Στέρεο center!!!

Reaction score
0
Γεια σας,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:

Είμαι κάτοχος του ενισχυτή Yamaha DSP-A5 και πρόσφατα αγόρασα ένα τελικό 5 καναλιών και συγκεκριμένα τον Adcom GFA-7605 για αναβάθμιση.

Πρόσεξα κάτι σπάνιο με τον Α5 κάτι που δεν το έχω δει αλλού ακόμα και στα κοντινά μοντέλα της ίδιας χρονικής περιόδου ακόμα και του Α2 και Α1 (ποιο πάνω μοντέλα της ίδιας σειράς με τον Α5 μου).

Απ’όσο γνωρίζω το κεντρικό κανάλι είναι μονοφωνικό. Έτσι και ο Adcom μου προσφέρει μια RCA input. Για κάποιο λόγο όμως ο Yamaha προσφέρει δυο RCA outputs σαν να απευθύνεται σε σετ ηχείων. Ο Α5 είναι 5.1 άρα η έξτρα σύνδεση δεν μπορεί να αναφέρεται σε surround center. Έτσι κι αλλιώς είναι ξεκάθαρο αυτό και από τον εγχειρίδιο του Yamaha: http://img693.imageshack.us/img693/4...nshot001bd.png

Έχετε κάποια ιδέα για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Γνωρίζεται αν και οι δύο RCA έξοδοι φέρουν το ίδιο σήμα μήπως; Τι συνδεσμολογία θα πρέπει να ακολουθήσω; Μήπως θα χρειαστώ κάποιο αντάπτορα τύπου Υ;

Ευχαριστώ.

Reaction score
1
Τον αντάπτορα τύπου Υ καλύτερα να τον αποφύγεις, επειδή αυτός συνήθως χρησιμοποιείται για να συνδέσεις μία έξοδο (ενισχυτή) σε 2 εισόδους (άλλου ενισχυτή ή υπογούγερ) και όχι το αντίστροφο. Δοκίμασε αρχικά την επάνω έξοδο και κατόπιν την κάτω για να δεις τι σήμα εξάγουν.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Σημαίνει ότι υποστηρίζει 2 κεντρικά.Λογικά και οι 2 έξοδοι δίνουν το ίδιο σήμα,αλλά μια δοκιμή δεν είναι κακή.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Ενδιαφέρον το γεγονός πως ο Α5 υποστηρίζει δυο κεντρικά και όχι ο Α2 που είναι μεγαλύτερος. ;-) :p

Συνέδεσα το interconnect μου στη πάνω pre-out όπως μου προτάθηκε έτρεξα κάποια demos από channel identification, phase check μέχρι frequency response, κάποια multichannel SACD και DTS και όλα δουλεύουν άψογα. Δεν βλέπω (ακούω) απώλειες ή κάτι ανησυχητικό και βέβαια απίστευτη βελτίωση μετά την εισαγωγή του τελικού με ποιο ανοιχτό και δυναμικό ήχο.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
150
Πάντως δυο κεντρικά δεν θα στα πρότεινα γιατί θα έχεις άλλα προβλήματα από equalization μέχρι κακό front stage.Δεν είναι τόσο απλό να τα σετάρεις σωστά.

Πάρε το καλύτερο κεντρικό που μπορείς.

Reaction score
29.617
Απάντηση: Στέρεο center!!!

Ασε μας ρε σωτηράκη.................
Κοίτα εκεί να ξεστραβωθείς να δείς τι θα κάνεις με τα 2 σαμπ , και άσε τον κόσμο να κάνει οτι θέλει με τα κεντρικα.

Reaction score
150
Καλά ρε Γιαννάκη βάλε και τα τρια μπροστινά σου για κεντρικά εσύ γιατί δεν ακούς και καλά μου φαίνεται:143::143::143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Στέρεο center!!!

Μην ξυνεις και συ πληγες , με τις καμιναδες εεε, σορυ με τα ηχεια του γιαννη.
Παντως και οι παλιοι parasound (και οχι μονο) ειχαν 2 κεντρικα.Προσεξε μονο μην βγαζει το ενα εκτος την φαση του αλλου.Α και οι ροτελ βγαζαν 2 κεντρικα (και 2 σαμπ).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik