Στησιμο παλιου home cinema..ξανα!!.help!!!!

Reaction score
52
Καλησπερα σε ολους,ονομαζομαι Βασιλης,και ευχαριστω εξαρχης οσες φορες μου εχετε δωσει τα φωτα σας εδω μεσα!!
Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη..
Κολησα το μκροβιο του home cinema(παντα λατρης του hi fi) απο τα πρωτα 3-4 τευχη του hi tech,χρονολογια δεν θυμαμαι..
Με το περασμα των χρονων και τα πενιχρα οικονομικα μου ειχα μηχανηματα που τουλαχιστον τοτε εμενα με υπερκαλυπταν(οταν πηγα στον τοτε κοτσοβολο και ζητησα στον πωλητη tv sony 32 wide και dvd panasonic a350 και απλα με κοιταγε σαν χαζος γιατι,οχι απλα δεν υπηρχαν ελλαδα-ευρωπη..αλλα ειχαν ανακοινωθει για κυκλοφορια..ωρες πριν..παραγγελια με τριμηνη παραδοση και τα δισκακια(dvd) ηρθαν και κανα μηνα μετα ελλαδα,5-6 τιτλοι,για αρχη μονο προς πωληση!Κοστος..πολλοι μισθοι σε δοσεις!!)
Εκανα ενα μεγαλο διαλειμμα,δεκαετια και βαλε,και δυστυχως..η ευτυχως τωρα ξαναξυπνησα!!.(Μεσα στην κριση)!!
Χρονια λοιπον ολακερα με τον yamaha dsp a592 και μια ζωη να ψαχνω player με εξι διακριτες εξοδους για να εχω εστω dolby digital!!.Πριν ενα μηνα ενα φιλος μου εδωσε τον παλιο του sony srt de475 που παιζει και dts,χαρα..ακουσα επιτελους και τι ειναι αυτο,γιατι δεν ηξερα!!
Το προβλημα μου?,Οσο και αν προσπαθησα να τον ρυθμησω στα γουστα μου..τζιφος!!
Η πηγη ειναι ενα philips bdp7700 (παναθεμα το,πολλα προβληματα),και τα ηχεια..κρατηθειτε(δεινοσαυροι)!!,
Μπροστινα : jamo sw300 http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeig...t-zwei-sateliten-sat-300-ii/75102135-172-3421 (συγνωμη αλλα δεν βρηκα specs αλλα μονο αυτην την διευθυνση απο ebay)
Κεντρικο mission73c : http://www.nrpavs.co.nz/archive_1_10/Sold_1_10_htm/Mission73C.htm
Περιφεριακα mission73 : http://www.canuckaudiomart.com/details/183261-mission_73_bookshelf_speakers_british_audio_
Sub jamo sw400e : http://www.ebay.com.au/itm/Jamo-SW-400E-Subwoofer-Home-Cinema-/261235102325

Ξερω,ολα παλια..ολα μετρια..ισως και πιο κατω..προς στιγμη,μονο αυτα υπαρχουν.
Εβαλα τα ηχεια στο large,δεν ειχα μπασο(λογικο),τα εβαλα small,ειχα μπασο αλλα ηταν τραγικο,δεν μπορω με τιποτα να ρυθμισω οπως παλια, το sub,να ειναι στακατο και να 'μπα;ινει' οταν πρεπει. Η' ειναι ανυπαρκτο, η' υπερβολικο!!
Εβαλα τον ενισχυτη σε μια ρυθμιση που λεγεται a.f.d. (δεν ξερω τι κανει,δεν κατεχω την αγγλικη και με μεταφραση δεν το πολυκαταλαβα δυστυχως),εφτιαξε παρα πολυ το μπασο στο sub,σχεδον τελειο,αλλα μου φαινεται πως ψιλοτσιριζουν τα υπολοιπα ηχεια στα μεσαια και ειδικοτερα στα ψηλα!!
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη!!
Με παραξενευει και το γεγονος οτι σε στερεο ακροαση τον yamaha(2x65) σπανια χρειαζοταν να παει κοντα η' πανω απο την μεση ενω τον sony(2x80) τον φτανω σχεδον ανετα μεχρι το τερμα χωρις να παραμορφωσουν τα ηχεια!!!
Ο sony ειναι μικρος η' τα ηχεια μεγαλα?.εχω μπερδευτει!!
Τελος παντων,οποιος μπορει να μου δωσει τα φωτα του μπας και καταφερω να το ρυθμισω λιγο το ολο πακετο θα του χρωσταω πολλα..μεχρι την μελλοντικη αναβαθμιση βεβαια!!

Σας ευχαριστω πολυ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Ο Sοny είναι μικρός αλλά πρέπει να παίζει σωστά.

Τα μπροστινά παίζουν με το woofer του link ή σκέτα;
Είναι στο norm. surr. ο ενισχυτής ή έχετε κατά λάθος κάποιο άλλο surround mode;
Το AFD πρέπει να είναι ενεργό.

Αν δε δουλεύει με τίποτα όπως πρέπει, με κλειστό τον ενισχυτή πατήστε το κουμπί power για 4+ δευτερόλεπτα για να κάνει reset.

Reaction score
52
Ναι,μαζι με το woofer ειναι τα μπροστινα
Οντως ειχα το surround mode Α
Θα το δοκιμασω normal σημερα να δω
Κατι ακομα,πανω-κατω μπορειτε να μου δωσετε μια ''βαση'' στην ρυθμιση του ενεργου Subwoofer
ωστε να ξεκινησω να το 'ψαχνω' με
συν-πλην
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...4-6uejxRfdR6Nl7brA&bvm=bv.62286460,bs.1,d.bGE

Last edited:

Reaction score
52
Επανέρχομαι με δοκιμή σε normal Mode o Sony ,αποτέλεσμα.. σχεδόν ίδιο.
Η αλήθεια είναι πως πάντα τόσα χρόνια ήθελα λίγο πιο γλυκό ήχο από τον ξερο (για τα γούστα μου) του yamaha, αλλά τελικά ο Sony, δεν ξέρω, παραείναι γλυκός ?
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στα μπροστινά (5 ή 2 κανάλια) ο Sony μοιάζει να μην έχει ποιοτικα πρίμα, σαν να τσιριζουν , δεν υπάρχει αυτό το "τσικ "!!
Αν τα βάλεις 4 ή 6, τσιριζουν, στο 2 είναι ανύπαρκτα
Τα ηχεία δεν παίζει να έχουν θέμα, μέρες πριν σκότωναν με τον yamaha στα πρίμα!!
Και αυτό τελικά βλέπω να είναι το μεγαλύτερο ακουστικά πρόβλημα μου!!. Δεν υπάρχει τέλειος διαχωρισμος και ποιότητα ανάμεσα σε μεσαία και ψηλά!!.
Συν ότι με max volume 30 για πλάκα ξεκινάω τον Sony στο 20 -22 για να πω,πως κάτι δυνατό κάνω!!
Ιδέες ?.Αλλάζω με έναν μεταχειρισμενο κάπως πιο νεότερο?.πχ.onkyo, denon? (ήδη εδώ και μέρες κοιτάω κάθε μέρα τις αγγελίες του avsite)
Αν ναι, πόσα watt ανά κανάλι ?

Ευχαριστώ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Βρείτε κάτι στα χρήματα που θέλετε να δώσετε, και τα ξαναλέμε. Τα επίσημα watts είναι συνήθως πολύ θεωρητικά.

Reaction score
52
Στα χρήματα το ταβάνι είναι.. το πάτωμα!!
Μιλάω για 100 -150 ευρώ, μιας και υπάρχουν προτεραιοτητες επιβίωσης!!
Να ψάξω για κάτι νεότερο από τον 475 μπας και. .

Reaction score
52
[qucoaxial haris1308, post: 1792966, member: 30343"]Πως έχετε συνδέσει το μπλου ρέι με τον ενισχυτή?[/quote]
Με coxail

Reaction score
30.455
Μήπως να δοκιμάσετε τα mission μπροστά μαζί με το κεντρικό (είναι και ίδια σειρά ή κάνω λάθος?) και τα jamo πίσω ενδεχομένως και χωρίς το γούφερ που τα συνοδεύει? (εννοώ να αφήσετε μόνο το sw 400).

Reaction score
52
Λοιπον εκανα αυτο που μου προτεινε ο φιλος haris1308 παραπανω(θεωρω τον εαυτο μου ''αρκετα χαζο'' που δεν το ειχα σκεφτει),και ναι,ειδαμε φως!!.
Δεν εγιναν δραματικες αλλαγες,αλλα μπροστα το ταιριασμα ειναι πολυ καλυτερο(λογικο,ναι hari,η ιδια σειρα ειναι).
Τα jamo πισω(χωρις το sub),τα σηκωσα ενα κλικ σε ενταση γιατι απο οτι καταλαβα πρεπει να μην ειναι τοσα ευαισθητα οσο τα mission,και ταιριαξαν και αυτα αρκετα καλα!
Οποτε θεωρω πως αν βρω κατι καλυτερο σε ενισχυτη μιας και ακομα τον ξεκιναω με αρκετα ψηλα την ενταση,και καθως τα πριμα του δεν με γοητευουν(γουστα ειναι αυτα),καπως θα καταφερω εστω για τωρα.
Το sub τωρα..ειναι ρυθμισμενο με το αυτι και μονο,μιας και δεν καταλαβαινω εντελως τιποτα απο αυτα που γραφει πισω ως εξης:
cut off frequency:απο 70 εως 150 ειναι στην μεση
phase:απο 0 εως 180 ειναι στο ενα τεταρτο
Ειναι αρκετα καλο,αλλα αν μπορει καποιος να μου προτεινει κατι αλλο σε ρυθμισεις,μια βαση,καπως να το ξεκινησω και λιγο πανω λιγο κατω αν μπορεσω να το κανω λιγο πιο ''στακατο''!!

Ευχαριστω

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
To cut-off frequency πρέπει να το διαχειριστεί ο AV, βάλτε το οπωσδήποτε στο τέρμα +. Απο τις ρυθμίσεις του AV, στα 80Hz.
Το phase στο 0 αρχικά και σχεδόν πάντα, πρακτικά όπου ακούγεται δυνατότερα το μπάσο.
Βάλτε την ένταση πάνω απο τη μέση στο sub, και ρυθμίστε την απο τον AV. Να ακούγεται, αλλά να μην κυριαρχεί.

Reaction score
52
Μέχρι εκεί που μου λες για το sub ok, από εκεί που αναφέρεις τον ενισχυτή "τα χαλάμε "!!
Το manual είναι στην αγγλική που δεν κατέχω και με μετάφραση δεν κατάφερα να καταλάβω
και πολλα!!
Το ξέρω πως αυτό που ζητάω είναι υπερβολικό αλλά μήπως, λέω μήπως, μπορείς να με πας βήμα βήμα τι πρέπει να κάνω με το ενισχυτή ??

Ευχαριστώ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Πατήστε "set up" μετά "menu /". Με +- επιλέξτε στα κύρια ηχεία αριστερό-δεξί "norm. sp." και "small". Έτσι θα γίνουν όλα small.
"S.W. yes" αφού δεν υπάρχει επιλογή για συχνότητα, 80Hz είναι συνήθως και αυτήν επιλέγουμε όλοι.

Πατήστε "test tone" μετά "menu /". Με +- επιλέξτε και ρυθμίστε την ένταση των καναλιών. Το sub θα το ξαναρυθμίσετε αφού παίξετε αρκετό πρόγραμμα όπως σας έγραψα παραπάνω, να ακούγεται αλλά να μην κυριαρχεί.
Μπορείτε επίσης να κάνετε έλεγχο και αλλαγές με το κουμπί "level".

Reaction score
52
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους!!
Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας!!
Zizik,έκανα τις ρυθμίσεις που μου είπες, και όντως άλλαξε πολύ προς το καλύτερο το sub (στην μέση το volume δεν κατάφερα να το βάλω, γίνεται "κόλαση ")!!
Έκανα και κάποιες άλλες ρυθμίσεις, όπως την απόσταση των ηχείων, φαντάσου πως τον yamaha τον είχα ρυθμίσει πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια και βάλε,οπότε δεν θυμόμουν πόση σημασία είχαν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις -λεπτομέρειες και όλα άλλαξαν προς το καλύτερο!!
Έργα αναφοράς (για μένα) εκεί που χτες σε συγκεκριμένα σημεία "ενοχλούσαν "μετά από όλα αυτά, δίνω και άλλο!!
Βέβαια παραμένει το θέμα αδυναμίας ενισχυτή και λίγο πιο ποιοτικων ψηλών
Απορία :το ballance στα μπροστινά (δεξί -αριστερό) και στα πίσω που το ρυθμίζω ?

Reaction score
52
Συγγνώμη, δεν το διατύπωσα σωστά.
Εννοώ τι κάνει αυτή η ρύθμιση και που πάνω -κάτω πρέπει να είναι ?
Το μόνο ballance που ξέρω είναι αριστερό -δεξί να είναι στην ίδια ένταση, αυτό είναι ?

Reaction score
30.455
Βλέπεις που όλα στρώνουν σιγά σιγά?
Εντάξει μπορείς να αναβαθμίσεις τον ενισχυτή, μπορείς τα ηχεία...μπορείς...μπορείς ...μπορείς...
Το θέμα είναι και με αυτά που έχεις τώρα να πάρεις ότι καλύτερο γίνεται!

Reaction score
52
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά!!
Όντως με την βοήθεια σας έκανα ότι καλύτερο γίνεται για το συγκεκριμένο σύστημα!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv