ΣΥΝΔΕΣΗ XFI ΜΕ AV

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα,

Εχω την εξής κάρτα Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Series
και το εξής πρόβλημα:

Πήρα ηχεία (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1138634) τα οποία δεν συνδέονται απευθείας πάνω στην κάρτα ήχου και θα πρέπει να τα συνδέσω με έναν AV παλιό που έχω. ο AV δεν λέει και πάρα πολά (ΜEDION). Είναι όμως 5.1 και υποστηρίζει DD και DTS. Για το DD αναφέρει ότι έχει ενσωματωμένο decoder αλλά για το DTS χρειάζεται εξωτερικό. Έχει επίσης coaxial υποδοχή.

Ερωτήσεις:
1)Συνδέω την XFI ψηφιακά με το SPDIF σε coaxial και όλη την δουλεία την αναλαμβάνει ο ενισχυτής? Τι καλώδιο χρειάζομαι? Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στην κάρτα και στον player (GOM & ImedianHD)
2)Συνδέω την κάρτα αναλογικά (πως?) (Τι καλώδια και τι ρυθμίσεις) με τον AV και κάνει όλη την δουλειά η κάρτα? Αν την συνδέσω αναλογικά χάνω τον πολυκάναλο ήχο και το 5.1?

Ποια είναι η καλύτερη λύση απο άποψη ποιότητας?
To σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να συνδέσω τα ηχεία απευθείας πάνω στην κάρτα ήχου.
Με ενδιαφέρει να ακούω DD και DTS κυρίως στις ταινίες που θα παίζω από τον δίσκο. (AVI MKV etc). Θα ήθελα όμως το EAX για τα παιχνίδια και το crystilizer για τα Mp3. Προτεραιότητα όμως κρυστάλινος ήχος 5.1 DD Και DTS στις ταινίες που θα αναπαράγω από τον σκληρό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα φώτα σας.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Θα πρέπει να συνδέσεις τις αναλογικές εξόδους της X-Fi με τις αναλογικές εισόδους του Medion, το decoding των DD και DTS θα το αναλάβει η X-Fi.
Η λύση αυτή σου εξασφαλίζει την αναπαραγωγή του DTS αφού ο ενισχυτής δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει σήμα DTS από τις ψηφιακές εισόδους.

Reaction score
0
Θα πρέπει να συνδέσεις τις αναλογικές εξόδους της X-Fi με τις αναλογικές εισόδους του Medion, το decoding των DD και DTS θα το αναλάβει η X-Fi.
Η λύση αυτή σου εξασφαλίζει την αναπαραγωγή του DTS αφού ο ενισχυτής δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει σήμα DTS από τις ψηφιακές εισόδους.

gkontoletas ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Έχω ένα καλώδιο mini jack σε διπλό RCA (κόκκινο και άσπρο). Τα RCA υποθέτω πως θα μπουν στο AUX του ενισχυτή. Το mini jack σε ποια έξοδο της κάρτας θα μπεί. Πάλι υποθέτω πως δεν πρέπει να μπει στο Digital IO εφόσον μιλάμε για αναλογική σύνδεση.

Ευχαριστώ και πάλι

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η κάρτα ήχου έχει αναλογικές εξόδους Line1, Line2, Line3, από το manual θα δεις ποια κανάλια δίνει από κάθε έξοδο, π.χ. η Line 1 δίνει τα δύο μπροστινά Front Channels.
Με ένα στερεοφωνικό mini-Jack σε RCA θα πρέπει να συνδέσεις το Line1 της κάρτας με τις αντίστοιχες εισόδους του ενισχυτή στο σημείο που γράφει multi channel in.
Θα κάνεις το ίδιο και για τα υπόλοιπα κανάλια.

Δες και στο link το πίσω μέρος ενός ενισχυτή, στη μέση στο κάτω μέρος έχει τις multi channel αναλογικές εισόδους.

Reaction score
0
Η κάρτα ήχου έχει αναλογικές εξόδους Line1, Line2, Line3, από το manual θα δεις ποια κανάλια δίνει από κάθε έξοδο, π.χ. η Line 1 δίνει τα δύο μπροστινά Front Channels.
Με ένα στερεοφωνικό mini-Jack σε RCA θα πρέπει να συνδέσεις το Line1 της κάρτας με τις αντίστοιχες εισόδους του ενισχυτή στο σημείο που γράφει multi channel in.
Θα κάνεις το ίδιο και για τα υπόλοιπα κανάλια.

Δες και στο link το πίσω μέρος ενός ενισχυτή, στη μέση στο κάτω μέρος έχει τις multi channel αναλογικές εισόδους.
Ρε φίλε χίλια συγνώμη για τον χρόνο που σου έφαγα. Έπρεπε να ήμουν πιο συγκεριμένος.
Ο ενισχυτάκος που έχω αποτελεί μέρος πακέτου home cinema.
Οι μόνες εισόδους που έχει είναι coaxial και η κλασική AUX (2 RCA)
Δεν είμαι τώρα για να αλλάζω και ενισχυτή (Out of Budget). Θα περιμένω για τα νέα φορμά. Αναγκαστικά θα πάω σε ψηφιακή σύνδεση και αφήνω το DTS για μετά.
Συνδέεται όμως αυτή η κάρτα με αυτό το μαραφέτι με SPDIF σε coaxial? Αν ΝΑΙ που θα βρω καλώδιο.
Τέλος σε κάποιο Forum διάβασα ότι αν η κάρτα υποστηρίζει DD Live και ψηφιακά να την συνδέσεις θα πάρεις πολυκάναλο ήχο στα παιχνίδια και τα mp3.
Υποστηρίζει τέτοια πράγματα αυτή κάρτα?
Αν ΟΧΙ η ASUS XONAR D2 είναι καλή επιλογή? Υποστηρίζει DD Live?

Ξανα sory για το μη συγκεκριμένος και ξανά ευχαριστώ για την βοήθεια σου.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.638
Members
38.729