Σήμα Νοβα - Επείγον!

Reaction score
0
Παιδιά όποιος από εσας έχει ΝΟΒΑ, ας μου πεί λίγο τα ποσοστά και ποιότητες σήματος γιατί θα τρελαθώ! Μόλις άλλαξα το πιάτο από το εξηντάρι της Νόβα σε 1,10 με 2 LNB (κεντραρισμένο σε ASTRA) και έχω σήμα σε NET, ET1 και λοιπά κάτω από 50% και ποιότητα γύρω στο 90% ! Είναι φυσιολογικό αυτό ή ο τεχνικός έκανε παπαριά;
Να σας πω επίσης, ότι άλλαξα το εξηντάρι γιατί κουνιέται εκεί που το είχα και έπιανε κανάλια της ASTRA, ενώ στην ΝΕΤ ΕΤ1 και τα λοιπά είχα πάλι σήμα κάτω από 50%...

Πέστε μου γιατί θα τρελλαθώ! :shock:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Τι σήμα είχες πρίν την αλλαγή κατόπτρου?
Ο δέκτης σου είναι ο γνωστός humax?
Τον Astra και τα κανάλια του με τι σήμα τα πιάνεις?
τα υπόλοιπα του Hotbird σε τι ισχύ είναι?

Το σημα σου είναι χαμηλό αλλά είναι κάπως φυσιολογικό, αφού δεν κεντράρεις πλέον hotbird.

Πάντως εαν δεν πιάνεις τα free καναλια απο hotbird καλα, τότε θα πρέπει να ρυθμίσεις το παράκεντρο lnb του hotbird, γιατι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά.

βεβαια εχω δει και υψηλή ποιότητα με χαμηλότερο σήμα για Nova, αλλα δεν είναι και το καλύτερο.

Reaction score
0
Τι σήμα είχες πρίν την αλλαγή κατόπτρου?
Ο δέκτης σου είναι ο γνωστός humax?
Τον Astra και τα κανάλια του με τι σήμα τα πιάνεις?
τα υπόλοιπα του Hotbird σε τι ισχύ είναι?

Το σημα σου είναι χαμηλό αλλά είναι κάπως φυσιολογικό, αφού δεν κεντράρεις πλέον hotbird.

Πάντως εαν δεν πιάνεις τα free καναλια απο hotbird καλα, τότε θα πρέπει να ρυθμίσεις το παράκεντρο lnb του hotbird, γιατι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά.

βεβαια εχω δει και υψηλή ποιότητα με χαμηλότερο σήμα για Nova, αλλα δεν είναι και το καλύτερο.
Πριν την αλλαγή κατόπτρου Πανο, είχα το ίδιο ακριβώς σήμα με το εξηνταρακι της Νόβα, το οποίο ήταν και χτυπημένο...
Ο δέκτης μου είναι ο Humax CI-8100PVR.
Tον ΑΣΤΡΑ τον πιάνω με ισχύ σήματος 57%, αλλά τα κανάλια του με ισχύ γύρω στο 50 και ποιότητα σήματος συχνά πυκνά κάτω απο 50...
Τα υπόλοιπα του Hotbird τα πιάνω με 50 περίπου...
Χθες η ποιότητα σήματος σε ΝΕΤ έπεφτε κατακόρυφα απο τη μια στιγμη στην άλλη απο το 90% στο 0%, χωρίς να υπαρχει μεγάλη κακοκαιρία. Με το εξηνταράκι το πολυ πολύ να είχα παγώματα στην εικόνα, αλλά όχι και ετσι...
Φώναξα τον τεχνικό, ο οποίος φαινεται εντάξει τυπος να μου στοχευσει το πιατο σε Hotbird, να παει να χαιρετηθεί ο Astra :twisted:

Reaction score
0
Τελικά ο τεχνικός ήρθε άμεσα και διέγνωσε το πρόβλημα: ασυμβατότητα δέκτη με το Disecq. Μόλις πήγαινα σε ένα κανάλι ASTRA και μετά γυρνούσα σε HOTBIRD, τότε το signal quality έπεφτε απότομα στο 0%!
Κεντράραμε στους Hotbirds, βγάλαμε τον Astra 1 και το LNB του και όλα ήρθαν back to normal. Τώρα έχω signal strength = 53-57% και signal quality = 100% ! Mε πιάτο 1,10μ. :D
Βέβαια αυτό το 53-57% με προβληματίζει, αλλά ο τεχνικός μου είπε, ότι το signal quality έχει μόνο σημασία... :roll:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αντώνη το θέμα είναι ότι μάλλον συνέβησαν κάποια απο τα 3 πράγματα.

1) Το DiSEqC είχε πρόβλημα
2) πρόβλημα στην καλωδίωση
3) Λάθος ρύθμιση του παράκεντρου LNB για τον Hotbird

Απο ότι βλέπω θέμα συμβατότητας δεν υπάρχει καθότι ο Humax σου τα καλύπτει όλα τα πρωτόκολλα και αναφέρει :

Συμβατότητα με DiSEqC 1.0, 1.2 και 2.0, καθώς και συμβατότητα με USALS.

Αρα μάλλον συμβαίνει κάτι άλλο, πάντως τι LNB έχεις και πόσα db είναι ?

Τώρα όσον αφορά το σήμα δεν είναι και το καλύτερο ειδικά εαν πιάνεις και άλλα κανάλια με το ίδιο σήμα. Ο τεχνικός έκανε τον έλεγχο και τον συντονισμό της κεραίας με πεδιόμετρο?

Ελεγξε και την απολαβή του καλωδίου ώς πρός την απώλεια του σήματος?
Πόσα μέτρα καλώδιο έχεις ? Τί ποιότητα είναι ?
Απο την άλλη η ποιότητα στο 100% είναι οκ , αλλά εαν αρχίσει να έχει βροχές και συννεφιές θα πέσει...
Τσέκαρε το LNB και το καλώδιο, γιατι πλέον η κεραία σου είναι 1,10 και όχι 60 cm, άρα θα πρέπει να έχεις καλύτερο σήμα απο το παλιό κάτοπτρο.

Reaction score
0
Αντώνη το θέμα είναι ότι μάλλον συνέβησαν κάποια απο τα 3 πράγματα.

1) Το DiSEqC είχε πρόβλημα
2) πρόβλημα στην καλωδίωση
3) Λάθος ρύθμιση του παράκεντρου LNB για τον Hotbird

Απο ότι βλέπω θέμα συμβατότητας δεν υπάρχει καθότι ο Humax σου τα καλύπτει όλα τα πρωτόκολλα και αναφέρει :

Συμβατότητα με DiSEqC 1.0, 1.2 και 2.0, καθώς και συμβατότητα με USALS.

Αρα μάλλον συμβαίνει κάτι άλλο, πάντως τι LNB έχεις και πόσα db είναι ?

Τώρα όσον αφορά το σήμα δεν είναι και το καλύτερο ειδικά εαν πιάνεις και άλλα κανάλια με το ίδιο σήμα. Ο τεχνικός έκανε τον έλεγχο και τον συντονισμό της κεραίας με πεδιόμετρο?

Ελεγξε και την απολαβή του καλωδίου ώς πρός την απώλεια του σήματος?
Πόσα μέτρα καλώδιο έχεις ? Τί ποιότητα είναι ?
Απο την άλλη η ποιότητα στο 100% είναι οκ , αλλά εαν αρχίσει να έχει βροχές και συννεφιές θα πέσει...
Τσέκαρε το LNB και το καλώδιο, γιατι πλέον η κεραία σου είναι 1,10 και όχι 60 cm, άρα θα πρέπει να έχεις καλύτερο σήμα απο το παλιό κάτοπτρο.
Λοιπόν Πάνο, LNB μου είπε ότι έβαλε 0,3db και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, γιατί φαίνεται ΟΚ τύπος. Ο τεχνικός χρησιμοποίησε πεδιόμετρο για τον έλεγχο και το συντονισμό της κεραίας. Τα καλώδιο τώρα είναι μια πικρή ιστορία και μάλλον έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης:
Η παλιά εγκατάσταση που είχε γίνει, έφερνε το καλώδιο από την κεραία στα κεραμίδια, μέσα στο σπίτι και έκανε τον γύρο του σπιτιού, από την κρεββατοκάμαρα στο σαλόνι. Το καλώδιο αυτό ήταν του τυπικού εξοπλισμού της Nova. Το καινούργιο καλώδιο, για να μην χαλάσει η υπάρχουσα εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, φτάνει ως το σπίτι και από εκεί και έπειτα με ένωση, συνεχίζει το παλιό καλώδιο της ΝΟΒΑ. Ο τεχνικός, μέτρησε το σήμα και από εκεί που τελειώνει το δικό του καλώδιο και μου είπε ότι η διαφορά είναι μικρή, της τάξης του 5%... Από εκεί και πέρα ότι ξέρεις, ξέρω..
Πάντως η αλήθεια είναι ότι είμαι παντελώς άσχετος από την εγκατάσταση δορυφορικών και έτσι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πειράξω μόνος μου το πιάτο ή να αλλάξω LNB και ούτω καθεξης :cry:

Reaction score
0
Απάντηση: Σήμα Νοβα - Επείγον!

1.Γεια σας παιδια! Εγω εχω βαλει nova εδω και δυο εβδομαδες, αλλα αυτο που με χαλαει ειναι οτι υπαρχει μια καθυστερηση στο σημα, συγκριτικα και με το σημα της απλης κεραιας. Γενικοτερα δεν πειραζει,ομως δεν ειναι καλο οταν βλεπεις κατι ζωντανο, οπως εναν αγωνα. Υπαρχει λυση σε αυτο το προβλημα;

2.Ενα δευτερο θεμα που με απασχολει ειναι αν μπορω να πιασω καποια ισπανικα καναλια για να βλεπω Primera Division αφου εχασε τα δικαιωματα η nova...

Reaction score
1
Το 1ο είναι φυσιολογικό και αφορά την επεξεργασία του σήματος πρίν πάει στον δορυφόρο και η εκ των πραγμάτων καθυστέριση λόγω της απόστασης του δορυφόρου (36000Χλμ x 2 = 76000/ταχυτητα φωτός ~ 0.3 δευτ.).

Reaction score
0
Απάντηση: Σήμα Νοβα - Επείγον!

Διαβασα καπου και πως και να μη δειξει η nova τον Παναθηναϊκο, υπαρχει τροπος αν σπασεις τους κωδικους του καναλιου CT4 sport. Ξερει κανεις πως μπορω να σπασω τους κωδικους;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo