Στήσιμο νέου HTPC

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

Ενδιαφέρομαι για το στήσιμο ενός νέου HTPC και όντας νέος στο χώρο (ποτέ δεν αποπειράθηκα να κάνω κάτι ανάλογο) και επίσης όντας νέο μέλος του forum (έχω περίπου 20 δευτερόλεπτα που εγγράφηκα :)) θα ήθελα τη γνώμη μερικών πιο έμπειρων σε μερικά θέματα...

Κατ' αρχάς hardware:

Έχω μία Sony Bravia KLV-V40A10E (HD Ready resolution 1366x768 if i am not mistaken) και διάφορα άλλα συνδεδεμένα σε αυτή (αποκωδικοποιητή filmnet, DVB-T δέκτη για ERT Digital, DVB-S δέκτη για HOTBIRD και ASTRA και ένα Sony DVD Player Home Cinema). Γενικότερα έχω κατειλλημένες όλες τις scart εισόδους της τηλεόρασης και έχω μάλιστα και ένα 2-1 scart επιπλέον. Η θύρα HDMI της τηλεόρασης είναι ελεύθερη. Σημείωση: στο κουτάκι με τη θύρα HDMI έχει και δύο inputs coaxial (ήχος??)

Σκέφτομαι να αγοράσω τα εξής :

Motherboard : Asus P5E-VM HDMI (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522591) (έχει το intel g35)
CPU : Core2 Duo 8200 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558250)

Ώρα για ερωτήσεις : έστω ότι τα παίρνω αυτά και τα συνδέω απευθείας με το HDMI καλώδιο στη Bravia. Υποθέτω ότι θα βλέπω ανάλυση 1366χ768 και επίσης υποθέτω ότι το HDMI καλώδιο παρέχει ήχο και εικόνα (δηλαδή οι coaxial υποδοχές είναι για κάτι άλλο??). Στη τηλεόραση δηλαδή μόλις ανοίξεις τον υπολογιστή βλέπεις κανονικά το desktop (σαν να έχεις μία απλή οθόνη συνδεδεμένη??). ή βλέπεις μόνο το extended (σαν να έχεις δηλαδή οθόνη + projector ας πούμε?). Με άλλα λόγια μπορείς να χρησιμοποιείς κανονικά τον υπολογιστή σαν desktop μηχάνημα και για οθόνη να χρησιμοποιείς την τηλεόραση ή όχι? Επίσης αν νομίζετε ότι τα hardware που αναφέρω δεν παίζουν μαζί παρακαλώ πείτε το επαναλαμβάνω μόλις τώρα άρχισα να ασχολούμαι πρώτη φορά με το θέμα.

Ας απαντηθούν αυτά και είμαι σίγουρος ότι θα έχω και άλλες ερωτήσεις. Ευχαριστώ για τον κόπο και σόρρυ για την ταλαιπωρία.

Δημήτρης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.665
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale