Σοβαρό θέμα σε πολυκατοικία! PLEASE READ AND SUGGEST!

NLS

Μηνύματα
932
Reaction score
1
Θέλω να καταγράψω ένα θέμα που μας αφορά άμεσα στην πολυκατοικία που είναι το σπίτι μου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΤΕ!

Έχουμε τον 3ο όροφο μια 7όροφης πολυκατοικίας (φέτος είμαστε και διαχειριστές btw). Τον 4ο (παρένθεση: ο οποίος είχε ίδια τιμή με τον 3ο γιατί ο 3ος έχει έναν χώρο 5.5x5.5 σαν πίσω βεράντα) τον έχει μια μισότρελη (κυριολεκτικά το λέω όχι μεταφορικά) η οποία κατ'αρχήν τον πήρε για τον γιό της ο οποίος όμως ποτέ δεν γούσταρε την κίνηση και έτσι δεν έμεινε. Μετά από καιρό στασιμότητας και μετά από παρενέσεις άλλων (μια και δεν πλήρωνε καν κοινόχρηστα μέχρι που της έκανε ένα εξώδικο η πολυκατοικία) αποφάσισε να το νοικιάσει (μάλιστα υποψιάζομαι μέχρι να της το προτείνουν δεν το είχε σκεφτεί καν - δεν έφτανε μέχρι εκεί το μυαλό της).

Χαρά εμείς μια και απομακρυνόταν το ενδεχόμενο να την έχουμε από πάνω μας (btw είχε και μια ζήλια στην αρχή μια και ήθελε τον 3ο) αφού κανείς γείτονας της δεν θα έβρισκε άκρη μαζί της.

Έρχεται λοιπόν μια τριμελής οικογένεια δυο εύσωμων σχετικά (λίγο βοδιών όχι τόσο στα κιλά αλλά στο όλο στυλ), με έφηβο γιο (14-15; αυτός αδύνατος έως τσιλιβίθρας).

Οι πρώτοι που τους πλησιάσαμε (ειδικά την κυρία), εμείς, "ότι θέλετε μη διστάσετε" κλπ.

Όλα καλά.

Μετά άρχισε να χαλάει...

Πρώτο συμβάν, μια και αυτοί είχαν και ένα κλειστό γκαράζ (εμείς είμαστε πυλωτή), με ένα vitarάκι (που οδηγεί αυτή, μια και αυτός έχει ένα αρχαίο μοτοσακό που θέλει 5 λεπτά να πάρει μπρος), λίγο στριμόκωλα... ...κάποια στιγμή ανακαλύπτει η Γιώτα ότι έχει κάποιο γδάρσιμο το αυτοκίνητο, νομίζει ότι έγινε στη δουλειά της, μέχρι που το βλέπω εγώ και αμέσως καταλαβαίνω τι έχει συμβεί. Βλέπετε την προηγούμενη μέρα συναντώ αυτή τυχαία και μου λέει "δεν το ξαναβάζω το αυτοκίνητο μέσα, είναι πολύ δύσκολο" κλπ. ...στο άσχετο. Πάω στο δικό μας, έχει χρώμα από το βιτάρα... πάω στο βιτάρα έχει χρώμα από το δικό μας. Της χτυπάμε... έκανε την ανήξερη μεν, αλλά όχι ότι δεν το έκανε, αλλά ότι αν το έκανε δεν το κατάλαβε (φυσικά τα αποδεικτικά ήταν αρκετά, ειδικά μεταξύ γειτόνων και ειδικά με το όλο context). Η πλάκα είναι ότι έλεγε ψέματα μια και μας είπαν γείτονες ότι κάποια στιγμή χτύπαγε ο συναγερμός τους αυτοκινήτου (με όλη την πολυκατοικία, 7/9 διαμερίσματα ιδιοκτήτες, έχουμε άριστη σχέση). Τέσπα, κανονίζουμε ότι θα το φτιάξουμε και θα της πάμε το μπιλιέτο... έτσι και γίνεται, δυσανασχετεί (της φάνηκε πολύ αν και ΔΕΝ ήταν πολύ μια και βάφτηκε όλος ο προφυλακτήρας), αλλά το πληρώνει... πάει αυτό.

Περνάει κάποιος καιρός, βρίσκουμε κάποια πράγματα πεταμένα κατά καιρούς στο πίσω τετράγωνο μπαλκόνι μας... Για να καταλάβετε το σχήμα, η πολυκατοικία είναι ένα μικρό Π, όπου το ένα πόδι του είναι η βεράντα μας (και από κάτω της είναι ο 1ος και 2ος που επειδή είναι με διπλά διαμερίσματα "εξέχουν" σε σχέση με τους 3ο-7ο), οπότε στο μέσα μέρος του άλλου "ποδιού" του Π, έχουν οι 3ος-7ος μπαλκόνι που βλέπει στην πίσω βεράντα μας (που ξαναλέω αποτελεί το δεύτερο πόδι του Π).

Είχαμε κάτι ψιλοθέματα από την δίπλα πολυκατοικία (μια και κάποια τα είχε πάρει με την οικοπεδούχο της δικιάς μας που μένει στον 2ο) που όμως είχαν σταματήσει, αλλά δεν είμασταν σίγουροι.

Κάποια στιγμή μια κοπελιά στον 5ο, βλέπει ότι κάποιος στον 4ο τα κάνει αυτά. Το συγκεκριμένο συμβάν αφορούσε μια... ντομάτα (ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΑΜΕΝΟ του 4ου, δεν του έκοψε ότι ΦΑΙΝΕΤΑΙ η γωνία που αυτή έσκασε;).

Κάνουμε κάποια παρατήρηση στην νοικάρισα, το δέχεται, τέλος. Μάλιστα όταν της χτυπήσαμε το κουδούνι ο νεαρός ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ (εμφανώς ένοχος).

Άσχετο, κάποια στιγμή τυχαίνει και ακούμε ένα καυγά μεταξύ της μισότρελης ιδιοκτήτριας και της νοικάρας (πως να μην το ακούσω αφού έγινε στην είσοδο της). Το θέμα ήταν ότι η ιδιοκτήτρια ήθελε να το νοικιάσει και να μην βάζει ο τύπος την μηχανή του (γιατί έτσι είχε καταλήξει αφού δεν έβαζε το αυτοκίνητο), αλλά μάλλον δεν είχαν ξεκαθαρίσει διαφορετικό νοίκι και η άλλη φώναζε ότι το πληρώνει το γκαράζ. Something like that.

Μετά από καιρό, μας χτυπάει αυτή το κουδούνι με χαρτιά για να καθαρίσει κάτι που είδε μόνη της στην βεράντα μας και ήξερε ότι είναι από το κωλόπαιδο της. Δεν την αφήνουμε, της λέμε οκ αλλά να σταματήσει αυτό κλπ.

Δεν θυμάμαι πόσες φορές τελικά είχαμε τέτοιες... πτώσεις, οπότε πετάγομαι στα τελευταία.
Σημειώνω ότι ο μικρός άμα συνέπεφταν οι δρόμοι μας (με εμένα ή τη Γιώτα) ήταν σαν βρεγμένη γάτα παρά το ότι σε εκείνον (και μέχρι και σήμερα) ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΝΥΞΗ. Αλλά αυτός ήξερε.

Πριν περίπου δυο μήνες, κάτι τέτοιο είχε γίνει (δεν θυμάμαι καν τι είχαμε βρει και πως και μας ώθησε πάλι να το θέσουμε το θέμα σε αυτήν), ανεβαίνουμε, βλέπω ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ σαν κάποιος να είχε γράψει (μέχρι γδαρσίματος) με στυλό και κάποιος (άλλος... if you know what I mean) είχε τρύψει πολύ για να σβήσουν μέχρι που το χρώμα είχε αλλιωθεί. Ανακαλύπτω επίσης ότι ο διακόπτης του κοινόχρηστου στον 4ο ήταν σπασμένος. Μάλιστα αυτή η "ανακάλυψη" δικαιολόγησε το ότι έμεναν τα φώτα αναμένα (μια και αν κάποιος δεν τον "ξεπάταγε" αυτός δεν επέστρεφε μόνος του) επί ώρες. Για το θέμα αυτό είχαμε αναγκαστεί να φωνάξουμε ηλεκτρολόγο (νομίζαμε ότι φταίει το κεντρικό ρελέ) τον οποίο πριν προλάβει να έρθει, επειδή είδα το σπάσιμο, ακυρώσαμε και... μας έβρισε (νόμιζε ότι φέραμε άλλον). Οι του 4ου δεν είχαν πει τίποτα και εμείς ψάχναμε σαν μαλάκες.

Με αυτό το συμβάν, αναγκάστηκα και έκανα μια έκτακτη συνέλευση (μια και το θέμα ξέφυγε και είχαμε καταστροφές στην πολυκατοικία). Εκεί ειπώθηκαν διάφορα (γενικά θέσαμε το θέμα της ενόχλησης μεταξύ των ορόφων για να είμαστε ξεκάθαροι... ο τύπος πχ. είχε το συνήθειο να κάνει ντους 1-2+ την νύχτα με αποτέλεσμα να ξαγρυπνάμε... πράγμα που δεν το έχει κόψει τελείως btw). Τέσπα, η κατάληξη ήταν ότι ο διακόπτης ίσως είχε ήδη πρόβλημα και τους τοίχους θα φρόντιζε να τους βάψει όταν μπορέσει. Τελικά, πήγε και μόνη της και πήρε και διακόπτη και πήγε και μόνη της να τον βάλει. Πράγμα που (δεν θυμάμαι πως... την άκουσα; δεν θυμάμαι) μόλις πήρα χαμπάρι την σταμάτησα, πήρα τον διακόπτη και της είπα ότι θα τον βάλω εγώ (αυτή ήταν ικανή να σκοτωθεί) - όπως και τον έβαλα τελικά.

Πριν 15 περίπου μέρες, βρίσκω στην βεράντα μας, καμιά 10αριά μολύβια και 3-4 σαϊτες... το μυαλό μου φυσικά στο γνωστό άτομο. Μερικά ακόμα μολύβια ήταν στον ακάλυπτο (στην "μέση" ανάμεσα στα πόδια του Π).

Ντυμένοι να πάμε σε έναν γάμο όταν το ανακαλύψαμε (εγώ εμφανώς όμως εκνευρισμένος πια αφού το θέμα είχε φτάσει να τεθεί επισήμως και ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ να φροντίσουν να σταματήσει)) της χτυπάμε το κουδούνι και της λέω ότι "δεν μπορεί εγώ να περνάω την εφηβία του γιού σας", "τελευταία φορά" κλπ. Αυτή σαν βρεγμένη γάτα (αυτός εξαφανισμένος - αλλά και ο πατέρας γενικά από όλα αυτά από την αρχή), είπε άλλη μια φορά ότι θα τα μαζέψει, αλλά τα μάζεψα εγώ τα έβαλα σε μια σακούλα και της την έβαλα στην πόρτα (μην χάσει και τα μολύβια της).

Και φτάνουμε στο σήμερα...

Κουρασμένη η Γιώτα από τη δουλειά (ήρθε 7 παρά) και έχοντας αρχίσει ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ και σιδέρωμα, πάει λίγο πίσω στην κρεβατοκάμαρα (εκείνη συνδέεται με την τετρέγωνη βεράντα) οπότε ανακαλύπτει ένα πεταμένο (άψητο) αυγό!

Τα παίρνει (πρώτη φορά) ΑΓΡΙΑ και ανεβαίνει μόνη της επάνω (εγώ έμεινα στην είσοδο μας) χτυπάει... μάλλον αποφεύγει αυτή να ανοίξει, αλλά η Γιώτα άκουσε το "ματάκι" να ανοιγοκλείνει και της είπε να ανοίξει γιατί την βλέπει ότι είναι μέσα. Αυτή ανοίγει σαν ΠΟΛΥ βρεμένη γάτα, τα ακούει από την Γιώτα η οποία και της λέει να κατέβει να μαζέψει το αυγό που τα είχε πασαλίψει όλα. Αυτή κατεβαίνει μετά από 10 λεπτά, αρχίζει να τα μαζεύει και την πιάνω και εγώ στην συζήτηση του τι θα γίνει επιτέλους και εμείς ήμαστε πάντα σωστοί δεν του έχουμε πει ούτε κουβέντα, τι θα γίνει δηλαδή άμα τον περιλάβω (ότι δεν θα έχουμε και σύραξη με τον πατέρα του και δικαιολογημένα μετά από κάτι τέτοιο;) κ.α. Αυτή να μας δίνει δίκιο... είπε μάλιστα ότι είναι στεναχωριμένη και κουρασμένη από μια κηδεία και να μην φωνάζει η Γιώτα κλπ. Της λέω ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ. Μάλιστα αυτός έλειπε πια, "είχε πάει στο μπάσκετ" με τον πατέρα του και θα του έλεγε να μην έρθει καν γιατί θα γινόταν της τρελής (δήθεν) από αυτή.

Τέσπα... 2ος γύρος... εδώ το πράγμα γίνεται πιο πολύπλοκο και θέλω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη συμβουλή σας, όλων αν γίνεται.

Περνάνε 1-2 ώρες, αυτός προφανώς γύρισε... εμένα το γραφείο μου, είναι κάτω από το δωμάτιο του, (δηλ. στο πρώτο πόδι του Π και κοιτόντας προς την βεράντα μας), οπότε κάποια στιγμή ακούω φωνές και φασαρία. Η Γιώτα είχε φύγει νωρίτερα για την αδερφή της.

Ακούω διάφορους θορύβους, φωνές, μάλιστα του μικρού ήταν σε βαθμό ΥΣΤΕΡΙΑΣ (πραγματικής όπως θα καταλάβετε πιο κάτω)... να σας τα πω περιληπτικά:

Κάποια στιγμή ακούω έναν μεγάλο θόρυβο, σκέφτομαι ότι θα πέταξε κάνα έπιπλο (!), κάποια στιγμή αυτός βγαίνει από την έξοδο τους, ξαναμπαίνει, ξαναβγαίνουν, κάποια στιγμή στιγμή που ήταν έξω από την πόρτα τους αυτής έκλεισε την μάνα του απ'έξω (!) για 2-3 λεπτά (του φώναζε άνοιξε μου), άκουγα ότι μας έβριζε "τους μαλάκες", "θα τους δείξω εγώ"... να του λέει αυτή "μα τι είναι αυτά που κάνεις", "έχουν δίκιο οι άνθρωποι", "τι κάνεις θα φωνάξουν την αστυνομία", "θα σε κλείσω σε άσυλο"... "στ'αρχίδια μου" αυτός κλπ.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ μετά από λίγα λεπτά (μια και πήγαινα προς την είσοδο μας πολλές φορές για να ακούσω... το θέμα μας αφορούσε άμεσα) ανοίγοντας την πόρτα, ότι είχε ξεκρεμάσει τον πυροσβεστήρα του ορόφου ΜΑΣ και τον είχε πετάξει προς την πόρτα (!!!!!!!!!!!!!!!!!). Στην πόρτα δεν είχε κάνει εμφανή ζημία, αλλά έχει κάποια χτυπήματα το μάρμαρο του κοινοχρήστου. Βάζω σιγά σιγά (! δεν ήθελα καν να προκαλέσω σε αυτή τη φάση μια και οποιαδήποτε αντίδραση μου δεν ξέρω τι θα προκαλούσε) τον πυροσβεστήρα στη θέση του... κάποια στιγμή ενώ ο καβγάς συνεχιζόταν, βγαίνει ο μικρός έξω, βγάζει τον δικό τους πυροσβεστήρα και τον πετάει κάτω στα σκαλιά φτάνοντας σχεδόν στον όροφο μας!!! Μετά από 2-3 λεπτά που αυτοί ήταν μέσα πια άλλη μια φορά, πάω και βλέπω ότι έχει κάνει ζημιά στο μάρμαρο στα σκαλιά αλλά ΚΑΙ στους τοίχους μια και όπως φαίνεται τον πέταξε δυνατά προς τον ΤΟΙΧΟ της σκάλας! Αυτόν τον άφησα εκεί (κάποιος θα τον μαζέψει μέχρι αύριο υποθέτω).

Έρχεται και η Γιώτα εντωμεταξύ, έχοντας χάσει το 90% της φάσης (βλέπει μόνο τα θύματα μάχης του κοινοχρήστου), της εξηγώ το έγινε... ο καβγάς τράβηξε λίγο ακόμα και μετά δεν ξέρω τι έγινε.

ΚΕΡΑΣΑΚΙ; Πάει πίσω η Γιώτα και ανακαλύπτει ότι ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ μας πέταξε αβγά. Μάλιστα ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ δεν φρόντισε καν να καλυφθεί και δυο κοπελιές της δίπλα πολυκατοικίας (που άκουγαν και τις φωνές κλπ. μια και βγήκαν και έξω 2-3 άτομα από εκείνη την πολυκατοικία), μόλις είδαν τη Γιώτα της είπαν "κάτι σας πέταξε".

Βγήκε η καημένη (μια και μετά το όλο συμβάν θεωρήσαμε ότι καλό είναι να μην κάνουμε εμείς τίποτα απόψε) η Γιώτα και έριχνε νερά μην στεγνώσει και αυτό το αβγό... στον 4ο κλειστά τα πατζούρια όλα.

Η μέρα δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει, έχουμε φοβηθεί και μην γίνει κάτι στην μηχανή ή το αυτοκίνητο μας. Για να μην πω τίποτα χειρότερα.

ΑΚΟΥΩ ΣΧΟΛΙΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ!

Εξώδικο;
Τηλέφωνο στη μισότρελη για να τους κάνει έξωση; (σιγά μην βρω κατανόηση εκεί - εκτός φυσικά από το ότι της καταστρέφει το κωλόπαιδο το σπίτι της)
Αστυνομία;
Να τον πετύχω καμιά μέρα και να τον κάνω μπλε μαρέν;
Να τον πετύχω καμιά μέρα και να τον κάνω μπλε μαρέν εκεί που δεν φαίνεται και δεν μπορεί να αποδειχτεί και να κάνω την κότα;
Συνδιασμό;
Άλλα;

ΠΕΙΤΕ!
 

Μηνύματα
3.189
Reaction score
774
Ολα μαζι.Εξωδικο,αστυνομια και σπιτονοικοκυρα μαζι.
Αν δεν γινει τιποτα τελικα και συνεχιστει η κατασταση, μπορεις να βρεις 2-3 καλα παλλικαρια να τους "σκονταψουν" σε τιποτα χαλικακια ;) (πλακα κανω στο τελευταιο,η μηπως οχι?)

ΥΓ Ετσι και αλλιως θα περιμενεις μεχρι το πρωι.Ισως ζητησουν συγγνωμη η κατι σχετικο με αποκατασταση ζημιων κτλ
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
1)Φωτογραφίες. Μαζέυετε αποδείξεις από γείτονες, από φθορές, βανδαλισμούς.
2) Ξέχεσμα κανονικό σε πατέρα-μάνα..και άμα το βρεις στο δρόμο και στο ίδιο το ....ζωάκι.
3) Εννοείται αστυνομία και κατάθεση μυνήσεως. Τι εξώδικο.Έχετε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια ανοχής που μπορεί να δείξει κάποιος.
Ότι γίνεται δεν γίνεται κατά λάθος. Γίνεται επίτηδες. Και εξακολουθούμενα. Ο λόγος σας δεν "περναει"
Ζητήστε την συνδρομή της πολυκατοικίας. (Υπογραφές κλπ.)
4) Οι τύποι έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνοι. Άλλο να σου σκάσει αυγό στο κεφάλι και άλλο πυροσβεστήρας.
Έχει διαφορά.   :shock:

5) Οι...μαγκιές πρέπει να πληρώνονται. Μέχρι στιγμής τις πληρώνετε εσείς. Μήπως θα πρέπει να τις πληρώσει ο...μάγκας;   :wink:

Καλή τύχη και καλό κουράγιο.


ΥΓ. Ο εκφοβισμός πάντα πιάνει σε θρασύδειλους. Χρησιμοποίησε τον. Αυστηρά μέσα στα όρια του νόμιμου.
Υποψιάζομαι όμως από την περιγραφή σου ότι το μικρό πρέπει να έχει κάποιο "θέμα".
Λυπάμαι την μάνα του.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Εγω νομιζα οτι θα ρωτουσες "Ποια ειναι η Γιωτα!!!"

Λοιπον, καταρχην γελασα (τραγελαφικη κατασταση). Το κακο με τις πολυκατοικιες. Ειναι να μην μπλεξεις.
Εμεις στο φωταγωγο που ειναι κοινος για 2 πολυκατοικιες (2+3οροφη, με συνολο 7 διαμερισματα) βρηκαμε αποτσιγαρα και καποτες!!! Ολα αυτα κοπηκαν (καπνισι και μαμησι) με τη μια μετα απο την αναφορα τους.

Εχω την εντυπωση οτι για τετοια ζωα δε θα πιασει τιποτα. Ουτε η αστυνομια, ουτε το εξωδικο (αν και εχει αλλη βαρυτητα), ουτε η εξωση (που να τρεχει.... η τρελη).

Οι αρχαιοι Ελληνες ελεγαν "οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος".
Παντως στην περιπτωση μου με καποια προβληματα που ειχα με τους διπλα και τους κατω διπλα, οταν τους αρχισα στα βρισιδια... εστρωσαν....
 

Μηνύματα
1.479
Reaction score
106
καλα τη γκαντεμια ειναι αυτη!εφυγε η τρελη και ηρθε πιο τρελη οικογενεια!οτι να ναι!!!

κηνηγυσε το οσο μπορεις.δεν ειναι πραγματα αυτα. :shock:
 

V

VIDEOMIX

Guest
(_________________) :roll:
2ον. (____________________________) :lol:
3ον. Μετακομίστε το δίχως άλλο. :wink:
4ον. Βάλτε πρόγραμμα για αγορά μονοκατοικίας. Τέλος τα προβλήματα και κάνεις και οτι θελεις.

edit:Αφαίρεσα τις 2 πρώτες γραμμές του μηνύματος γιατι ο φίλος θα μας "δείρει" κιόλας. Άλλος του φταίει εδώ σε μένα ξεσπάει. :shock:
Eλπίζω να είναι αρεστό τώρα το κείμενό μου.
 

NLS

Μηνύματα
932
Reaction score
1
Δεν έχω νέα ακόμα. Όμως κάποιες σημειώσεις για ότι μπορεί να μην καταλάβατε...

1) Η Γιώτα είναι η γυναίκα μου.

2) Το σπίτι είναι δικό μου με ΒΑΡΥ στεγαστικό και είμαι μια χαρά σε αυτό αν εξαιρέσουμε τους μαλάκες. ΔΕΝ σκοπεύω να φύγω από αυτό (εκτός αν γίνω εκατομυριούχος).

3) Δεν θέλω πλάκες στο θέμα παρακαλώ (videomix) γιατί είμαι ήδη στο επίπεδο του "ατμού από τα αυτιά".

4) Έχω μιλήσει και με φίλο δικηγόρο και περιμένω τα σχόλια του.

...θα περιμένω λίγο να δω τι θα γίνει. Δεν ξέρω πως να αντιδράσω.
 

Μηνύματα
13.106
Reaction score
164
Καταλαβαίνω την οργή σου, αλλά πρόσεξε τις αντιδράσεις σου, μην βρεθείς κατηγορούμενος από κατήγορος
(το κάθαρμα που έδειρε το παιδάκι, που έχει πρόβλημα κτλ κτλ...)
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Να αντιδράσεις άμεσα.
Στη βράση κολλάει το σίδερο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί διστάζεις.

Προσοχή. Σε καμμία περίπτωση να μην βιαιοπραγήσεις. Μην πας για μαλλί και βγεις κουρεμένος...
 

Μηνύματα
21
Reaction score
0
Μήπως θα έπρεπε απλά να εμπλέξετε και τον πατέρα στην όλη ιστορία?

Προσωπικά, και διαβάζοντας προσεκτικά τα γραφόμενά σου πρώτα, θεωρώ οτι σκεπτόμενος ψύχραιμα (κάτι που φυσιολογικά αναγνωρίζω οτι δεν μπορείς να κάνεις όταν αυτά συμβούν σε ΣΕΝΑ κι όχι σε τρίτο πρόσωπο!) θα έπαιρνα τη γυναίκα μου και θα ανεβαίναμε σπίτι τους να κάτσουμε να συζητήσουμε μαζί τους. Καλύτερο θα ήταν ακόμα να βάλεις και τον "έφηβο" στην κουβέντα ωστε πλέον να έχει ΜΙΛΗΣΕΙ μαζί σου μήπως και έτσι του γεννηθούν τίποτα "ντροπές" μελλοντικά προτού διώξει απο το χέρι του το επόμενο αυγο προς προσγείωση στο μπαλκόνι σου!

Καμμια φορά τα τόσο "πολιτισμένα" φέρνουν απροσδόκητα αποτελέσματα! Με λίγα λόγια και με ελάχιστες γνώσεις ψυχολογίας, θεωρώ οτι πρέπει πρώτον να αναδείξεις το πρόβλημά σας στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και δευτερον να έρθεις σε επαφή με τον πιτσιρικά (όχι βίαιη  :lol:).

Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος, αλλά μάλλον έτσι θα έπραττα εγώ.

Υ.Γ. σε καμμία μα ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση μην ακουμπήσεις χέρι στο μικρό ή μην τον βρίσεις! Αυτόματα οι γονείς και μόνο στο βρίσιμο θα πάρουν το μέρος του ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και δεν θα σου δίνουν προσοχή σε ό,τι και να λες. Μην ξεχνάς οτι στην τελική είναι το "σπλάχνο" τους όσο σκ@τόψυχο κι αν το θεωρείς (λέμε τώρα...)!
 

Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
NLS, εχεις παιδιά? Γιατί και αυτό είναι ένα καλό selling point΄αν κάνεις αυτά που λέει σωστότατα ο spyridi αν τους εξηγήσεις ότι τραυματίζεται και το παιδάκι σου με την όλη αναστάτωση.

Θα έλεγα να δοκιμάσεις οτι λέει ο spyridi κατά γράμμα, ουτε αστυνομίες όυτε ιδιοκτήτρια όυτε τίποτε, ακόμα.
Κανε την πρώτη κρούση ευγενέιας και μετά έχε ετοιμη την απειλή ότι αν δεν τα βρούμε με το καλό θα καταφύγω σε ένδικα μέσα. Προειδοποίησε τους ομως

Καλό ξέμπλεγμα :p
 

NLS

Μηνύματα
932
Reaction score
1
ευχαριστώ για τη συνδρομή σας θα εννημερώσω για νεώτερα (ή θα με ακούσετε στις ειδήσεις)

έξτρα σημειώσεις:

Ήδη έχουμε συζητήσει αλλά με την μάνα, η οποία δεν δικαιολογεί το τι συμβαίνει... λέει μόνη της ότι μπορεί κάποια κόντρα μεταξύ τους, παλιότερα η αλλαγή στο νέο σπίτι κλπ.

Το θέμα είναι ότι ΗΔΗ έχουμε ξεπεράσει το θέμα "α το βλαμένο πέταξε ένα αυγό" (μαλακιούλες όλοι κάναμε μικροί, αλλά ούτε συνέχεια τις ίδιες κάναμε, ούτε προδιδόμασταν μόνοι μας, ούτε φτάναμε σε τόσο χοντρά σημεία).

Όταν ένας... 15χρονος (δεν ξέρω και πόσο ακριβώς είναι αλλά ΔΕΙΧΝΕΙ παιδί, δεν είναι από τα 15χρονα που τα κάνεις 18άρια ή 20άρια), φτάνει στο σημείο να σηκώνει γεμάτους πυροσβεστήρες και τους πετάει κάτω στα σκαλιά της πολυκατοικίας, μιλάμε για άσυλο πια, όχι για αταξία, ούτε για νεύρα της στιγμής.

Ρε παιδιά στο κάτω κάτω φοβάμαι. Φοβάμαι ότι μπορεί να πειράξει τα πράγματα μας (μηχανή, αυτοκίνητο), ότι μπορεί να βάλει καμιά φωτιά... ότι μπορεί να χτυπήσει κάποιον (τη γυναίκα μου πχ. που είναι 50 κιλά).

Φοβάμαι ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό... βλέπετε δεν ξέρω πόσο μπορώ να κρατήσω τα νεύρα μου, ούτε ξέρω ακριβώς τι αποτέλεσμα θα έχουν αυτά. Προσπαθήστε να έρθετε στη θέση μου... να έχουν γίνει αυτά και να "τον πετύχω". Μήπως να τον χαιρετήσω κιόλας; Σκεφτείτε το απλό, να άνοιγα δηλαδή την πόρτα όταν πέταξε τον πυροσβεστήτα και οκ να μη με χτύπαγε μεν (σε αντίθετη περίπτωση δεν νομίζω ότι πρέπει να σχολιάσω τι θα γινόταν), αλλά έστω να έβλεπα το συμβάν μπροστά μου. Τι κάνεις εκεί άραγε;
 

NLS

Μηνύματα
932
Reaction score
1
Α και όχι δεν έχω παιδιά μεν, αλλά πιστέψτε με, μέχρι τώρα ΤΟΣΗ ανοχή δεν θα έδειχνα ούτε με παιδιά. Την έχουμε πιάσει τόσες φορές με το καλό να φροντίσει να σταματήσει το θέμα.

Να πω και το άλλο... αν είχα παιδιά (και άρα και τον επιπλέον φόβο ΚΑΙ για αυτά τα ίδια), δεν ξέρω πόσο καθαρή θα την είχαν βγάλει οι απο-πάνω. ΚΑΛΩΣ λοιπόν που δεν έχω.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Να τα αναφέρεις όλα στο Χαρδαβέλλα. Είναι η μοναδική λύση.
Με τους δικηγόρους θα μπλέξεις χοντρά.
 


Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Θεωρώ ότι το να πλακώσεις το μικρό (όσο και μ@λ@κισμένο κι αν είναι) δεν είναι η λύση που ψάχνεις γιατί θα βγεις και κατηγορούμενος κι από πάνω (και πολύ πιθανό να βρεις και μια καλή γρατσουνιά κατά μήκος όλης της πλευράς του αυτοκινήτου σου)

Ξεκίνα καταγράφοντας τις στιγμές έκρηξης με ότι μέσο μπορείς.
Φωτογραφική μηχανή για ζημιές όπως αυτή του πυροσβεστήρα.
Βιντεοκάμερα για ήχο και εικόνα όταν στον πάνω όροφο γυρνούν το νέο επεισόδιο του ΟΜΕΝ.

Μάζεψε υπογραφές από τους υπόλοιπους ενοίκους που να επιβεβαιώνουν τα συμβάντα (και των κατοίκων της απέναντι πολυκατοικίας) και χρησιμοποίησέ τες στην μήνυση που θα φτιάξεις με τον δικηγόρο σου και θα την πας κατ' αυθείαν στον εισαγγελέα (δηλώνοντας πχ ότι η γυναίκα σου είναι έγκυος και φοβάσαι για την ψυχική και σωματική της ακεραιότητα)

Η επόμενη λογική κίνηση (αφού δεν βγάζεις άκρη με την μάνα,που μόνο λόγια είναι) (πριν το βήμα του εισαγγελέα) είναι να πιάσεις τον πατέρα ΜΟΝΟ του και να του πεις για τις κασέτες, τις φωτογραφίες και τις ηχογραφήσεις, δώστου ένα αντίγραφό της μήνυσης που θα καταθέσεις στον εισαγγελέα και εξήγησέ του ότι ΑΝ (λέω Αν) συμβεί ότιδήποτε στην οικογένειά σου, το σπίτι σου ή τα οχήματά σου...
1ον: θα τον στείλεις στο νοσοκομείο
2ον: θα του στείλεις και όλες τις αποδείξεις των εξόδων σου να τις πληρώσει

Για το μικρό βελζεβούλη κάτι θα σκεφτώ να του κάνεις......
Έχω ήδη σκεφτεί κάτι, καθόλου βάναυσο αλλά θα στο στείλω με πμ!!!
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Βρε μηπως το παιδι εχει οντως καποιο προβλημα? Βεβαια αυτο δε δικαιολογει τιποτα. Και υπαρχει ενα "οκ" αν ηταν κανενα μωρακι που συνηθιζουν να πετανε τα παιχνιδια κατω, αλλα οχι σε τετοια ηλικια....

Αλλα αν με την ευγενεια δε γινεται τιποτα.... μαλλον πρεπει να βρεθει αλλος τροπος. Η αστυνομια ειναι η αρχη. Ή τουλαχιστο μια απειλη για μηνυση... μπορει να πιασει...
Παντως βλεπω να φοβαστε να κατσετε στο μπαλκονι...
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
341
Μόνο με συλλογή αποδείξεων λύνεται το θέμα. Αλλά και τότε η αστυνομία το πιθανότερο είναι να κάνει μια απλή σύσταση. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορείτε με μια βιντεοκάμερα στο χέρι μήπως και γίνει κάτι, και οι περισσότερες άλλες αποδείξεις επιδέχονται αμφισβήτηση. Και ακόμα και στην περίπτωση που τους παραλάβει η αστυνομία και το ποινικό δίκαιο, δεν πρόκειται να τους κλείσει σε κανένα μπουντρούμι. Θα βρουν έναν προσωρινό μπελά και θα επανέλθουν δριμύτεροι και επιπλέον εκδικητικοί..

Δυστυχώς πιστεύω ότι η προσέγγιση με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας είναι ο διάλογος και η προσπάθεια να τους φέρετε στο φιλότιμο, άσχετα αν δεν έχει και πολλές ελπίδες επιτυχίας. Γιατί σκεφτείτε και το άλλο: Γείτονες που δεν έχουν προσωπικό πρόβλημα με τα άτομα θα διστάσουν να υπογράψουν ή να δώσουν τη μαρτυρία τους όταν έχουν να κάνουν με τρελούς, για να μη βρουν κι αυτοί το μπελά τους. Έχει συμβεί σε γειτονιά φίλων, και μάλιστα όχι σε πολυκατοικία, και με άτομο πολύ πιο προκλητικό (μιλάμε για κινηματογραφικές καταστάσεις τις οποίες μάλλον κακό θα κάνω αν περιγράψω), και το αποτέλεσμα ήταν μια τρύπα στο νερό και μια σειρά από σπίτια προς ενοικίαση. Ο παράφρων είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, και νομίζω ότι οποιοσδήποτε δικηγόρος μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό, με βάση όχι τις νομικές του γνώσεις αλλά την πείρα του από την έκβαση υποθέσεων. Δυστυχώς.
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Μαρία, σχεδόν όλα τα κινητά σήμερα έχουν & φωτογραφική μηχανή (& βιντεοσκόπηση) & ηχογράφηση!!

Και ο πατέρας είναι ο πλέον αμέτοχος στο ζήτημα......
Μήπως εκεί πρέπει να απευθυνθεί???
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.867.383
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top