Στα δικαστήρια τρέχουν την Apple οι εργαζόμενοι

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.276
Reaction score
93.715
Φαίνεται ότι ο Κοντολέτας δεν το πήρε είδηση, και με φέρνει στη δυσάρεστη θέση να γράψω εγώ. :p

Στα δικαστήρια τρέχουν την Apple οι εργαζόμενοι


Η Apple φαίνεται πως ακολουθεί μία ιδιαίτερα ενοχλητική και αμφιλεγόμενη τακτική έναντι των εργαζομένων της για την οποία καλείται να απαντήσει ο διευθύνων σύμβουλός της, Τιμ Κουκ. Στη διάρκεια των διαλειμμάτων για φαγητό και μετά το πέρας της εκάστοτε βάρδιας η εταιρεία ψάχνει τις τσάντες και τις ηλεκτρονικές συσκευές του προσωπικού της για λόγους ασφαλείας. Οπως παρατηρεί το Bloomberg, οι εργαζόμενοι στην Apple είναι παγκοσμίως γνωστοί για την αδιάσειστη αφοσίωση και πίστη τους στην εταιρεία.

Εξ ου και ορισμένοι πρώην υπάλληλοί της κατέθεσαν συλλογική αγωγή εναντίον της σε δικαστήριο στην Καλιφόρνια, ζητώντας αποζημίωση γι’ αυτές τις πρακτικές, οι οποίες, όπως επισημαίνουν, πλήττουν το ηθικό όσων εργάζονται στον αμερικανικό κολοσσό. Υπό το πρίσμα αυτό ζήτησαν από το δικαστήριο στην Καλιφόρνια να τους επιτρέψει να συνυπολογίσουν επιπλέον και 12.400 πρώην υπαλλήλους της Apple από 52 καταστήματά της στην πολιτεία αυτή. Κατά τον Μάικλ Ριτς, καθηγητή Νομικής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Βιλανόβα, η Apple θα δει τη φήμη της να πλήττεται, εάν κερδίσουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση.

«Εκτιμώ πως θα διεκδικήσουν 75 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση, ενώ και δυσφήμηση θα υπάρξει για την Apple. Πάντως, δεν πρόκειται να είναι σοβαρό κτύπημα για τον κολοσσό».

Η προηγούμενη εργασιακή διαμάχη, στη Σίλικον Βάλεϊ, αφορούσε τον τρόπο πρόσληψης και τις αποδοχές υπαλλήλων στους ομίλους υψηλής τεχνολογίας και επιλύθηκε εξωδικαστικά. Επρόκειτο για αγωγή κατά της Apple, της Google και άλλων κολοσσών, επειδή είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους να μην προσλαμβάνει ο ένας τους υπαλλήλους του άλλου, αποσκοπώντας εν τέλει να μειώσουν τους μισθούς. Ο εξωδικαστικός διακανονισμός των 415 εκατομμυρίων δολαρίων λαμβάνει την τελική έγκριση από το αρμόδιο δικαστήριο εντός Ιουλίου.

Το θέμα των ελέγχων ασφαλείας έχει φέρει στην επιφάνεια και τη δυσαρέσκεια μεταξύ όχι μόνο απλώς υπαλλήλων αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών. Η αντίδρασή τους αποτυπώνεται σε ηλεκτρονικά μηνύματα. Εν τω μεταξύ ιδιαίτερη οργή προκαλεί η τακτική της Apple να εκδίδει κάρτες, όπου καταγράφεται ο σειριακός αριθμός των συσκευών, που μεταφέρουν μαζί τους οι υπάλληλοι των καταστημάτων της εταιρείας. Μόλις λήξει η βάρδιά τους, τους ζητείται να αποδείξουν στους προϊσταμένους τους ότι ο σειριακός αριθμός στην κάρτα τους συμπίπτει με εκείνον στις συσκευές τους. Στη συνέχεια γίνεται έρευνα στις τσάντες τους. Τέλος, σε ηλεκτρονικό μήνυμα εργαζόμενου προς τον Τιμ Κουκ, τον επικεφαλής της Apple, αναφέρεται ότι, «οι προϊστάμενοι ψάχνουν μπροστά στους πελάτες τα πράγματά μας και αναγκάζονται να μας συμπεριφέρoνται σαν να είμαστε εγκληματίες».

http://www.kathimerini.gr/822142/ar...a-dikasthria-trexoyn-thn-apple-oi-ergazomenoi
 

Μηνύματα
444
Reaction score
292
πω ρε ακόμα να γραφτεί ένα σχόλιο....
μα με τι ασχολούνται όλοι σήμερα;
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.712
Reaction score
83.414
Θα βρέθηκε κανένας Τσίπρας στους εργαζόμενους και οργάνωσε επανάσταση στο κατεστημένο.
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Κάποιον John Bullshitaki πάντως τον κυνηγάνε έμαθα :whistling:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.594
Μηνύματα
2.865.232
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top