τα dect εκεί βαράνε, και τα WiFi εκέι και αυτά, τι να κάνουμε? Ας τα περιορίσουμε λίγο

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τα σημεια επαφης θα ειναι ακριβως απεναντι χωρις εμποδιο γυρω στα 6μ. Αλλα με 240€ μαλλον καλιτερα να παρει καποιος αλλον δεκτη . Εκτος κι αν συνδεεις δηλ. στελνεις σημα στην τιβι και απο αλλες συσκευες (dvd, video). Γινεται;

Reaction score
14
dream_GR said:
........ευγε Βασίλη συμφωνώ 100%, τελικά κατέληξα και εβαλα 2 Modulators RF, και στέλνω όλα τα δορυφορικά σήματα μεσω RF στην κεντρική κεραία. Επίσης τον τηλεχειρισμό και αυτόν με το Powerlink που είναι και αυτό ενσυρματο.

Πως είπατε...δεν άκουσα...ορίστε...
Ονειρεμένε μάστορα για ξαναρίχτο αυτό γιατί ακούστηκε πολύ ενδιαφέρον.... :o

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός