Καλησπέρα.
Επειδή αλλάζω σπίτι και ψάχνω να το στήσω σωστά όλο αυτό...
Πρέπει να δώ τι μπορώ-πρέπει να κάνω με τα ηχεία.
Η tv θα είναι 55-65 OLED ανάλογα την τσέπη μου κα την ώρα της αγοράς.
Σαν media center θα βάλω ενα HTPC για το οποίο έχω κάνει και ανάλογο topic.
http://www.avsite.gr/forum/threads/Επιλογή-htpc-atmos.156339/
Πάμε στον ήχο τώρα.
Ο χώρος μου είναι ασσύμετρος..σε περίπτωση δηλαδή που πάω σε 5.1 το πισω αριστερά θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα στο κέφαλι και το πίσω αριστερά θα είναι 2 μέτρα απόσταση(αριστερά)....Τα μπροστινά επίσης δεν μπορούν να έχουν απόσταση μεγαλύτερη απο 1.5μέτρο(δεξί απο αριστερό) και το μεσαίο στην μέση του 1.5 m
Επειδή λοιπόν δεν ειναι συμμετρικός ο χώρος θεωρώ και με το λίγο ψάξιμο και βοήθεια οτι η πιο σωστή λύση θα ήταν ειτε 2.1 είτε soundbar+2 satelites+sub ειτε σκέτο soundbar.
Την Soundbar σαν soundbar αλήθεια την προτιμώ μιας και βολευει απο άποψη χώρο αλλα επειδή μιλάμε για ποιότητα ήχουν θα βάλω και τα 5.1 αν χρειάζεται..ΥΠΟΨΗΝ...τα ηχεία ΠΡΕΠΕΙ να είναι μικρά σε μέγεθος(οι δορυφόροι τουλάχιστον...διάσταση MAX 25X25cm(χοντρικά) ωστε να κρεμαστούνε στον τοίχο.το μεσαίο ας είναι και 1μέτρο το βάζω κάτω απο την tv.
Ο χώρος δεν είναι μεγάλος....
Η διαφορά στον χώρο είναι οτι εκει που έχει τραπεζαρία στο σχέδιο εγω θα βάλω γραφείο με pc κολλημένο στον τοιχό-γωνία...και εχω εναν γωνιακό καναπέ απέναντι απο την τv.
Η καλύτερη λύση για εμένα θα ήταν η ηχόμπαρα atmos SJ9 LG....Αλλα λέω καλύτερη χωρίς να ξέρω τι όντως μπορεί να κάνει μιας και ακόμα review δεν παίζουν και φυσικά χωρίς να ξέρω κα ιτην τιμή της...
η ίσως μια ηχομπαρα+2 sat....ηχομπαρα εννοειτε με extra sub.Τώρα...
Τι θα έπρεπε να διαλέξω σύμφωνα με τον χώρο μου και αυτό που ζητάω?
Το budget μου θα προτιμούσα να ηταν 500euro αλλα για κάτι που θα δώ οτι μαρέσει πάρα πολύ σε οιοότητα ήχου-εμφάνιση μπορώ να δώσω ακόμα 300 δηλαδή σύνολο 800.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
Περιμένω τις προτάσεις σας.
Επειδή αλλάζω σπίτι και ψάχνω να το στήσω σωστά όλο αυτό...
Πρέπει να δώ τι μπορώ-πρέπει να κάνω με τα ηχεία.
Η tv θα είναι 55-65 OLED ανάλογα την τσέπη μου κα την ώρα της αγοράς.
Σαν media center θα βάλω ενα HTPC για το οποίο έχω κάνει και ανάλογο topic.
http://www.avsite.gr/forum/threads/Επιλογή-htpc-atmos.156339/
Πάμε στον ήχο τώρα.
Ο χώρος μου είναι ασσύμετρος..σε περίπτωση δηλαδή που πάω σε 5.1 το πισω αριστερά θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα στο κέφαλι και το πίσω αριστερά θα είναι 2 μέτρα απόσταση(αριστερά)....Τα μπροστινά επίσης δεν μπορούν να έχουν απόσταση μεγαλύτερη απο 1.5μέτρο(δεξί απο αριστερό) και το μεσαίο στην μέση του 1.5 m
Επειδή λοιπόν δεν ειναι συμμετρικός ο χώρος θεωρώ και με το λίγο ψάξιμο και βοήθεια οτι η πιο σωστή λύση θα ήταν ειτε 2.1 είτε soundbar+2 satelites+sub ειτε σκέτο soundbar.
Την Soundbar σαν soundbar αλήθεια την προτιμώ μιας και βολευει απο άποψη χώρο αλλα επειδή μιλάμε για ποιότητα ήχουν θα βάλω και τα 5.1 αν χρειάζεται..ΥΠΟΨΗΝ...τα ηχεία ΠΡΕΠΕΙ να είναι μικρά σε μέγεθος(οι δορυφόροι τουλάχιστον...διάσταση MAX 25X25cm(χοντρικά) ωστε να κρεμαστούνε στον τοίχο.το μεσαίο ας είναι και 1μέτρο το βάζω κάτω απο την tv.
Ο χώρος δεν είναι μεγάλος....
Η καλύτερη λύση για εμένα θα ήταν η ηχόμπαρα atmos SJ9 LG....Αλλα λέω καλύτερη χωρίς να ξέρω τι όντως μπορεί να κάνει μιας και ακόμα review δεν παίζουν και φυσικά χωρίς να ξέρω κα ιτην τιμή της...
η ίσως μια ηχομπαρα+2 sat....ηχομπαρα εννοειτε με extra sub.Τώρα...
Τι θα έπρεπε να διαλέξω σύμφωνα με τον χώρο μου και αυτό που ζητάω?
Το budget μου θα προτιμούσα να ηταν 500euro αλλα για κάτι που θα δώ οτι μαρέσει πάρα πολύ σε οιοότητα ήχου-εμφάνιση μπορώ να δώσω ακόμα 300 δηλαδή σύνολο 800.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
Περιμένω τις προτάσεις σας.