ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: John Carrick (Atlas Cables)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Συνέντευξη του John Carrick στο Δ. Σταματάκο για λογαριασμό του avmentor. Τη βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα.

"Το αν το όνομα του John Carrick σας είναι γνωστό, είναι πιθανότατα θέμα ηλικίας: Ο Carrick υπήρξε συνιδιοκτήτης της εταιρίας Ariston, ενός ιδιαίτερα γνωστού κατασκευαστή πλατό με προιόντα που έχουν αφήσει ιστορία, όπως το RD11 και το "στρογγυλό" RD40. Η Ariston ανήκει πλέον στο παρελθόν, αλλά ο John Carrick όχι. Υπεύθυνος σχεδιάσης για την γνωστή εταιρία καλωδίων Atlas έχει πολλά ενδιαφέροντα να πεί γύρω από αυτό το πάντα αμφιλεγόμενο θέμα..."

Όλα τα λεφτά η απάντησή του στην ερώτηση για το πως βλέπει τη νέα χρυσή εποχή του βινυλίου: "Αν είχα εκείνη την εποχή την δυνατότητα να κατασκευάζω συσκευές με τα περιθώρια κέρδους που υπάρχουν τώρα, θα ήμουν εκατομμυριούχος (γέλια)!" :respect:

Click εδώ για περισσότερα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.115
Πώς να πασσάρετε στα άσχετα και εύπιστα υποψήφια θύματα τα τρία «συμβατικά» χαρακτηριστικά ενός καλωδίου μεταμφιεσμένα, πίσω από φερετζέ και με άλλο όνομα, και με περισπούδαστο ύφος, πασπαλισμένο αρκούντως με την ανάλογη εμπειρία, (εγώ, με την εμπειρία, ξέρω πριν από σας για σας)...

«Υπάρχουν τέσσερεις παράγοντες, μόνο τέσσερεις, που καθορίζουν την ποιότητα ενός καλωδίου. Η ποιότητα του χαλκού που χρησιμοποιείται, ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζεται ο αγωγός από την πρώτη ύλη, η ποιότητα του διηλεκτρικού και η ποιότητα των βυσμάτων».

... και πώς να βρείτε πάτημα για να τα χρεώσετε αναλόγως, στα θύματα, βεβαίως, διότι μόνον αυτά έχουν τη διάθεση να ξηλωθούν για μερικά γραμμάρια χαλκό...

«Εμείς, στις ακριβότερες σειρές καλωδίων μας χρησιμοποιούμε χαλκό OCC ενώ στις υπόλοιπες OFC, δηλαδή χαλκό ελεύθερο οξυγόνου, αλλά αυτό είναι ένα μόνο μέρος της ιστορίας. Υπάρχουν πολλά είδη χαλκού OFC που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου και υπάρχει σαφώς θέμα ποιότητας η οποία οφείλεται στην καθαρότητα του χαλκού από προσμίξεις, ξέρετε το γνωστό θέμα με τα εννιάρια. Ο κλασικός χαλκός που χρησιμοποιείται για εφαρμογές audio είναι καθαρότητας 99.99 και -για να το θέσω κομψά- δεν είναι ο χαλκός που θα χρησιμοποιούσαμε εμείς»...

«Δεν έχουμε πρόβλημα στο να βρούμε την πρώτη ύλη... Απλώς είναι πολύ ακριβή. Πρέπει να σας πώ ότι τα τελευταία χρόνια το κόστος του χαλκού έχει κυριολεκτικώς εκτοξευτεί στα ύψη και ότι ως αγορά περνάμε ένα σοκ. Παρ' όλα αυτά, προς το παρόν, εμείς παραμένουμε ανταγωνιστικοί».

...και πώς να πείσετε τα θύματα να παραμείνουν εκεί, χαμηλά, θύματα, μέσα από ένα λογικοφανές επιχείρημα. Διότι, ρε παιδί μου, το απ’ αυτό, πώς το λεν, το καβλώδιο, είναι θέμα πίστεως, ή μάλλον, μιας δόσης πίστεως, βασικά, για να σας τα πάρουμε πουλώντας σας χαλκό.

Πιστεύω εις έναν Χαλκόν, Καθάριον, Παντοκράτορα, ποιητήν ρευστότητος μεσαίας και απουσίας κόκκου, και της ημετέρας τσέπης ακόπως τροφοδότην...

Ύστερα παρεξηγιέστε ρε, αν αρχίσω να μιλάω για χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

"(...) απαιτείται ίσως μια δόση πίστης -a leap of faith- στην όλη υπόθεση των καλωδίων, δηλαδή απλώς να ακούσεις και να αποφασίσεις, να χρησιμοποιήσεις τα αυτιά σου."

Τελικά, το μόνον ίσως επαρκές χαρακτηριστικό του Μεσαίωνα ήταν η συντριπτική αναλογία των ηλιθίων προς το συνολικό πληθυσμό. Διότι, όσα καταφέραμε μετά το Μεσαίωνα, είναι επειδή μάθαμε, όχι μόνον τι να χρησιμοποιήσουμε, αλλά και τι να μην χρησιμοποιήσουμε. Αλλά, κατά πως φαίνεται δηλαδής, η έξοδος από το Μεσαίωνα είναι μια διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν τέτοιοι σαλτιμπάγκοι.

Ουστ!

Reaction score
1
Πω, πω κλαψα.
Μα αφου ο χαλκος ειναι τοσο ακριβος γιατι δεν βαζουνε χρυσο? :happy_9:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Πω, πω κλαψα.
Μα αφου ο χαλκος ειναι τοσο ακριβος γιατι δεν βαζουνε χρυσο? :happy_9:

Γιατι ακουγεται χειροτερα :happy_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Πώς να πασσάρετε στα άσχετα και εύπιστα υποψήφια θύματα τα τρία «συμβατικά» χαρακτηριστικά ενός καλωδίου μεταμφιεσμένα, πίσω από φερετζέ και με άλλο όνομα, και με περισπούδαστο ύφος, πασπαλισμένο αρκούντως με την ανάλογη εμπειρία, (εγώ, με την εμπειρία, ξέρω πριν από σας για σας)...

... και πώς να βρείτε πάτημα για να τα χρεώσετε αναλόγως, στα θύματα, βεβαίως, διότι μόνον αυτά έχουν τη διάθεση να ξηλωθούν για μερικά γραμμάρια χαλκό...

...και πώς να πείσετε τα θύματα να παραμείνουν εκεί, χαμηλά, θύματα, μέσα από ένα λογικοφανές επιχείρημα. Διότι, ρε παιδί μου, το απ’ αυτό, πώς το λεν, το καβλώδιο, είναι θέμα πίστεως, ή μάλλον, μιας δόσης πίστεως, βασικά, για να σας τα πάρουμε πουλώντας σας χαλκό.

Πιστεύω εις έναν Χαλκόν, Καθάριον, Παντοκράτορα, ποιητήν ρευστότητος μεσαίας και απουσίας κόκκου, και της ημετέρας τσέπης ακόπως τροφοδότην...

Ύστερα παρεξηγιέστε ρε, αν αρχίσω να μιλάω για χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

"(...) απαιτείται ίσως μια δόση πίστης -a leap of faith- στην όλη υπόθεση των καλωδίων, δηλαδή απλώς να ακούσεις και να αποφασίσεις, να χρησιμοποιήσεις τα αυτιά σου."

Τελικά, το μόνον ίσως επαρκές χαρακτηριστικό του Μεσαίωνα ήταν η συντριπτική αναλογία των ηλιθίων προς το συνολικό πληθυσμό. Διότι, όσα καταφέραμε μετά το Μεσαίωνα, είναι επειδή μάθαμε, όχι μόνον τι να χρησιμοποιήσουμε, αλλά και τι να μην χρησιμοποιήσουμε. Αλλά, κατά πως φαίνεται δηλαδής, η έξοδος από το Μεσαίωνα είναι μια διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν τέτοιοι σαλτιμπάγκοι.

Ουστ!

Να ξερες ποσο καλη διαφημιση κανεις στα καλωδια ..... :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Reaction score
1
Με συγχωρειτε και για την αγνοια μου βεβαια και που εμπλεκομαι σε αγνωστα για μενα θεματα, αλλα εκεινο το "επιχρυσα βυσματα" ηταν παραμυθι για μικρα παιδια ή και τοτε ηταν ακριβος ο χαλκος?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: John Carrick (Atlas Cables)

...με περισπούδαστο ύφος, πασπαλισμένο αρκούντως με την ανάλογη εμπειρία, (εγώ, με την εμπειρία, ξέρω πριν από σας για σας)...
Τς, τς...
Pretend to talk from a position of authority. - Social Engineering 101

Mου φαίνεται πρέπει να σου στείλω τις σημειώσεις μου περί social engineering - τώρα που θα γίνεις κατασκευαστής HiEnd καλωδίων θα τις χρειαστείς. Βέβαια οι συγκεκριμένες έχουν να κάνουν με computer crime περισσότερο αλλά οι βασικές αρχές είναι ίδιες όπου κι αν εφαρμόζεται η κοινωνική μηχανική.

Ουστ!
E, καλώδια πουλάει ο άνθρωπος βρε Κώστα, τι ήθελες να πει? Άλλος θα πει για "experienced imagination", άλλος θα πει για "leap of faith" και πάει λέγοντας...

Πάντως με λίγο φιλτράρισμα βγάζεις κάποια χρήσιμα συμπεράσματα και είναι προφανές ότι ο τύπος ξέρει πολύ καλά τι γίνεται στο χώρο. Αν μεθαύριο, aka (aka λέμε, όχι aca :happy_8: ) όταν θα έχει βγει στη σύνταξη, δώσει ξανά συνέντευξη, θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η υπόθεση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.994
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas