ΣΥΝΔΕΣΗ subwoofer σε δικαναλο συστημα

Reaction score
12
εχω 32τμ χωρο,παρκε καρφωτο πατωμα και συστημα,sugden la4 pre,GAMUT D200 MK3,LIVING VOICE R25 ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ SUB,ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ, ακουω απο αποσταση 3,5 μετρων και εχω ικανες αποστασεις απο τοιχους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Τα ηχεία σου εχουν μπας ριφλεξ από πίσω, που λογικά βαράει κοντά στους 50 κύκλους.
Αυτό θέλει φραξιμο ώστε να μην ακυρώνει τα σαμπ.
Δεν είναι άσχημη ιδέα ένα ζευγάρι 18ς και για σένα.

Λογικά θα πάρουν σήμα από την έξοδο του προενισχυτή σου, με ένα ταφ rca.

Τα ηχεία σου, με κλειστή οπή, θα έχουν μια ωραία πτώση απόκρισης από τα 80, αλλά θέλει μέτρηση.

Για να μη παίρνουν τζάμπα Μπάσο τα ηχεία, ίσως να βάλεις ένα πυκνωτή πριν το ηχείο.

Reaction score
2.308
Τα ηχεία σου εχουν μπας ριφλεξ από πίσω, που λογικά βαράει κοντά στους 50 κύκλους.
Αυτό θέλει φραξιμο ώστε να μην ακυρώνει τα σαμπ.
Δεν είναι άσχημη ιδέα ένα ζευγάρι 18ς και για σένα.

Λογικά θα πάρουν σήμα από την έξοδο του προενισχυτή σου, με ένα ταφ rca.

Τα ηχεία σου, με κλειστή οπή, θα έχουν μια ωραία πτώση απόκρισης από τα 80, αλλά θέλει μέτρηση.

Για να μη παίρνουν τζάμπα Μπάσο τα ηχεία, ίσως να βάλεις ένα πυκνωτή πριν το ηχείο.
ερώτηση, επειδή ψάχνομαι για παρόμοιο θέμα,
αν τα sub έχουν hi-pass φίλτρο, και συνδέσει προ -> sub -> τελικός -> δορυφόροι,
χρειάζεται πάλι να ταπώσει τα μπας ριφλέξ ;

Reaction score
9.067
Ο @costas EAR το λέει αυτό γιατί τα σαμπ θα παίξουν κάτω από 80hz άρα τα υπόλοιπα ηχεία και τα μπροστινά θα πρέπει να παίζουν πάνω από τα 80 για να υπάρξει καλύτερος διαχωρισμός των χαμηλών.
Τώρα αν έχεις μεγάλα ηχεία μπροστά με 8ιντσα γούφερ βάλτα πιο μακριά από τους τοίχους και πίσω απορρόφηση για να μη μπουμάρει και άστα όπως είναι, η γνώμη μου.
Καλά τα λέω Γιατρέ ?

Reaction score
12
ωραια,ο προ εχει δευτερη εξοδο rca αν κοιταξεται το manual ,μου κανει? με τον πυκνωτη δυσκολα δεν ξερω απο ηλεκτρονικα,τι sub μαρκα,μοντελο μεχρι 1500ε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
ερώτηση, επειδή ψάχνομαι για παρόμοιο θέμα,
αν τα sub έχουν hi-pass φίλτρο, και συνδέσει προ -> sub -> τελικός -> δορυφόροι,
χρειάζεται πάλι να ταπώσει τα μπας ριφλέξ ;
Ναι.

Reaction score
2.308
Ο @costas EAR το λέει αυτό γιατί τα σαμπ θα παίξουν κάτω από 80hz άρα τα υπόλοιπα ηχεία και τα μπροστινά θα πρέπει να παίζουν πάνω από τα 80 για να υπάρξει καλύτερος διαχωρισμός των χαμηλών.
Τώρα αν έχεις μεγάλα ηχεία μπροστά με 8ιντσα γούφερ βάλτα πιο μακριά από τους τοίχους και πίσω απορρόφηση για να μη μπουμάρει και άστα όπως είναι, η γνώμη μου.
Καλά τα λέω Γιατρέ ?
απλά ρώτησα μήπως το HPF κόβει τι θα πάει στο δορυφόρο, οπότε δε θα παίζει έτσι και αλλοιώς κάτω από πχ 80 Hz

Reaction score
9.067
Αν δε το κόβει κάποιος ενισχυτής για να τα αλλάξεις αλλά το ρυθμίζεις μόνο από το σαμπ ναι έχεις δίκιο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός