Σε αναζήτηση προ.

Reaction score
1.550
Θα ήθελα τις σκεψεις σας επι του θέματος. Αυτή τη στιγμη σε ενα αρκετά προβληματικό χώρο έχω ενα τελικο bryston 4bsst να οδηγά τα pmc fb1i. Ως πηγή υπάρχει το teac ud 501.
Ψάχνοντας για προενισχυτη είχα την ευκαιρία να ακούσω αρκετά μηχανήματα.
Ενα electrocompaniet 4.7 που προσέφερε βαθύ χαμηλό και καλη φινετσα αλλά και αρκετά σκοτεινό σε βαρος της πληροφοριας. Overall κλασσατο άκουσμα αλλά θέλω κάτι καλυτερο.
Ενα psaudio 200αρη που είχε επίσης ωραίο χαμηλό, λιγοτερο βαθύ αλλα πιο punchy. Μου ακούστηκε όμως πολύ αδιάφορο το αποτελεσμα καθώς παροτι ουδέτερος ηχοχρωματικα είχε ενα βαρετό στρογγυλεμα ο συνδυασμός.
Ενα bat vk31se του οποίου η σοβαροτητα , η αληθοφάνεια σε σκηνή και χροιές καθώς και η απόσταση που δημιουργήθηκε απο τα δρώμενα με μάγεψαν η αλήθεια είναι αλλά δεν παιζει να τον φτάσω οικονομικά με τίποτα.
Ως δεύτερη θεση σε σειρα προτίμησης μου έκατσε ενας arc sp17 συμφορουμιτη με τον οποίο πιθανότατα θα βρεθεί άκρη ως προς το οικονομικό. Ζωντανος ηχος, λιγο πιο μπερδεμενη απο πλευρας χωροταξιας σκηνη αλλα πολυ ωραιος ρυθμος. Αρκετός θόρυβος απο πίσω όμως. Επίσης το μηχάνημα δεν έχει balanced συνδέσεις τις οποίες πανω κάτω ίσως και απο κόλλημα θεωρώ φετιχιστικα must.
Αρχισα να προσανατολίζονται στον arc ls17se (προφανώς σε μτχ). Εξουθενωνει σαν budget αλλά σκέφτομαι οτι μάλλον θα αξίζει τον κόπο.
Εχετε κάποια εικόνα για το εν λόγω μηχάνημα;
Κάποια αλλη αντιπροταση ;

Reaction score
1.147
Σιγουρα τα αυτια σου ειναι ο καλυτερος κριτης για μια τετοια αναζητηση.
Βαλε στη λιστα σου και καποιον Pass, τρεις που εχω ακουσει ηταν αριστοι για τα γουστα μου.

Reaction score
677
Αν δεν κάνω λάθος πωλείται ένας sonic frontiers line 2 special edition με εξωτερικό τροφοδοτικό σε υπεράριστη κατάσταση.
Αν ισχύει το παίρνεις με κλειστά μάτια. Τρομερό μηχανάκι !!

Reaction score
1.788
χωρις να μπω στο κοπο να το ανοιξω ειμαι σιγουρος οτι μιλας για sansui.:p Γεια σου ρε Γιανναρε!!

Reaction score
1.550
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Pass θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω αλλά μένω Θεσσαλονίκη οποτε υπαρχουν πρακτικές δυσκολιες.
Τον sonic frontiers τον φοβάμαι λίγο καθώς έχω την εντύπωση οτι είναι αρκετά παλιό μηχάνημα. Δε θα πρεπει να με ανησυχεί λες;
John Markou με εστειλες λίγο αδιαβαστο. Τι ν τούτα; πρεπει να τα ψαξω λίγο. Σε 220v υπαρχουν; αν και θα έπρεπε να αναφέρω οτι με ενδιαφέρει και η ενσωμάτωση σε πολυκάναλο συστημα.

Reaction score
126
Pass θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω αλλά μένω Θεσσαλονίκη οποτε υπαρχουν πρακτικές δυσκολιες.
Τον sonic frontiers τον φοβάμαι λίγο καθώς έχω την εντύπωση οτι είναι αρκετά παλιό μηχάνημα. Δε θα πρεπει να με ανησυχεί λες;
John Markou με εστειλες λίγο αδιαβαστο. Τι ν τούτα; πρεπει να τα ψαξω λίγο. Σε 220v υπαρχουν; αν και θα έπρεπε να αναφέρω οτι με ενδιαφέρει και η ενσωμάτωση σε πολυκάναλο συστημα.

Κοιτα λίγο προς solid state μηχανάκι δυο έχω υπόψη μου που για να πάρεις καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να δώσεις πολλά χρήματα....
Auralic Taurus pre,wyred4sound stp

Reaction score
1.815
χωρις να μπω στο κοπο να το ανοιξω ειμαι σιγουρος οτι μιλας για sansui.:p Γεια σου ρε Γιανναρε!!
Eμμ κι εσύ!
Άνοιξε κανένα link...

Πρώτη πρόταση του Γιάννη ήταν ένας Sony... όχι τυχαίο βέβαια αφού είναι ένα από τα κορυφαία προενισχυτικά ever! :thumbsup:

Η Σανσούα ήρθε δεύτερη πατριώτ! Πάει... χάλασε ο κόσμος!:D
Απορώ γιατί δεν πρότεινε αυτό ακόμα....:lolsign:

Last edited:

Reaction score
1.815
Υπάρχουν σε 220V αλλά πρέπει να έχεις υπομονή για να τα βρεις.
Εξαιρετικές κατασκευές!
Δες και κανένα Accuphase....

Reaction score
1.550
Οι accuphase είναι επίσης τρελός έρωτας αλλά δε βλέπω τίποτα σε μτχ εκτός απο πολύ παλιά κομματια. Μάλλον όχι τυχαιο. Γενικά το vintage πάντως μου βγάζει μια άμυνα. Τα υλικά έχουν κάποιο φυσιολογικό χρόνο ζώης και η αντικατασταση τους με νέα νομιζω θα ανοίξει τους ασκούς του αιωλου.

Reaction score
677
Ο συγκεκριμένος sonic frontiers είναι καινουριος και σε κατάσταση και σε ήχο.

Reaction score
29.725
Υπάρχουν και σε 220-230V, και σε 100.
Accuphase επίσης. Βασικά όλα τα accuphase είναι multi voltage. Μιλάμε όμως για πιό εξωγήινες τιμές.
Ρίξε καμιά ματιά στο yahoo.jp και θα βρείς ότι τραβά η όρεξή σου.

Reaction score
29.725
Eμμ κι εσύ!
Άνοιξε κανένα link...

Πρώτη πρόταση του Γιάννη ήταν ένας Sony... όχι τυχαίο βέβαια αφού είναι ένα από τα κορυφαία προενισχυτικά ever! :thumbsup:

Η Σανσούα ήρθε δεύτερη πατριώτ! Πάει... χάλασε ο κόσμος!:D
Απορώ γιατί δεν πρότεινε αυτό ακόμα....:lolsign:

Κανείς δεν χάλασε Σταμάτη. Απλά το έβαλα δεύτερο γιατί ΑΝ το βρεί θα έχει απο 4000e και πάνω.
Ο sony έχει θεαθεί στο 1-1,5 χιλιάρικο.
Τα accuphase επίσης είναι τσιμπημένα , απο 2,5-3 χιλιάρικα στο yahoo, απο 3 και πάνω στο ebay.

Reaction score
29.725
Δες φυσικά και αυτό..

http://www.thevintageknob.org/sansui-C-2301.html

Είναι ο προκάτοχος του c-2302 και τον βρίσκεις και αυτόν σχετικά ακριβό , πάντα πάνω απο χλιάρικο , αλλά αξίζει τον κόπο , σαν μηχάνημα , full balanced ακόμα και το τροφοδοτικό του. Φυσικά και έχει processor in out , άρα ενσωματώνεται σε πολυκάναλο σύστημα. Επίσης λειτουργεί , σαν παθητικός αν θέλεις. Με ένα πλήκτρο.Κάτι που δεν κάνει κανείς άλλος.

Reaction score
1.815
...Γενικά το vintage πάντως μου βγάζει μια άμυνα. Τα υλικά έχουν κάποιο φυσιολογικό χρόνο ζώης και η αντικατασταση τους με νέα νομιζω θα ανοίξει τους ασκούς του αιωλου.
Δεν ανοίγεις κανέναν ασκό με τα vintage μηχανήματα.
Πολλοί σημερινοί "σύγχρονοι" κατασκευαστές δεν αναλώνουν ούτε χρόνο, ούτε χρήμα για να φροντίσουν ένα μηχάνημα όπως τότε... άσε δε που στο πουλούν για χρυσάφι!

Αξιόλογα vintage μηχανήματα, υπάρχουν και θα υπάρχουν χωρίς να πάθουν το παραμικρό ...εις τους αιώνες των αιώνων!

ΑΝ χρειαστεί, μόνο μια συντήρηση θα κάνεις και ξανά προς τη δόξα τραβάς!
ΑΜΗΝ!:welcome:

Reaction score
1.550
Ξεφεύγει παρα πολύ οικονομικά. Μπαίνουν και τελωνεία στη μέση... Ασε που μου προκαλει εφιάλτες το ενδεχόμενο να μη μου κάτσει κάτι τέτοιο τελικά.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531