Στησιμο home cinema ?

Reaction score
0
Forumιστες είναι νέος στο site και θέλω την γνώμη σας σχετικα μετην επιλογή των ηχείων..
Διαθέτω τον DENON 3805 και θέλω τα ιδανικότερα ηχεία για έναν χώρο 40-45 τμ!
Ακούω σε υψηλές εντάσεις την μουσική μου (70%) και θέλω και καλή αποδοτικότητα-πιστότητα ήχου στις ταινίες μου (30%).
Τι είναι πιο ιδανικό για μένα α)KLIPSCH σειρά SURGERY
β) KLIPSCH σειρά QUINTET (διακριτικά στο χώρο)
γ) BOSE ACOUSTIMASS 10 (διακριτικά στο χώρο).
ή κάποιο άλλη επιλογή?
Αναμένω τις επιλογές σας...
Ευχαριστώ για το χρόνο σας..

Reaction score
50
Φίλε καλωσήρθες! Τα BOSE δεν τα έχω ακούσει και δε γνωρίζω. Για τα Klipsch είναι γεγονός πως αποτελούν ευαίσθητα ηχεία (μεγάλες εντάσεις με λιγότερα Watt), αλλά συνήθως ταιριάζουν περισσότερο σε home cinema ακούσματα ή μουσική "ροκάδικη". Τώρα βέβαια αυτό είναι πολύ γενικό, απλά προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις πάνω κάτω το χαρακτήρα τους. Έχουν εντυπωσιακό ήχο μεν, αλλά αυτό συνάδει περισσότερο σε home cinema και λιγότερο σε μουσική. Πρέπει όμως να τ' ακούσεις ο ίδιος για να καταλάβεις, μπορεί να ταιριάζουν πολύ με τις μουσικές σου προτιμήσεις.

Κάτι βασικό που δε μας λες όμως είναι το budget σου. Γιατί καλές οι απαιτήσεις, όλοι τα θέλουμε όλα, αλλά υπάρχει και ο παράγοντας κόστος. Πόσα λοιπόν είσαι προετοιμασμένος να δώσεις;

Α επίσης αν θες δυνατές εντάσεις και ποιοτικό ήχο θα πρότεινα τελικό ενισχυτή. Τι να κάνει ο 3805 στα τετραγωνικά σου... Από την άλλη μάλλον καλύτερη ιδέα είναι να πάρεις τα όποια ηχεία σε ικανοποιούν, να τα δοκιμάσεις με τον 3805 και πολύ πιθανόν το αποτέλεσμα να σε ικανοποιήσει (αν είναι ευαίσθητα ηχεία πχ.). Απλά σαν πρώτη εντύπωση μου έρχεται η σκέψη ότι ένας τελικός θα σου ήταν πολύ χρήσιμος.

Reaction score
7
Σε 40-45τμ χωρο και για υψηλες εντασεις τα διακριτικα-στο-χωρο ηχεια δεν κανουν... Σιγουρα πας σε ηχεια δαπεδου για τα μπροστα. Τωρα για μαρκες τα B&W ειναι μια χαρα, αλλα στη σειρα 6** ...

Reaction score
0
Φίλε μου τα Acoustimass τα έχω ακούσει και δεν κάνουν με τίποτα για 40-45 τετραγωνικά. Εγώ πέρα από μαγαζί τα έχω ακούσει και σε σπίτι σε συνθήκες γιορτής. Το σαλόνι των 17τμ δεν το γέμιζαν με τίποτα.

Σε σπίτι έχω ακούσει και Klipsch συνδυασμένο με Denon ενισχυτή (δεν θυμάμαι ακριβώς ποιον αλλά σίγουρα όχι τόσο μεγάλο όσο ο 3805). Ταιριάζουν πολύ!!! Τις σειρές που αναφέρεις δεν τις έχω ακούσει, αλλά είμαι και εγώ της άποψης να πας για ευαίσθητο ηχείο. Και μην το δένεις ότι είναι ροκάδικο ηχείο, έχε το στο μυαλό σου σαν πιο προβολικό, πιο λαμπρό από ότι είναι είναι ένα flat ηχείο. Αν σου κάνει σαν ήχος, πάρτο! (εμένα μου κάνει πάντως).

Οπότε εκ των πραγμάτων δεν πας για Β&W και με τίποτα για τη σειρά 600. Είναι πολύ πίσω. Αν παρόλα αυτά θες την B&W κοίτα τα πραγματικά πανέμορφα CM7 (δαπέδου) και CM1 (βάσης) τα οποία είναι σε ξύλο, ή αν το λέει η καρδούλα σου (οικονομικά πάντα) τα πολύ designατα ΧΤ. Είναι πολύ φεύγα...
(αλλά με ευαισθησία κοντά στα 85db και 45τμ πας σίγουρα για τελικούς)

Παρόλα αυτά μπορείς να δεις και Monitor Audio και JM focal και Triangle. Τι να σου πω? Εξαρτάται από το αυτί σου. Κοίτα πάντως υψηλή ευαισθησία αν θες να αποφύγεις τελικό ενισχυτή (είναι που ακούς δυνατά και θες να καλύψεις 45τμ).

Reaction score
1
Έχω τη σειρά reference 35 (Klipsch) σε 5.1.

Κάθε άλλο παρά ροκάδικα μου ακούγονται. Λάμπουν στα ελαφρά ακουστικά σχήματα (jazz, country, folklore, έντεχνα λαϊκά, κλπ). Στη συμφωνική μουσική μπερδεύονται στη δε ηλεκτρική κουράζουν. Εγώ, βέβαια, τα πήρα για χρήση 90% HC, όπου εκεί διαπρέπουν.

Για χώρο 45μ με τον 3805, θα συμφωνήσω κι εγώ, δεν έχεις άλλη επιλογή από klipsch, λόγω ευαισθησίας. Θα συνιστούσα μοντέλο με 8" γούφερ.

Υ.Γ Τα "Surgery" δεν τα ξέρω, μήπως εννοείς "Synergy";

Reaction score
50
Χμμμ μάλλον έχουμε διαφορετική αντίληψη περί του... "ροκάδικου" ηχείου :) Πάντως οι φίλοι παραπάνω πράγματι έδωσαν μια πιο "ρεαλιστική" περιγραφή των Klispch (αν κι εξακολουθώ να τα θεωρώ ροκάδικα ηχεία). Το συμπέρασμα είναι πήγαινε να τ' ακούσεις ο ίδιος για να μη σε μπερδεύουμε κιόλας. Για HC πάντως είναι εντυπωσιακότατα. Αν θες και μια πρόταση παραπάνω συμφωνώ με το Λεωνίδα περί Monitor Audio. Κατά τη γνώμη μου συνδυάζουν πολύ καλά το μουσικό χαρακτήρα με τον "εντυπωσιασμό", ας το πούμε έτσι, του Home Cinema.

Reaction score
786
Leonidas Paraskevopoulos said:
Οπότε εκ των πραγμάτων δεν πας για Β&W και με τίποτα για τη σειρά 600. Είναι πολύ πίσω.
Μπορείς να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος γιατι σκεφτομαι να "επενδυσω" σε σειρα 600 συντομα?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO