"Σαλονάτα" Flac...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Χαιρετώ την παρέα σας και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό...
Θέλω να παίζω τα flacάκια μου στο σαλόνι μου στο σύστημά μου.
Γνωρίζω την λύση: Λαπτοπ -> Ντακ -> HiFi
Ερώτηση 1: Ποιά πρέπει να είναι τα minimum specs ενός laptop/netbook για να παίζει απροβλημάτιστα; Θα με ενδιέφεραν λύσεις μικρού μεγέθους και θα ήθελα να δώ και λινκς με συκεκριμένες προτάσεις σας.

Η άλλη λύση που γνωρίζω είναι συσκευές τύπου Squeezebox Touch ή κάποια μικρά ΠιΣάκια όπως μου είπανε που τα κοτσάρεις στην τηλεόραση (σε ρόλο οθόνης) και παίζεις μπάλα.
Ερώτηση 2Α: Τί συσκευές υπάρχουν στην αγορά σαν το Squeezebox?
Ερώτηση 2Β: Έχετε υπόψιν σας αυτά τα μικρά ΠιΣάκια που μου είπαν ποιά είναι και αν παίζουν απροβλημάτιστα μπάλα;
Και σε αυτές τις ερωτήσεις θα εκτιμηθούν μέλη που θα παραθέσουν και links από συγκεκριμένες προτάσεις.

Σας ευχαριστώ! :116:

ΥΓ. Παντελή αν έχεις εκείνα τα ΠΜ που μου έλεγες, κάντα ένα φοργουορντ πλιζ... :119:

Gojakla

Reaction score
7.494
Απάντηση: "Σαλονάτα" Flac...

Να αναφέρω πως ντακ υπάρχει ήδη και θα κάτσει σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω λύσεις... είτε με usb είτε με οπτική.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Ερώτηση 2Α: Τί συσκευές υπάρχουν στην αγορά σαν το Squeezebox?

:116:
το squeezebox με ένα dac θα σε καλύψει απόλυτα...σε τι κόστος θέλεις να κινηθείς?

Gojakla

Reaction score
7.494

Στο ελάχιστο δυνατό. :114:

Gojakla

Reaction score
7.494

Θέλω βασικά να αποφύγω τη λύση ΠιΣι ή λαπτοπ.
Γι' αυτό με έλκουν πιο πολύ τα τύπου σκουιζμποξ ή αυτά τα πισάκια α λα μιντια πλειερς που μου σφυρίξανε αλλά έχω πλήρη άγνοια!

Reaction score
7.198

logitech squeezebox touch ειναι η πιο προσιτη επιλογη αλλα ή θα στησεις καποιον nas ή θα εχεις ανοικτο υπολογιστη καπου στο σπιτι για να στριμαρει απο εκει μουσικη. Αν θελεις συσκευη που να διαβαζει κατευθειαν απο usb δισκους ή στικακια πρεπει να πας σε συσκευες οπως οι παρακατω (σου λεω τις δυο πιο προσιτες) denon dnp-720ae και pioneer n-30. Φυσικα και αυτα στριμαρουν απο δικτυο και εχουν και δυνατοτητα airlpay και dlna. Εχουν μικρες οθονες αλλα υπαρχουν εταιρικες εφαρμογες για ipod/ipad/iphone αλλα και android για χειρισμο τους. Φυσικα αν στειλεις σημα σε dac πανω απο 300 ευρω τα βελτιωνεις αισθητα.

Gojakla

Reaction score
7.494

Α) Το σκουιζμποξ δεν έχει usb για να διαβάζει από σκληρό;
Β) Το ντακ είναι το Teac UD-H01. Είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ευχαριστημένος.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ερώτηση 2Β: Έχετε υπόψιν σας αυτά τα μικρά ΠιΣάκια που μου είπαν ποιά είναι και αν παίζουν απροβλημάτιστα μπάλα;

ΥΓ. Παντελή αν έχεις εκείνα τα ΠΜ που μου έλεγες, κάντα ένα φοργουορντ πλιζ... :119:

http://www.skroutz.gr/s/311683/Asrock-ION-3D-152D.html

http://www.skroutz.gr/c/24/desktops.html?from=catspan&keyphrase=mini+pc

Reaction score
7.198

το touch εχει usb αλλα διαβαζει πολυ αργα απο εκει,ακομα και ενα στικακι 8gb να βαλεις γεματο θελει καποια λεπτα για να διαβαζει τα δεδομενα. Ειναι το βασικο του μειονεκτημα αλλα δεν ειναι σχεδιασμενο για αυτο το λογο.

Τα μικρα pc δεν θα ελεγα οτι αξιζουν.Βασικα χρειαζονται και οθονη για πλοηγηση και επειδη μας ειπες για σαλονι αρχιζει και μπλεκει ηα κατασταση.Μπορεις να στειλεις σημα σε τηλεοραση βεβαια που σιγουρα θα υαπαρχει,αλλα σημασια εχει να ακους μουσικη χωρις να χρειαζεται να ανοιξεις καποια συσκευη εκτος hi-fi συστηματος.

Y

Yiannis_B

Guest

Καλά δεν ντρέπεσαι να ξεπέφτεις σε λύσεις lifestyle βρε Αντουάν? Έχεις DAC, πάρε laptop και τέλος.

Μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα ThinkPad X61 με touchscreen με κάτω από 250 ευρώ.

Gojakla

Reaction score
7.494

Γιάννη δεν θέλω (αν γίνεται) πάνω από 13ρια.
Επίσης θα ήθελα να ξέρω τί απαιτήσεις έχουν τα φλακ από τους υπολογιστές.
Ζητάνε επεξεργαστική δύναμη; Μνήμη; Κάτι άλλο; Τίποτα από αυτά;

Y

Yiannis_B

Guest

Γιάννη δεν θέλω (αν γίνεται) πάνω από 13ρια.
Επίσης θα ήθελα να ξέρω τί απαιτήσεις έχουν τα φλακ από τους υπολογιστές.
Ζητάνε επεξεργαστική δύναμη; Μνήμη; Κάτι άλλο; Τίποτα από αυτά;
Τίποτα, ειδικά αν κάνεις tweak το λειτουργικό να τρέχει τα απαραίτητα.

Όσο για τα ThinkPad....αυτό που ανέφερα έχει 12.1" και το χρησιμοποιώ για να παίζω μουσική.

Reaction score
373

Τα FLAC δεν έχουν απαιτήσεις. Tα player όπως ο foobar είναι πολύ ελαφρύς οπότε και με ένα notebook κάνεις άνετα εξαιρετική δουλειά! Το βάρος της μετατροπής έτσι κι αλλιώς πέφτει στο DAC. Το μόνο μέλημα στον υπολογιστή είναι να εξάγουμε την ψηφιακή πληροφορία όσο το δυνατόν ανεπηρέαστη από αλλά περιττά στοιχεία των windows κάτι που λύνεται εύκολα με την προσθήκη ενός πρόσθετου στον foobar ή με χρήση οδηγών όπως το asio4all κάτι που θα δεις όταν κάνεις την κίνηση. Το περίπτωση του Notebook την έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Y

Yiannis_B

Guest

Τα flac είναι ...Γιάννηδες.:116:

Κόψε κέδρο, φτιάξε Αντώνη και από πλάτανο Θανάση, εάν πεις και για το Γιάννη, όποιο ξύλο να ʽναι κάνει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@