Σκονη Στον Infocus

Reaction score
453
Καλησπέρα σας.
Είμαι κάτοχος του 4805 και χθες διαπίστωσα ότι προβάλοντας σε μαύρο φόντο εμφανίζονται στην οθόνη 2 στρογυλλές κηλίδες, η μία στο μέγεθος πορτοκαλιού και η άλλη μικρότερη.
Τοποθετώντας ένα φύλλο χαρτί μπροστά από το φακό, εμφανιζόντουσαν 2 έντονα λευκά στίγματα στο χαρτί (και πολλά άλλα μικρότερα που για να τα δεις έπρεπε να τα παρατηρήσεις σχολαστικά), συμπεραίνοντας ότι έχει μπει σκόνη εσωτερικά.
Κατά την διάρκεια της ταινίας δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, που βρίσκεται η σκόνη; Στο εσωτερικό του φακού ή στο dmd; Αν φυσήξω με spray μέσα από τις σχησμές εξαερισμού θα καταφέρω τίποτα, ή πρέπει να ανοίξω τον projector; Μήπως γίνει η δουλειά αν αφαιρέσω την λάμπα και φυσήξω με το spray μέσα σε εκείνο το χώρο;
Στην αντιπροσωπεία που κάλεσα δεν γνώριζαν πολλά πράγματα να μου πουν.Το μόνο που μου είπαν είναι να μην φυσήξω καθόλου με το spray (προφανώς υπέθεσα ότι μπορεί να μετακινηθεί η σκόνη από κάποιο άλλο σημείο και να κάνω χειρότερα τα πράγματα), απλώς να καθαρίσω τον χώρο με ένα πινέλο.Αν δεν γίνει πάλι τίποτα θα πρέπει να τον στείλουν στο εξωτερικό γιατί εδώ δεν αναλαμβάνει κανένας.
Περιμένω την βοήθειά σας γιατί έχει "φάει" κόλλημα το μάτι μου και "πέφτει" στο ίδιο σημείο που είναι η κηλίδα συνέχεια.
Ευχαριστώ.

Reaction score
51
Δυστυχώς ΔΕΝ θα μπορέσω να σε βοηθήσω γιατί στον δικό μου (5700) δεν έχει εμφανιστεί κάτι αντίστοιχο! (ευτυχώς)

Επειδή ακριβώς αντιλαμβάνομαι το τι νιώθεις (και βέβαια συμπάσχω.......) το μόνο μου μπορώ να κάνω είναι να γράψω κάτι για να ανέβει το θέμα ψηλά μήπως και το δει κάποιος που του έχει τύχει.

Εντύπωση μου κάνει η απάντηση της αντιπροσωπείας.
Το μηχάνημα το αγόρασες από Ελλάδα? Πόσο καιρό το έχεις?
Γιατί αν έχεις εγγύηση κανονικά θα πρέπει να σε καλύψει στην διόρθωση του προβλήματος.

Πάντως αν καταλαβαίνω καλά, αφού η κηλίδες έχουν μέγεθος πορτοκαλιού (και λίγο μικρότερη) ΣΤΟ ΠΑΝΙ, τότε προφανώς είναι πολύ μικρές στο μηχάνημα. Κοίτα πολύ καλά τον φακό για πανάδες. Μήπως υπάρχει καμιά δαχτυλιά εξωτερικά?
Γιατί πανάδα όπως την αναφέρεις μπορεί να είναι κάτι τέτοιο.

Αν δεν είναι εξωτερικό το ζήτημα (και αφού είσαι σίγουρος ότιο ΔΕΝ είναι το πανί) προσπάθησε να καθαρίσεις το μέσα μέρος του φακού (αφού μάλλον βγάλεις την λάμπα) με κάποιο ΠΟΛΥ μαλακό πανάκι (και ΧΩΡΙΣ υγρό που έχει στην σύνθεσή του οινόπνευμα ή βενζίνη)

Όλα τα παραπάνω βέβαια στην περίπτωση που ΔΕΝ έχεις εγγύηση.
Αλλιώς άσε εκείνους να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα" :wink: :wink:

Reaction score
453
Από Ελλάδα έχει αγοραστεί πριν 5 μήνες περίπου. Υπάρχει η εγγύηση και δεν πρόκειται να πληρώσω τίποτα, απλώς η αντιπροσωπεία δεν αναλαμβάνει να ανοίξει τον pj και τον στέλνει στο εξωτερικό. Απλώς θα πρέπει να περιμένω κανένα 15 ήμερο το λιγότερο. Το θέμα είναι ότι όταν αύριο μεθαύριο θα ξαναχρειαστεί καθάρισμα θα πρέπει να κάνω το ίδιο κάθε φορά.
Κοίταξα σχέδια από internet και δεν είναι κάτι το τραγικό για να το κάνεις μόνος σου, ίδιως αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου.
Θα δω αν μπορώ να συμβιώσω με την κηλίδα αλλιώς θα πέσει εγχείρηση.
Ευχαριστώ για την συμβολή σου.

Reaction score
7
Αφου ειναι σε εγγυηση ΜΗΝ τον ανοιξεις...

Η σκονη ΔΕΝ βρισκεται στο DMD, γιατι σαν μεγεθος η ''σκονη'' ειναι πολυ μεγαλυτερη απο τα καθρεφτακια του, αλλιως θα εβλεπες ενα σημαδι σε μεγεθος Δημητροπουλου.!!!
Αν αλλαξεις το focus θα δεις οτι αλλαζει και το μεγεθος της κηλιδας, οποτε βρισκεται στο συστημα των φακων.
Πιεσε την αντιπροσωπεια, ειναι υποχρεωμενη να σε εξυπηρετησει (αρκει να μην κανει πολυ χρονο η επισκευη). Επικοινωνησε και με την κεντρικη αντιπροσωπεια της Ευρωπης.

Reaction score
7
Δες εδω...

http://www.infocus.com/service/loca...reece&region=global&site_lang=1&site_region=3

There is 1 Authorized Service Center in Greece:

Panou Audiovisual
Service Center
19 Efstathiou Street
Athens 11524
Telephone: +30 210 6994030
Facsimile: +30 210 6980305

Ο κατασκευαστης αναφερει εξουσιοδοτημενο service.... που ΔΕΝ τα αναλαμβανει? Ή βαριουνται? Επικοινωνησε με το εξωτερικο.....

Reaction score
453
Γιώργο σ΄ευχαριστώ.
Πήρα τηλέφωνο και ήταν πολύ εξυπηρετικοί.Το μόνο πρόβλημα που μου είπαν είναι ότι η σκόνη δεν καλύπτεται από την εγγύηση και το κόστος είναι 50€ + φπα και αν δεν καταφέρουν να κάνουν τίποτα, είναι 45€ + φπα ελάχιστο κόστος.

Reaction score
7
Ενσταση....
Αν δεν καταφερουν κατι (που δεν γινεται.. εκτος και αν ο τεχνικος ειναι.... ας μην πω, γιατι ειναι και συναδελφος... ) γιατι να χρεωσουν?
Ας χρεωσουν αν τα καταφερουν....
Δεν το καταλαβαινω αυτο....

Ειμαι της δουλειας και μου φαινεται παραξενο...
Και 45+ΦΠΑ ελαχιστη χρεωση????
Γυρω στα 20 (συμπεριλαμβανομενου ΦΠΑ) ειναι γενικα στα service....

Reaction score
51
Ενσταση....
Αν δεν καταφερουν κατι (που δεν γινεται.. εκτος και αν ο τεχνικος ειναι.... ας μην πω, γιατι ειναι και συναδελφος... ) γιατι να χρεωσουν?
Ας χρεωσουν αν τα καταφερουν....
Δεν το καταλαβαινω αυτο....

Ειμαι της δουλειας και μου φαινεται παραξενο...
Και 45+ΦΠΑ ελαχιστη χρεωση????
Γυρω στα 20 (συμπεριλαμβανομενου ΦΠΑ) ειναι γενικα στα service....
Μονοπώλιο φίλε Γιώργο........
Αυτό τα εξηγεί όλα!!! :roll: :evil: :evil: :evil:

Reaction score
7
... και ελευθερο εμποριο να συμπληρωσω...

Αλλα και παλι σε σχεση με αλλα service (μονοπωλιακα και αυτα) τα 45 ειναι πολλα και μαλλον μου κανει πιο πολυ στο...
"Πες του οτι ειτε γινει δουλεια ειτε οχι θα πληρωσει 45, για να μην το φερει"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.322
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis