Σκληρός δισκος σε i Mac

Reaction score
39
Παιδια καλημερα
δυστυχως ο σκληρος του μακ μας άφησε (iMac 24/ 2.4G / Leopard 10.5).
Eχετε να μου προτεινετε κατι ιδιαιτερο για να του φορεσω?
ή να παρω ενα οποιοδηποτε 2,5άρη εσωτερικό?
να κοιτάξω για SSD (OCZ Vertex 2 ή OCZ Agility) ? αξίζει? γιατί ειναι και πολλα τα λεφτα λέμε.
Α! και κατι τελευταιο. Λεω να τον αλλαξω μονος μου. Εχει κανεις εμπειρια?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.514
ποια ειναι η χρηση σου? πες μας 2 λογια παραπανω,

εισια σιγουρος οτι μας αφησε ο δισκος? μηπως να τον ξανατσεκαρουμε? εχασες σημαντικα δεδομενα?

Reaction score
39
Μονο 2? και παραπάνω...
Λοιπον: το μηχανακι το πηρα απο συμφορουμιτη 2 περιπου χρονια πριν σε παρα πολυ καλη κατασταση.
Ομολογω οτι δεν ειμαι μακακιας αλλα με κερδισε η ποιοτητα κατασκευης και οτι ηταν πολύ "συμμαζεμένος". Κατα τα άλλα ειπα γιατι οχι? ας δουμε και το λειτουργικο που "δεν κρεμαει ποτε". Ο μακ ειχε 2 παρτισιονς και φορουσε επισης βιστα πριμιουμ τα οποια δουλευα και περισσοτερο.
Πριν ενα μηνα περιπου τα ζιζανια του σπιτιου συρθηκαν στο γραφειο οταν ελειπα και χωρις να ξερω τι εκαναν, προσπαθωντας να ανοιξω το συστημαόταν επεστρεψα στο σπιτι , έκανε 15 λεπτα περιπου να ερθει σε κατασταση αναμονης (ντεσκτοπ στα γουιντους). Αφου παρεμενε ακομη κανα 5λεπτο διαβαζοντας... προσπαθουσα να δω περιεχομενα. Η αποκριση ηταν εξαιρετικα αργη. Ετσι μπορεσ και πηρα σιγα σιγα τα δεδομενα που με ενδιεφεραν χωρις να χασω κατι σημαντικο στη ουσια.
Ξεχασα: οταν ερχοταν σε κατασταση αναμονης εμφανιζε το μηνυμα "cannot locate the boot volume".
Προσπαθησα να επανεκκινησω σε περιβαλλον μακ. Τιποτε. Εδειχνε το μηλο με το φωτοστεφανο και κολλουσε εκει στο απειρο...
Προσπαθησα να φορμαρω μονο μεσα απο τα γουιντους. Τιποτα. Εμφανιζε το ιδιο μηνυμα και δεν εκανε ουτε repair ουτε εκκινηση σε safe mode.
Προσπαθησα να φορμαρω σε μακ . Στο τριτο βημα της εγκαταστασης που ζηταει να διαλεξεις διαμερισμα για να εγκαταστησει το λειτουργικο, δεν μου εδινε επιλογη διαμερισματος αφου δεν εμφανιζοταν ο σκληρος ως επιλογη ή διαμερισμα του.
Ε.. υποθετω πως ειναι ο σκληρος. Δεν τον ειδε καποιος άλλος που να ξερει καλύτερα, αλλα τα συμπτωματα νομιζω πως αυτο δειχνουν.
Όσον αφορα στη χρηση του, ειναι τυπικη του μεσου χρηστη. Δεν κανω κατι ιδιαιτερο περα απο τα γνωστα (περιηγηση / αντιγραφες ταινιες -μουσικη/ φτιαχνω κανα βιντεακι που κ που/ και φυσικα εφαρμογες γραφειου)
Σου υπενθυμίζω Γιαννη οτι εσυ με εβαλες να σου τα πω (για να μη με κατηγορουν για πολυλογα).
Εχεις να μου προτεινεις οτιδηποτε? (να μην αγορασω σκληρο/ να τον ξανατσεκαρουμε/ να αγορασω συγκεκριμενο σκληρο κλπ/ και οτιδηποτε άλλο)
Θενκ γιου.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.514
κοιταξε,

σ ευχαριστω κατ αρχην που εκατσες κ τα γραψες ολα αυτα.

και φυσικα εδω μεσα δε νομιζω να σε κατηγορησει κανενας...!

συμπεραινω οτι ο υπολογιστης δουλευει κατ αρχην ετσι?
αν δεν μπορεσω εγω να κανω κατι , να σου στειλω εναν εξαιρετο τεχνικο, ο οποιος πολυ πιθανο να στο επαναφερει οπως ηταν ?
γιατι προσπαθησες αμεσως να κανεις φορματ, δεν καταλαβα? υπηρχε τεχνικο προβλημα δηλαδη, δεν υπηρχε αναγκη φορματ...

τον δισκο λογικα τον εχεις φορμαρισμενο σε MacOs Extended ετσι ? δεν ειναι τιποτα NTFS ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.439
Απάντηση: Σκληρός δισκος σε i Mac

Ξεχασα: οταν ερχοταν σε κατασταση αναμονης εμφανιζε το μηνυμα "cannot locate the boot volume".
Προσπαθησα να επανεκκινησω σε περιβαλλον μακ. Τιποτε. Εδειχνε το μηλο με το φωτοστεφανο και κολλουσε εκει στο απειρο...
Dead.Μου έχει συμβεί και εμένα στο macbook,ενώ η διαδικασία αλλαγής του ήταν πανεύκολη.Όχι δεν είναι ανάγκη να πας σε ssd.

Για imac:

http://octomac.com/tech/iMacHD/iMacHDUpgrade.html

Last edited by a moderator:

Reaction score
43

με το dvd του λειτουργικού προσπάθησες να του κάνεις ένα repair????
Πρίν τον αλλάξεις κάντο....
¨Αν έχεις και το onyx κάντο και με αυτό

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.514
παντως οτι κι αν γινει με το ssd "εισαι αλλου", απλα..

εχω για το λειτουργικο 2x ssd o καθενας με 280 read/write σε raid 0 και παει......

Reaction score
39
Παιδια καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Γιάννη:
1.αστειευομαι οταν λεω για κατηγορίες πολυλογα ( αν και ειμαι...)
2.ο υπολογιστης λειτουργει / δοκιμασα το φορματ διοτι εξαντλησα οτι ηξερα εγω να κανω και όντως το τεχνικο προβλημα (?) δεν ηξερα ποιο ειναι/ ναι ο δισκος ειναι σε φορμα MacOsEXtended
3. εφ΄όσον θεωρεις οτι μπορει να γινει κατι παραπάνω ... any time in my place (σχετικο
το ενι...) ,παιρνεις και τον προεδρο και οποιον άλλο, στηνω και τη φουφου στο μπαλκονι με τα ψιλά που λεει κι ο προεδρος και πειραματιζόμαστε.

Γιώργο σε ευχαριστω για το βίντεο. Μαλλον δε θα το αποφυγω...

jim1900dz: τα δοκιμασα. Κολλαει και δεν ξεκιναει ουτε με σπρωξιμο σε κατηφορα...

Reaction score
43
Απάντηση: Re: Σκληρός δισκος σε i Mac

jim1900dz: τα δοκιμασα. Κολλαει και δεν ξεκιναει ουτε με σπρωξιμο σε κατηφορα...
Βάλε τότε έναν ssd να δείς την υγειά σου (και απίστευτους χρόνους, σφαίρα!!!)....και να ξεμπερδεύεις μια και καλή

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Re: Σκληρός δισκος σε i Mac

Aπλα βλεπω οτι για SSD σε γηινες τιμες τα GB ειναι ...λιγοστα. Εκτος και το παρεις αποφαση οτι για downloading αποθηκευεις σε εξωτερικούς.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αν επιλέξεις τελικά SSD μακριά από OCZ και να ξέρεις ότι θα χρειαστείς οπωσδήποτε αναβάθμιση του MAC OS σε έκδοση που υποστηρίζει TRIM.

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Σκληρός δισκος σε i Mac

οκ θενκς. Τελικα, σαν να μην ειναι και λιγος ο κοσμος που ασχολειται με μακ, έτσι?

Reaction score
1.460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκληρός δισκος σε i Mac

οκ θενκς. Τελικα, σαν να μην ειναι και λιγος ο κοσμος που ασχολειται με μακ, έτσι?
Μαζευόμαστε σιγά,σιγά!:126:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.969

3. εφ΄όσον θεωρεις οτι μπορει να γινει κατι παραπάνω ... any time in my place (σχετικο
το ενι...) ,παιρνεις και τον προεδρο και οποιον άλλο, στηνω και τη φουφου στο μπαλκονι με τα ψιλά που λεει κι ο προεδρος και πειραματιζόμαστε.
Λοιπόν να το κάνουμε.
Πρέπει να γίνει καλά το μακ του γιατρού.
Εγώ θα φροντίσω για τα "ψιλά" στη φουφού κι εσείς βγάλτε το λαιμό σας με τα μακ και τους σκληρούς.
Όταν τελειώσετε θα είναι όλα ψημένα έτοιμα προς κατανάλωση.

Reaction score
4

Αν επιλέξεις τελικά SSD μακριά από OCZ και να ξέρεις ότι θα χρειαστείς οπωσδήποτε αναβάθμιση του MAC OS σε έκδοση που υποστηρίζει TRIM.
Και αυτό σε όχι όλους τους δίσκους. Στον δικό μου Corsair το TRIM δεν δείχνει ενεργοποιημένο απο default. Βέβαια υπάρχει και αυτό το Utility που κάνει μια χαρά δουλειά και λύνει το πρόβλημα.

Reaction score
1.460

Λοιπόν να το κάνουμε.
Πρέπει να γίνει καλά το μακ του γιατρού.
Εγώ θα φροντίσω για τα "ψιλά" στη φουφού κι εσείς βγάλτε το λαιμό σας με τα μακ και τους σκληρούς.
Όταν τελειώσετε θα είναι όλα ψημένα έτοιμα προς κατανάλωση.
Οσοι μαζευτήτε στου Μιχάλη…για την εγχείρηση του iMac,καλό θα είναι να μυήσετε τον οικοδεσπότη στον μαγικό μας κόσμο!
Εν ανάγκη πάρτε delivery βρε παιδιά!:116:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.961
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou