Σε αναζήτηση προενισχυτή-dac!

Reaction score
29
Ψάχνομαι εδώ και καιρό και έχω χαθεί. Θέλω ένα μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί σαν προενίσχυση και dac. Να έχει μια αξιοπρεπή προενίσχυση και να είναι αρκετά καλό σαν μετατροπέας. Τελευταία κυκλοφορούν όλο και περισσότερες συσκευές. Αυτά που έχω στα υπόψιν μέχρι στιγμής είναι το mytek, το audiolab m-dac, το teac ud501 και το asus essence one. Η τιμή δηλαδή στο max είναι του mytek στα 1300.
Όποιος έχει προσωπική εμπειρία με κάποιο από τα παραπάνω και γενικά όποιος μπορεί να βοηθήσει θα ήταν πολύ σημαντικό. Εννοείτε πως μπορούν να δοθούν και άλλες προτάσεις με το budget που αναφέρω.

Reaction score
3.341
Το M-DAC δεν έχει και καμιά σοβαρή προενίσχυση είναι πιό πολύ καθαρό DAC απο Audiolab θεσ το 8200 DQ με αρκετά καλή προενίσχυση και πολλά καλούδια
στην κατηγορία τιμής του δύσκολα θα βρεις αντίπαλο (εώς απίθανο ).

Reaction score
29
Η αλήθεια είναι ότι έκλεινα περισσότερο προς το mytek λόγο ότι είναι και πιο εύκολο να το πάρω για να το ακούσω. Αν έχει κάποιος κάποια άλλη πρόταση, δέκτη.
Κάτι ακόμα. Λόγω ευαίσθητων τελικών (1V στην είσοδο) θα ήθελα το μηχάνημα που θα πάρω να έχει την δυνατότητα να ρυθμίζονται τα ρεύματα εξόδου, κάτι που νομίζω στο mytek γίνεται.

Reaction score
29
Αυτό όσον αφορά τα ρεύματα εξόδου και αν ρυθμίζονται το γνωρίζει σίγουρα κάνεις?

Reaction score
7.194
το teac ud501 δεν ειναι προενισχυτης,μην σε ξεγελα το ρυθμιστικο εντασης,ειναι μονο για τα ακουστικα και οχι για τις αναλογικες εξοδους. Προσωπικα θα αγοραζα ενα καλο dac (μέχρι 800 ευρώ) και ενα μεταχειρισμένο προενισχυτή (line προφανώς) με 400-600 ευρώ. Σαν συνδυασμός θα βγάλει καλύτερο ήχο,είναι πιο ευέλικτη λύση αλλά θα έχεις ένα κουτί παραπάνω.

Reaction score
29
Η αλήθεια είναι πως είμαι από αυτούς που δεν πιστεύουν πολύ σ αυτά που μπορεί να δώσει ένας προενισχυτής. ( μην βαράτε) Το βλέπω σαν μια έξτρα σύνδεση που δύσκολα μπορεί να προσφέρει κάτι εντυπωσιακό. Ίσως ένας πολύ καλός και ακριβός προενισχυτής να προσδίδει κάτι σε πολύ ακριβά συστήματα.
Επίσης δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να ψάχνω ποιος προ ματσάρει καλύτερα με τους τελικούς μου και μετά πιο dac κολλάει ποιο πολύ κ.ο.κ.
Θα ήθελα το pre/dac που ψάχνω να παίζει και μόνο σαν dac σε περίπτωση που ίσως κάποια στιγμή αποφασίσω ότι θέλω το κάτι παραπάνω στην προενίσχυση αν και αμφιβάλω.

Reaction score
32
κανεις λαθος .Ο προενισχυτης ειναι πολυ σημαντικο κομματι στο συστημα.
καληνυχτα τα υπολοιπα αυριο
:bigboss:

Reaction score
29
κανεις λαθος .Ο προενισχυτης ειναι πολυ σημαντικο κομματι στο συστημα.
καληνυχτα τα υπολοιπα αυριο
:bigboss:
Τι θα έλεγες εσύ?
Βέβαια αν μου δώσεις τον προ σου συμβιβάζομαι.;-)

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Mytek......
τα κάνει όλα και συμφέρει .Μέχρι τα 1200-1300 δεν έχει αντίπαλο .
Πρέπει να ανέβεις στα 2000 για την επόμενη κατηγορία (Grace 903-Benchmark)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
To Mytek και στο soft filter ειναι πολυ καλη περιπτωση!
Και αρκετο voltage για την οδηγηση τελικων με υψηλη ευαισθησια εισοδου!!!!

Last edited:

Reaction score
29
Μήπως η υψηλή ευαισθησία (π χ 1V στην είσοδο) δεν θέλει αρκετό voltage και υπάρξει θέμα υπεροδήγησης του τελικού. ?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Μήπως η υψηλή ευαισθησία (π χ 1V στην είσοδο) δεν θέλει αρκετό voltage και υπάρξει θέμα υπεροδήγησης του τελικού. ?
εννοω για την οδηγηση δυσκολων ας πουμε τελικων......με ευαισθησια εισοδου
πχ. 2,5 volts......

Reaction score
32
Ναι αλλα εδω θειε μιλαμε για τους τελικου του. Δεν μιλαμε για αλλους:acute::acute:

Reaction score
32
Nα ξερετε οτι σας εκτιμω πολυ κυριε Βλαση μας!!!!! :newrussian::D:D

Last edited by a moderator:

D

deleted user 10898

Guest
http://www.positive-feedback.com/Issue68/mytek_192.htm

I've tried this DAC with J River's Internal Volumecontrol enabled and disabled. The DAC's volume control options in Digital, Analog and Bypass; theVolume Trim enabled and disabled; and every conceivable combination in-between. I use the single-ended RCA outputs and the higher output voltage is a bit hot, so per the manual, I set the internal jumpers to lower the overall gain by 6dB and ultimately set the Volume Trim to -14 dB—the lowest gain achievable without resorting to external methods or modifications. Without these settings, I can easily drive my tube amp into clipping, but set up properly, everything works fine and the latest firmware update fixed the front panel meters so they operate correctly too.

Reaction score
29
Σε μια δοκιμή που είχαμε σε ένα άλλο σύστημα είχαμε κάνει την ίδια αλλαγή γιατί όντως το gain του mytek ήταν ψηλά και δεν μπορούσαμε να δυναμώσουμε. Αν κατάλαβα καλά αυτό εννοεί.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75