Στησιμο htpc

Reaction score
24
καλημερα επειδη αρκετα ασχετος θα ηθελα την βοηθεια σας ενδιαφερομαι να φτιαξω ενα htpc ακουω γνωμες για το τι ειναι καλυτερο να βαλω η χρηση του θα ειναι και για προβολη hd και για games. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Φιλικά Δημήτρης

Reaction score
80
Απάντηση: Στησιμο htpc

Για να σε βοηθησουμε θα πρεπει να μας πεις ποσα χρηματα διαθετεις και αν εχεις καποιο pc που θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις καποια κοματια του σε αυτο που θέλεις να φτιαξεις.

Μετα θα πρεπει να αποφασισεις τι θέλεις, τα παιχνιδια εχουν πολυ μεγαλυτερες απαιτησεις απο την αναπαραγωγη hd. Ενα gaming pc σιγουρα θα μπορει να κάνει αναπαραγωγη hd, ενα htpc δεν ειναι σιγουρο οτι θα μπορει να παιξει παιχνιδια σε υψηλες απαιτησεις

Reaction score
24

καλημερα δεν υπαρχει περιορισμος στα χρηματα θα ηθελα να στησω κατι απο την αρχη οποτε δεν εχω καποια κοματια που να περισσευουν και θα ηθελα να μπορει να ανταποκριθει και στα δυο και στον τομεα games και στο hd.

Reaction score
4.770

PS3 339€

EGREAT 200 €

Netbook από 199 €

PS3 games από 24€

Από την άλλη

Asus 5870 SVGA (PCI-Express, 1GB) 366,00€

Corsair CMPSU-520HXEU PSU (520W) 90€

κλπ....

Reaction score
80

Επεξεργαστης : Amd Phenom II X4 955 143 €
Μητρικη : MSI 790FX-GD70 138 €
Μνήμη : OCZ Black Edition AMD Ready 4GB Kit DDR3-1600 109 €
Κάρτα γραφικων : Sapphire 5850 SVGA 238 €
Τροφοδοτικο : Silverstone Strider 750W 103,50 €
Κουτι : Lian Li PC-60FB 99 €
Σκληρος δίσκος 1 : Western Digital 500GB 47,35 €
Σκληρος δισκος 2 : Western Digital Caviar Green 1.5TB 98,39 €
Dvd writer : Sony AD5240S/BL DVDRW +/- Sata Black Bulk 18 €
Blu-Ray Disc writer : LG BH08LS20 173 €

Reaction score
24

φιλε ekos νομιζω οτι λειπει η καρτα ηχου? αν οχι ζηταω συγνωμη που ειμαι τοσο ασχετος

Reaction score
80

η κάρτες γραφικων της ati στελνουν εικονα και ηχο. :126:

Επισης η μητρικη εχει ενσωματομενη καρτα ηχου, οχι τιποτα φοβερο αλλα αν εχεις ενισχυτη μπορεις να συνδεσεις την ενσωματωμενη καρτα γραφικων με τον ενισχυτη σου με οπτικη ινα ή με ομοαξονικη

Και μην ζητας συγνωμη, μεσα απο της ερωτησεις εχουμε μαθει ολοι

Reaction score
24

εχω ενισχυτη απλα καπου διαβιασα μπορει να ητανε και εδω μεσα οτι απο την οπτικη δεν περνανε 7 καναλια

Reaction score
24

επισης μου ειπανε οτι καλυτερα η καρτα ηχου να ειναι ξεχωριστη

Reaction score
80

η κάρτα γραφικων υποστηριζει 7.1 ηχο, γλιτωνεις και τα επιπλεον καλωδια

μια ξεχωριστη καρτα ηχου μπορει να ειναι καλυτερη αλλα προσωπικα δεν ξερω καρτα ηχου με εξοδο hdmi. :104:

Reaction score
24

As•Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted): Up to 120 dB for all channels dB dB
•Output THD+N at 1kHz: Up to 0.0004% (-108dB)
•Frequency Response (-3dB, 24-bit/96kHz input): <10Hz to 46kHz
•Sample Rate Conversion Quality: Almost lossless, high-fidelity floating-point filters, with:
•140dB THD+N (typical value for 44.1K->48KHz, 24bit)
•145dB Dynamic Range (typical value for 44.1K->48KHz, 24bit) Bus Compatibility
•HDMI (High-Definition Multimedia Interface):
•Compliant with HDMI v1.3a industrial standard
•HDCP 1.2 compatible
•DVI 1.0 compatible Main Chipset
•Audio Processor: ASUS AV200 High-Definition Sound Processor (Max. 192KHz/24bit)
•24-bit D-A Converter of Digital Sources: TI Burr-Brown PCM1796 x4 (123dB SNR, Max. 192kHz/24bit)
•24-bit A-D Converter for Analog Inputs: Cirrus-Logic CS5381 x1 (120dB SNR, Max. 192kHz/24bit)
•Video Resolution:
•DTV Resolution: 480i, 576i, 480p, 576p, 720p, 1080i up to 1080p
•PC Resolution: graphics, Sgraphics, XGA, SXGA, UXGA
•Enhanced Splendid HD Modes: Photo, Video, Gaming modes selectable (Gaming mode requires ASUS graphics card)
•Color Depth and Range:
•Color depth: supports higher 24, 30, 36, 48-bit/per pixel color depths (RGB or YCbCr)
•Color range: supports broader xvYCC color space standard Sample Rate and Resolution
•Analog Playback Sample Rate and Resolution: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit
•Analog Recording Sample Rate and Resolution: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit
•S/PDIF Digital Output: Dolby Digital, DTS, WMA-Pro
•S/PDIF Digital Input: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit
•Analog Output Jack: RCA jack x8
•Analog Input Jack: Line-In/Mic-In 3.50mm mini jack x1
•Other line-level analog input (for CD-IN/TV Tuner): CD-In, Aux-In (4-pin header on the card)
•Digital S/PDIF Output: Coaxial and High-bandwidth Optical Combo Connector. Supports 192KHz/24bit
•Digital S/PDIF Input: Coaxial and High-bandwidth Optical Combo Connector. Supports 192KHz/24bit (Shared with Line/Mic In)
•HDMI Input/Outut: HDMI1.3 - In/Out Type A x1us Xonar HDAV1.3 Deluxe Sound Card (PCI-Express

Reaction score
24

Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe Sound Card (PCI-Express) το μοντελο ειναι αυτο και απο πανω σου εχω βαλει τα χαρακτηριστικα της περιμενω την γνωμη σου

Reaction score
80

Η Xonar εχει πολυ καλες κριτικες αλλα δεν μπορω να εκφερω γνωμη για την συγκεκριμενη καθως δεν την εχω ακουσει.
Καλυτερα να μας πει καποιος που την εχει στην κατοχη του ή την εχει ακουσει

Reaction score
34

συμφωνα με αυτα που διαβασα παραπανω εκτιμησα οτι η αξια ενος htpc αγγιζει τα 1000 ευρω ισως και παραπανω. Απο την αλλη αναφερεις οτι "καλημερα επειδη αρκετα ασχετος θα ηθελα την βοηθεια σας ενδιαφερομαι να φτιαξω ενα htpc .........". Ολα καλα μεχρι τωρα.

Επειδη ξεκινησα το ιδιο πραγμα ενα χρονο πριν με αρκετα δυνατο μηχανημα και περιφερειακα και ειμαι σχετικος με το σπορ των υπολογιστων, ομως ημουν ασχετος με τις ρυθμισεις ωστε να παιξει οπως πρεπει τις ματροσκες καθε λογης και ιδιαιτεροτητας. Αρχισα λοιπον εναν πραγματικο μαραθωνιο με σεταρισματα και πολυ, μα παρα πολυ ελευθερο χρονο για να ασχοληθω, στο να το φερω να παιξει οπως πρεπει. Τελικα τα καταφερα. Το θεμα μου ειναι ομως αξιζε ολο το επιχειρημα περα απο το προσωπικο "τα καταφερα" ή "το εφτιαξα". Αν με ρωτας τωρα τι θα εκανα στη θεση σου θα προτεινα ενα PS3 και ενα βαρβατο media player (διαβασε στο φορουμ μας εδω και καπου θα καταληξεις). Κοστος περι τα 700 και τα δυο και πολλα σου λεω. Και εισαι ησυχος.

Καλο το htpc αλλα ΠΟΙΟΣ θα σου το σεταρει γιατι δεν αρκει η αγορα του μονο πρεπει να μπουνε και καποια προγραμματα μεσα ωστε να δεις. Η διαφορα στην εικονα htpc και media player δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλη ωστε να κρινεις υπερ του ενος ή του άλλου εκτος αν οι απαιτησεις σου και το προσδοκομενο αποτελεσμα ειναι υψηλα και σε ποιοτητα και σε κατηγορια τιμης. ΓΕΝΙΚΑ δηλαδη βαλε ενα project "που" θελεις να φτασεις. Αν θες ασ πουμε μελλοντικα να παρεις ενα προβολεα μεγαλης κατηγοριας τιμης ή θες να στησεις ενα συνολο ακριβο αλλα και ποιοτικο υπαρχουν αλλες επιλογες. Αν ομως θες να απολαμβανεις ματροσκες και παιχνιδια σε μια μεση κατηγορια τιμης τοτε με το συνδυασμο ps3 - 0edia player θα μεινεις ευχαριστημενος.

Λαβε αυτα υπ' οψη σου και εδω ειμαστε για οτι σε μπερδεψει.

Reaction score
24

καλησπερα φιλε arislimp μπορω να πω οτι μπευρδευτικα αρκετα παντως εχω να πω οτι αγορασε ενας φιλος το egreat33a και δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα ορισμενα mkv δεν τα επαιζε σωστα κολαγε ο ηχος σταματαγε σε ορισμενα σημεια .εκτος εαν εχεις να μου προτεινεις καποιον αλλο media player επισης μου εχει κεντρισει το ενδιαφερον και το dune 3 επισης να σου πω οτι εχω βιντεοπροβολεα τον infocus x10

Reaction score
80

Μια πολυ καλη λυση ειναι το Western Digital TV HD2 που κανει και DTS downmix

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.542