Σκόπευση Δορυφόρου μέσω wifi...

Reaction score
0
Χρόνια Πολλά σε όλους!
Ξεκινώντας κι εγώ στα δορυφορικά, πήρα ένα SD δέκτη με δυνατότητα Ethernet Connection κι ένα 80άρι πιάτο. Θέλω να ρωτήσω τους γνώστες, πως μπορώ να σκοπεύσω το δορυφόρο, χρησιμοποιώντας ένα laptop στην ταράτσα, που θα είναι συνδεμένο με wifi με το ασύρματο router στο οποίο (ενσύρματα, πριν) είναι συνδεμένος και ο δέκτης. Πείτε μου δηλαδή αν μπορείτε, τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω προκειμένου (όπως φαντάζομαι) να βλέπω στο laptop την πληροφορία με τα χαρακτηριστικά του σήματος που φτάνει στο δέκτη. Επίσης, αν κάποιος έχει τον Proview plus 501SEA και μπορεί να μου δανείσει το user manual για να το scan-άρω θα με υποχρεώσει πολύ.

Ευχαριστώ

Reaction score
114
Απάντηση: Σκόπευση Δορυφόρου μέσω wifi...

Eνας τροπος που μπορω να σου πω ειναι ο εξης.
Αν ο δεκτης σου εχει μεσα σκαναρισμενα καναλια απο τον Hotbird η' και απο τον Astra,παρε μια TV στην ταρατσα (ελπιζω να εχεις καποια μικρη), επελεξε ενα ελευθερο καναλι απο τους δορυφορους και ψαξε ετσι.Θα βοηθηθεις αν υπαρχουν και αλλα πιατα στην ιδια ταρατσα η' σε απεναντι.
Εστιασε εκει που εστιαζουν και αυτα.
Κανε αργες και σταθερες κινησεις.Μολις δεις μπαρες να ανεβαινουν
σφιξε την ανυψωση στο μεγιστο σημα που θα δεις και μετα κουνησε σιγα δεξια η' αριστερα.
Καλη τυχη.

Reaction score
0

Ευχαριστώ, johnny78!

Έλεγα μήπως γλίτωνα τη μετακόμιση πάνω – κάτω, αλλά μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση. Θα το παλέψω λίγο όμως… Είχα μια συζήτηση με τον μάστορα που αγόρασα τα πράγματα και συμφωνούσε στο αν γίνεται αυτό που περιγράφω παραπάνω, αλλά δεν το είχε κάνει ποτέ και θέλει να το ψάξει. Αλλά πάλι, μη νομίζεις ότι τα ‘βγαλα απ’το κεφάλι μου όλ’αυτά. Αρκετές μέρες πριν ψωνίσω, έψαχνα στα διάφορα fora σχετικά με το θέμα και δεν είναι λίγοι οι μυημένοι που εφαρμόζουν την μέθοδο που περιγράφω. Οι λεπτομέρειες όμως ανά δέκτη, υποθέτω ότι διαφέρουν λιγότερο ή περισσότερο και χρειάζομαι λίγο βοήθεια στο ξεκίνημα του ψαξίματος. Οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη…

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719

Το πρόγραμμα που αναφέρεται παραπάνω απαιτεί την ύπαρξη δοριφορικής κάρτας στον υπολογιστή, μάλλον όχι η περίπτωσή σου...
Απ΄ όσο γνωρίζω λόγω της εμπειρίας μου στον χώρο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα που ζητάς. Ή αν υπάρχει είναι κομμένη και ραμένη σε συγκεκριμένο δέκτη. Γενικόλογα στα διάφορα φόρα όλοι λένε ότι γίνεται. Ζήτα τους συγκεκριμένες οδηγίες ή τύπους μηχανημάρτων. Πάντως αν σε ενδιαφέρει το sport, έχω ένα φτηνό και καλό πεδιόμετρο (Satlook Nit) προς πώληση.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
0

Το πρόγραμμα που αναφέρεται παραπάνω απαιτεί την ύπαρξη δοριφορικής κάρτας στον υπολογιστή, μάλλον όχι η περίπτωσή σου...
Απ΄ όσο γνωρίζω λόγω της εμπειρίας μου στον χώρο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα που ζητάς. Ή αν υπάρχει είναι κομμένη και ραμένη σε συγκεκριμένο δέκτη. Γενικόλογα στα διάφορα φόρα όλοι λένε ότι γίνεται. Ζήτα τους συγκεκριμένες οδηγίες ή τύπους μηχανημάρτων. Πάντως αν σε ενδιαφέρει το sport, έχω ένα φτηνό και καλό πεδιόμετρο (Satlook Nit) προς πώληση.
Φιλικά,
Γιάννης
σωστα, νομιζα πως ηταν pc cart, οποτε ειτε βρισκεις καποιο δανεικο πεδιομετρο(η καποιον να σου κανει τη σαρωση) ειτε αγοραζεις

Reaction score
0

Λοιπόν, αγαπητοί στο μεταξύ και το manual το βρήκα (τίποτα σπουδαίο) και το δορυφόρο… Με πεδιόμετρο βέβαια, δανεικό από φιλαράκι αλλά θα επανέλθω στο θέμα αφού μιλήσω με τον τεχνικό-έμπορο που αγόρασα τα πράγματα. Δε γνωρίζω γερμανικά και δυστυχώς το google, ότι κατεβάζει σχετικά με το συγκεκριμένο δέκτη, είναι στα γερμανικά. Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό;…

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Χρόνια Πολλά σε όλους!
Ξεκινώντας κι εγώ στα δορυφορικά, πήρα ένα SD δέκτη με δυνατότητα Ethernet Connection κι ένα 80άρι πιάτο. Θέλω να ρωτήσω τους γνώστες, πως μπορώ να σκοπεύσω το δορυφόρο, χρησιμοποιώντας ένα laptop στην ταράτσα, που θα είναι συνδεμένο με wifi με το ασύρματο router στο οποίο (ενσύρματα, πριν) είναι συνδεμένος και ο δέκτης. Πείτε μου δηλαδή αν μπορείτε, τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω προκειμένου (όπως φαντάζομαι) να βλέπω στο laptop την πληροφορία με τα χαρακτηριστικά του σήματος που φτάνει στο δέκτη. Επίσης, αν κάποιος έχει τον Proview plus 501SEA και μπορεί να μου δανείσει το user manual για να το scan-άρω θα με υποχρεώσει πολύ.

Ευχαριστώ

Για να δείς τις ρυθμίσεις του δέκτη θα πρέπει αυτος να υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες (remote editing) που να σου επιτρεπουν τη δυνατότητα ανιχνευσης καναλιών και ρύθμισης του δορυφορικου σήματος on-line για να κάνεις αυτο που θέλεις. Αυτο είναι λιγάκι δύσκολο και δεν το υποστηρίζουν οι δέκτες.
Εαν είχες ενα PC και μια δορυφορική κάρτα για δέκτη, με αυτό το λογισμικό θα ήταν πιο ευκολο το σενάριο που σκέφτεσαι...

http://www.fastsatfinder.com/

Εκείνο όμως που θα κάνεις είναι πολύ απλό. Αγοράζεις ενα φτηνό πεδιόμετρο με 10-15 ευρώ που έχει και ήχο απο οποιοδήποτε καταστημα δορυφορικών ή απο τεχνικά πολυκαταστηματα...

Στήνεις την κεραία σου στην ταράτσα ακολουθώντας αντίστοιχες κατευθύνσεις αλλων κεραιών. Νότος, ανύψωση 43-44 μοίρες, στόχευση τον Hotbird 13o. Αφού εχεις συνδέσει, δέκτης-> πεδιόμετρο -> κεραία, προσπαθείς να ακούσεις ενα σφύριγμα απο το πεδιόμετρο και να πιάσεις την καλύτερη ένδειξη.
Μόλις συμβεί αυτό και πίστεψε με είναι πολύ ευκολο, κατεβαίνεις κάτω και κάνεις ανίχνευση καναλιών.
Ετσι απλά.
Μπορείς να πείς σε κάποιον να βλέπει την ενδειξη του σήματος στην TV , έτσι ώστε μόλις πάρεις την μέγιστη ένδειξη να "σφίξεις" τις βίδες εκεί...:109:
Τωρα για δευτερο δορυφόρο και αυτο είναι απλό εαν είναι ο ASTRA. Απλώς ενα δευτερο LNB η ενα DUAL καλύτερα και αυτόματα θα πιάσεις και τον δευτερο...:126:

Επίσης κάνε μια βόλτα στα παρακάτω sites για να πάρεις μια γευση απο τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις στην κεραία πρίν την εγκαταστήσεις...

http://www.dishpointer.com/
http://www.arachnoid.com/satfinderonline/index.php
http://www.satcure.co.uk/tech/satmeter.htm

Thats all....

Reaction score
0
Εάν έχεις Dreambox μπορείς μέσω του web interface να μπεις και να χρησιμοποιήσεις το satfinder που έχει. Οπότε θα βλέπεις στο PC σου το σήμα και την ακρίβεια του εκάστοτε καναλιού που θέλεις. Είναι μια καλή λύση εάν δεν έχεις άλλο τρόπο.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Σκόπευση Δορυφόρου μέσω wifi...

Εάν έχεις Dreambox μπορείς μέσω του web interface να μπεις και να χρησιμοποιήσεις το satfinder που έχει. Οπότε θα βλέπεις στο PC σου το σήμα και την ακρίβεια του εκάστοτε καναλιού που θέλεις. Είναι μια καλή λύση εάν δεν έχεις άλλο τρόπο.
Α! Ώστε πρόκειται για μια ακόμη δυνατότητα των DreamBox…
Στα δικό μου μηχανάκι ακόμα δεν έχω ανακαλύψει το web interface (αν υπάρχει):133:

Reaction score
114

Aν πας με Dreambox να κανεις στοχευση δορυφορου δεν το βλεπω να κατεβαινεις συντομα απ την ταρατσα.Το ιδιο ισχυει και με το satfinder των 10-15 Ε με ηχο.
Εκτος και η τυχη ειναι πολυ με το μερος σου......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis