Στήσιμο atmos

Reaction score
9
Καλησπέρα.
Επειδή αλλάζω σπίτι και ψάχνω να το στήσω σωστά όλο αυτό...
Πρέπει να δώ τι μπορώ-πρέπει να κάνω με τα ηχεία.
Η tv θα είναι 55-65 OLED ανάλογα την τσέπη μου κα την ώρα της αγοράς.
Σαν media center θα βάλω ενα HTPC για το οποίο έχω κάνει και ανάλογο topic.
http://www.avsite.gr/forum/threads/Επιλογή-htpc-atmos.156339/

Πάμε στον ήχο τώρα.
Ο χώρος μου είναι ασσύμετρος..σε περίπτωση δηλαδή που πάω σε 5.1 το πισω αριστερά θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα στο κέφαλι και το πίσω αριστερά θα είναι 2 μέτρα απόσταση(αριστερά)....Τα μπροστινά επίσης δεν μπορούν να έχουν απόσταση μεγαλύτερη απο 1.5μέτρο(δεξί απο αριστερό) και το μεσαίο στην μέση του 1.5 m :D

Επειδή λοιπόν δεν ειναι συμμετρικός ο χώρος θεωρώ και με το λίγο ψάξιμο και βοήθεια οτι η πιο σωστή λύση θα ήταν ειτε 2.1 είτε soundbar+2 satelites+sub ειτε σκέτο soundbar.
Την Soundbar σαν soundbar αλήθεια την προτιμώ μιας και βολευει απο άποψη χώρο αλλα επειδή μιλάμε για ποιότητα ήχουν θα βάλω και τα 5.1 αν χρειάζεται..ΥΠΟΨΗΝ...τα ηχεία ΠΡΕΠΕΙ να είναι μικρά σε μέγεθος(οι δορυφόροι τουλάχιστον...διάσταση MAX 25X25cm(χοντρικά) ωστε να κρεμαστούνε στον τοίχο.το μεσαίο ας είναι και 1μέτρο το βάζω κάτω απο την tv.
Ο χώρος δεν είναι μεγάλος....
Η διαφορά στον χώρο είναι οτι εκει που έχει τραπεζαρία στο σχέδιο εγω θα βάλω γραφείο με pc κολλημένο στον τοιχό-γωνία...και εχω εναν γωνιακό καναπέ απέναντι απο την τv.

Η καλύτερη λύση για εμένα θα ήταν η ηχόμπαρα atmos SJ9 LG....Αλλα λέω καλύτερη χωρίς να ξέρω τι όντως μπορεί να κάνει μιας και ακόμα review δεν παίζουν και φυσικά χωρίς να ξέρω κα ιτην τιμή της...
η ίσως μια ηχομπαρα+2 sat....ηχομπαρα εννοειτε με extra sub.Τώρα...
Τι θα έπρεπε να διαλέξω σύμφωνα με τον χώρο μου και αυτό που ζητάω?
Το budget μου θα προτιμούσα να ηταν 500euro αλλα για κάτι που θα δώ οτι μαρέσει πάρα πολύ σε οιοότητα ήχου-εμφάνιση μπορώ να δώσω ακόμα 300 δηλαδή σύνολο 800.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
Περιμένω τις προτάσεις σας.

Reaction score
2.288

Reaction score
9
Ενφια είναι είναι...αχχαχαχα!!!!
https://ibb.co/dtLDYv

Εδω είναι και η διαρυθμιση σε ενα 3D Printer που έκανα πρόχειρα για να δώ πως θα μπούνε μερικά πράγματα.
στο σπιτι δεν μπήκα ακόμα οπότε δεν έχω φώτο.
Να προσθέσω οτι το σύνθετο δεν ειναι αυτο που έχω στο printer και η tv θα μπεί πιο αριστερά. απο ότι είναι...
Το συνθετο είναι αυτό http://www.alhabibpaneldoors.com/images/interior-item/delightful-design-of-lcd-cabinet-ipc337.jpeg

και το πάνω κομμάτι που θα είναι κάτω απο την tv(θα την βάλω τοίχο βέβαι εγώ.)θα είναι 1.5 μέτρο ίσως 1.60 και 144 ειναι οι 65άρες...Αρα θα πρέπει να "κολληθεί" σχεδον στον τοίχο αριστερά.

Reaction score
9
Πώπω, πραγματικά πολύ δύσκολος χώρος. :o
To ξέρω για αυτο βρίσκω σαν λύση σωστή soundbar atmos sj9(χωρισ να ξέρω την τιμή του ξαναλέω)
γιατι το να βάλω απο πισω 2 ηχεία και το ενα να ειναι πανω απο το δεξί μου αυτό και το αλλο να είναι 2 μετρά αριστερά νομίζω είναι κάτι το οποίο δεν θα αποδόσει.Αρα πρέπει να γίνει δουλεια μονο μπορστά ίσως.Ειτε με την soundbar είτε με 2.1 ειτε με 3.1(μεσαιο πλαινα sub δεν ξέρω αν ειναι σωστό ομως)...Η να μπει soundbar+sat+sub?

ΧΑΟΣ!!Δεν εχω που δεν έχω εμπειρια...Ηξερα οτι ειναι δύσκολος ο χώρος..Μου το λές και εσυ...Τώρα αιντε να βγάλω άκρη!

Reaction score
2.288
Αν το σπιτι δεν ειναι μακρια και μπορεις, πηγαινε και βγαλε φωτογραφιες γυρω γυρω 360μοιρες (οσο πιο πολλες τοσο πιο καλα) να δουμε μηπως υπαρχει λυση που δεν εχεις σκεφτει.
Παντως καποιος πρεπει να πει δυο λογακια στις σχολες Αρχιτεκτονικης.
Δεν ειναι δυνατον καθε φορα τα σχεδια να ειναι τοσο καταστροφικα για οποιαδηποτε αποπειρα home cinema.

Reaction score
9
Αν το σπιτι δεν ειναι μακρια και μπορεις, πηγαινε και βγαλε φωτογραφιες γυρω γυρω 360μοιρες (οσο πιο πολλες τοσο πιο καλα) να δουμε μηπως υπαρχει λυση που δεν εχεις σκεφτει.
Παντως καποιος πρεπει να πει δυο λογακια στις σχολες Αρχιτεκτονικης.
Δεν ειναι δυνατον καθε φορα τα σχεδια να ειναι τοσο καταστροφικα για οποιαδηποτε αποπειρα home cinema.
Μπορώ να πάω να βγάλω αλλα το θέμα είναι οτι στο 3D printer που εβγαλα την photo με το μπλε το υλικό είναι πιστό αντιγραφο αναλογίας(ο χώρος) εκτός απο τα έπιπλα που εστειλα μέχρι και το σύνθετο.

Αφου θέλανε τζάκι μωρε οι μ@@...Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα είχε τζάκι.Τζάμπα χώρο.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.767
καλομοιρακης πουλαει πακετα λυση στους κατασκευαστες Αμερικα με διαστασεις και βασικες προδιαγραφες...

μετα μπαινουν οι ειδικοι των rt60

Reaction score
9
Νταξ, νομιζω την εχω τη λυση.
Παιρνεις ενα τετοιο
Και μετα ενα τετοιο Και βουαλα, ετοιμος να φτιαξεις ενα αξιοπρεπες συστημα.
Xaxaxaxa το τζακι δεν το θέλω καν.
Θα μου βγει τζαμπα αρα.:DDDD
Βάζω τη φωτογραφία του 3D print, ώστε να μπορούμε να το έχουμε σαν εικόνα.

Σε ευχαριστω!!

Παιδια πρέπει να βρουμε λύση...:((((

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.129
Την τηλεόραση σκέφτεσαι να τη βάλεις στον αριστερό τοίχο (2500) ή στον επάνω (3260);

Edit: τώρα είδα ότι αριστερά είναι μπαλκονόπορτα.

Reaction score
2.288
Ασε μωρε τωρα τα στερεοφωνικα και τις μπουρδες, οποτε θα θες να ακουσεις μουσικη η να δεις ταινια αναβε το τζακι καλυτερα, θα ακους τα σκασιματα του ξυλου που καιγεται, θα βλεπεις και τα παιχνιδια της φλογας και θα ξεχνιεσαι.
Αν τωρα επιμενεις να θες και μουσικη παρε ενα τετοιο https://www.beoplay.com/products/beoplaya6 και εισαι ΟΚ, ετσι κι αλλιως τιποτα δεν θα παιξει σωστα εκει μεσα οποτε do it with style.

Reaction score
12
Αν βάλεις το 2θέσιο απο την άλλη πλευρά και φέρεις το 3θέσιο λίγο δεξιότερα μπορεί κάτι να γίνει και θα ειναι και πιο κοντά στο τζάκι ο 2θέσιος για όποιον κρυώνει ! Απλά η μπαλκονόπορτα θα ειναι λίγο καλυμμένη. (αυτά συμφωνα με το αριχκό σχεδιο, γιατι στο 3d δείνχει οτι ο καναπές είναι γωνία και φτάνει μέχρι την άλλη μπαλκονόπορτα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.914
Αν βάλουμε την TV μέσα ή μπροστά στο τζάκι (διακοσμητικό δε θα είναι; ) και ηχεία διαγώνια; Έτσι θα βρούμε ευκολότερα θέσεις για τα surrounds.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.253
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale