Σε Vodafone και Wind καταλήγει η Forthnet

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.634
Reaction score
83.125
Την προσφορά Vodafone και Wind, έναντι του ομίλου ANTENNA. για την εξαγορά της Forthent προέκρινε τελικά η Nomura, ως σύμβουλος των τραπεζών για τον διαγωνισμό της εταιρίας.

Οι δύο εταιρίες τηλεφωνίας που είχαν καταθέσει κοινή προσφορά καλούνται τώρα στο τελικό στάδιο, ήτοι τις απευθείας δεσμευτικές διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν στο τελικό σχέδιο απόκτησης και αποπληρωής των υποχρεώσεων της Forthnet, ενώ η NOVA έχει αποσχιστεί και προσφέρει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης και τηλεφωνίας, σε συνεργασία με την έως τώρα μητρική της.

Η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τους συμβούλους του διαγωνισμού και των τραπεζών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της πρότασης και να ολοκληρωθεί το κείμενο της σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA – sale and purchase agreement), διαδικασία που θα απαιτήσει εύλογο χρονικό διάστημα.

Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, ο όμιλος αριθμούσε 952 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, 672 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 556 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 396 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής.

Η μετοχή της Forthnet αυτή την ώρα ενισχύεται σε ποσοστό 20%, στα 0,1750 ευρώ.

Ακόμα είναι άγνωστο αν Vodafone και Wind θα διατηρήσουν τη Forthent στο Χρηματιστήριο ή θα την οδηγήσουν στην έξοδο με δημόσια πρόταση και squeeze στους μικροεπενδυτές, σενάριο που φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

πηγή
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.321
Μηνύματα
2.858.515
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top