Σοβαρο προβλημα σε Sony 40W4500

Reaction score
786
Sony 40W4500... Μετα απο δυο χρονια απροβληματιστης χρησης, σημερα το απογευμα ηρθε η "καταστροφη", με την εικονα να παρουσιαζει την κατωθι απογοητευτικη παραμορφωση στο ανω 1/4 της οθονης.

Η TV ειναι απο την πρωτη μερα λειτουργιας της πανω σε voltage regulator, μενει ελαχιστα σε stand by και μεχρι χθες το βραδυ δουλευε "ρολόι". Με το που παρουσιασε το προβλημα, την δοκιμασα και σε αλλη πριζα, χωρις το voltage regulator, αλλα δεν υπηρξε καμια διαφορα.

Εχει κανεις καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει, πριν αρχισω αυριο το πρωι την οδυσσεια του παρε-δωσε με τα service της Sony?

Επισης αν εχει καποιος υπ'οψιν του εναν σοβαρο και αξιοπιστο συνεργατη Sony Service στην Αθηνα, καθως απ'οτι ειδα στο επισημο site υπαρχουν πεντε-εξι ανεξαρτητες εταιριες που εχουν αναλαβει το επισημο service και οχι η ιδια η Sony

Ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
To πρόβλημα εξαφανίζεται κατα την διάρκεια που είναι ανοιχτή;

Reaction score
786
Απάντηση: Re: Σοβαρο προβλημα σε Sony 40W4500

To πρόβλημα εξαφανίζεται κατα την διάρκεια που είναι ανοιχτή;
Οχι, η εικονα που βλεπετε στις φωτο ειναι μετα απο δυο ωρες λειτουργιας.

Απο τοτε την εσβησα, την ξανανοιξα, την εβαλα stand by, την ξανανοιξα, αλλαξα παλι πριζα, εβαλα DVD απο HDMI, δορυφορικη απο Scart, αναλογικα, ψηφιακα... Ιδια κατασταση σε ολα χωρις καμια διαφορα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δοκίμασε να την σηκώσεις λίγο και όταν την ξαναφήσεις δες αν συνεχίζεται.
Αν δεν συνέλθει και πάλι το πιθανότερο είναι ότι έχουν πρόβλημα τα lcd του πάνελ στην συγκεκριμένη περιοχή οπότε..αλλάζεις τηλεόραση.

Επίσης για κάνε ένα στρώσιμο μπας και αλλάξει κάτι.

Reaction score
1.077
Απάντηση: Σοβαρο προβλημα σε Sony 40W4500

Μπορεί να είναι και θέμα οπίσθιου φωτισμού (αν και δεν θα ήταν τόσο απότομο το τελείωμα), αλλά αυτό θέλει κατσαβίδιασμα για έλεγχο.

Εκτός απο το σήκωμα, δοκίμασε να τη γύρεις μπροστά ή πίσω λίγο να δεις διαφορές (αν είναι απο επαφές στην γυάλινη επιφάνεια του πάνελ)

Reaction score
0
με βάση την κατασκευή των lcd το συγκεκρμένο πρόβλημα όπως φαίνεται είναι θέμα της ηλεκτρονικής πλακέτας του panel.
προφανώς κάποιο ολοκληρωμένο που ρυθμίζει την φωτεινότητα στο άνω 20% χάλασε ή ξερυθμίστηκε.

δοκίμασε να χαμηλώσεις τέρμα την φωτεινότητα για αρκετές ώρες λειτουργίας και εναλλάξ να την ανεβάσεις επίσης για κάποιες ώρες λειτουργίας...υπάρχει μια πιθανότητα το ολοκληρωμένο να ''ξεμπουκώσει'' και να επανέλθει στα σωστά όριά του......

αν ούτε αυτό δε δουλέψει δυστυχώς η επισκευή κρίνεται ασύμφορη και νομίζω οτι είναι προτιμότερο να πάρεις μια νέα τηλεόραση

(θέμα οπίσθιου φωτισμού δεν είναι σίγουρα...) οι ccfl λάμπες είναι τοποθετημένες στη μεγάλη διάσταση πάνω και κάτω.....αν 1 από τις 2 ccfl καεί ή υπολειτουργήσει το ξεθώριασμα θα είναι βαθμιαίο σε όλο το ύψος του panel και όχι με την τόσο ευδιάκριτη γραμμή της φωτογραφίας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
(
θέμα οπίσθιου φωτισμού δεν είναι σίγουρα...) οι ccfl λάμπες είναι τοποθετημένες στη μεγάλη διάσταση πάνω και κάτω.....αν 1 από τις 2 ccfl καεί ή υπολειτουργήσει το ξεθώριασμα θα είναι βαθμιαίο σε όλο το ύψος του panel και όχι με την τόσο ευδιάκριτη γραμμή της φωτογραφίας.
Αυτό ήξερα και εγώ αλλά στο avforums,σε ένα παρόμοιο θέμα(δεν βρίσκω το λινκ γμτη μου),είπαν απο service ότι είχε πρόβλημα η ανω ccfl.Εκτός και αν κατάλαβα λάθος..

Reaction score
1.077

Έχει 4 λάμπες, όχι 2.
Η πλακέτα inverter στο τροφοδοτικό της όμως ανιχνευει αν κάποια δεν λειτουργει και τις σβήνει όλες για προστασία (αλλιώς αυξάνετε η τάση στις άλλες 3 με αποτέλεσμα γρήγορη καταστροφη τους).
Και όπως ανέφερα είναι πολύ καθαρό το κόψιμο για να είναι ccfl, αλλά είναι κάτι που μπορεί να ελεγθεί.

Reaction score
786

Κατ'αρχην σας ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Ακολουθωντας τις συμβουλες, μετακινησα/ταρακουνησα λιγο την TV και η εικονα επανηλθε προσωρινα σχεδον στα φυσιολογικα της. Λεω σχεδον γιατι ειμαι σιγουρος οτι εχει πεσει γενικα η φωτεινοτητα, ενω δεν βλεπω πλεον καμια αλλαγη αλλαζοντας την ρυθμιση "power saving" απο "standard" σε "reduced". Με λιγα λογια νομιζω οτι λειτουργει συνεχεια σε "reduced power" mode, που σημαινει αισθητα λιγοτερη φωτεινοτητα.

Βεβαια οπως ειπα η "χαρά" κρατησε λιγο, καθως οταν την εσβησα και μετα απο 10 λεπτα την ξαναναψα, το προβλημα επανηλθε ακριβως οπως πριν.

Θα δοκιμασω και το κολπο με την ελαχιστη/μεγιστη φωτεινοτητα, αλλα κραταω μικρο καλαθι...

Αν ούτε αυτό δε δουλέψει δυστυχώς η επισκευή κρίνεται ασύμφορη και νομίζω οτι είναι προτιμότερο να πάρεις μια νέα τηλεόραση
Οτι επρεπε, σε τετοιους καιρους... Η εγγυηση εχει ληξει, οποτε με βλεπω να ξαναγυριζω στο μπαουλακι των 21"

Reaction score
1.077

Μην απογοητεύεσε ακόμα, έχω φίλο που όταν η οθόνη χάνει μέρος της, την πιέζει σε συγκεκριμένο (για την περίπτωση του) σημείο και ανακάμπτει.

Και εγώ έχω μια οθόνη υπολογιστή με τέτοιο πρόβλημα...:126:

Reaction score
786

Δυστυχως η κατασταση χειροτερεψε, πλεον η "μαυριλα" εχει απλωθει σε ολοκληρη την οθονη, στην μεση ακριβως του οριζοντιου αξονα απο πανω μεχρι κατω. BLR...

Λογω δουλειας δεν εχω βρει χρονο ακομα να παρω στο service.

Η εγγυηση εχει ληξει
Ευτυχως αυτο τελικα δεν ισχυει, βρηκα την αποδειξη και τελικα η τηλεοραση εχει αγοραστει πριν 15 μηνες. Σιγουρα δεν ειχα προλαβει την "προσφορα" των 4 χρονων εγγυησης που ετρεξε για καποια περιοδο, ελπιζω ομως να μου αναγνωρισουν την στανταρ διετη εγγυηση γιατι αλλιως θα εχουμε δράματα...

Reaction score
786

Ενημερωτικα, οι εξελιξεις στο θεμα εχουν ως εξης

Η τηλεοραση παρεληφθη την αμεσως επομενη μερα του τηλεφωνηματος μου σε εξουσιοδοτημενο επισκευαστη της Sony Hellas, ο οποιος ομολογω οτι με εξεπληξε ευχαριστα τοσο με την αμεση ανταποκριση του, οσο και με την εν γενει επικοινωνια του μαζι μου.

Ευτυχως ή δυστυχως ομως, η TV οπως μου ειπαν δεν μπορει να επισκευαστει. Μου ανεφεραν "βλαβη στο πανελ", χωρις περαιτερω διευκρινισεις. Τελος. Καπουτ.

Απο εκει και περα, στα πλαισια της διετους εγγυσης και συμφωνα με τα λεγομενα του ανθρωπου απο το service, θα γινει αντικατασταση της συσκευης, σε συννενοηση με την Sony Hellas και το καταστημα αγορας.

Το ερωτημα βεβαια που τιθεται (και στο οποιο δεν πηρα απαντηση απο τον -δικαιως- αναρμοδιο επισκευαστη) ειναι με ποιο μοντελο θα αντικατασταθει η 40W4500, η οποια προφανως σαν προπερσινο μοντελο, ειναι πλεον εκτος κυκλοφοριας...

Προς το παρον βρισκομαι και παλι εν αναμονη.

ΥΓ Και αν αυτη η τοσο σοβαρη βλαβη που δεν επιδεχεται επιδιορθωση σε μια τηλεοραση των 1200 ευρω (Δεκ 2008), συνεβαινε σε ενα εξαμηνο απο σημερα που θα ειχε ληξει η εγγυηση?

Reaction score
786

Και για να κλεισει το θεμα, εγινε αντικατασταση της αποθανούσας 40W4500 με την 40HX700.

Συνηθως σε αυτη τη χωρα ταλαιπωρουμαστε ακομα και για τα αυτονοητα, οποτε μετα την καλη καταληξη της υποθεσης νιωθω την αναγκη να ευχαριστησω δημοσια την Sony Ελλας καθως και το καταστημα πωλησης (Κοτσωβολος) για το αψογο after sales support που επεδειξαν στην περιπτωση μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv