Στις 46"-47", Samsung ή LG;

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Μετά από σχετική έρευνα και μελέτη του χώρου μου (να πω την αλήθεια δεν του πολυταιριάζει μεγάλη τηλεόραση αλλά τι να κάνουμε...) κατέλειξα σε δύο μάρκες, Samsung και LG και σε διαστάσεις 46" και 47" αντίστοιχα, (συζητώ και τις 42") με τα μοντέλα:
Samsung: LE46A756
LG: LG47LG7000
Τα χρήματα δεν είναι παραπλήσια, μια διαφορά 500 € δεν είναι ακθόλου αμελητέα, αλλά εξακολουθώ να είμαι εντός budget. Οι επιδόσεις του όμως είναι και ακούω, λοιπόν, γνώμες ευτυχών κατόχων τους ή και άλλων ώστε να σχηματιστεί μια πιο σφαιρική άποψη. Ας αφήσουμε προς το παρόν τις διαφορές τους σε εξοπλισμό (δίκτυο ή bluetooth) και ας επικεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουν καλύτερα, στην ποιότητα εικόνας σε SD και HD. Προέχει η διαχείρηση σήματος τηλεοπτικού μιας και αυτός θα είναι ο πρωταρχικός ρόλος τους, για τον περισσότερο χρόνο που θα είναι αναμένες....
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τα σχόλιά σας.
Φιλικά,
Γιάννης

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Κανείς δεν έχει εμπειρία ή τουλάχιστο κάποια άποψη;

Reaction score
0
Εχω ξαναπει την γνωμη μου και θα την ξαναπω ως κατοχος Samsung και εχωντας δει την LG.
H SAMSUNG ειναι μια κλαση επανω για τα ματια μου το ξαναλεω.
Και απο πλευρας λειτουργιων αλλα και εμφανισης.
Προσωπικη μου γνωμη
Οτι και να κανεις παντως καλη αγορα.

Reaction score
0
+1 για τη Samsung.
Ευτυχής κάτοχος εδώ και λίγες ημέρες (LE40A656A).
Συμβουλή: Να πας να τις δεις να παίζουν δίπλα-δίπλα. Μόνο έτσι θα σχηματίσεις άποψη.

Reaction score
84
+1 Samsung. Είναι κορυφή σε όλα τα μοντέλα και ζητάει λιγότερα από του ανταγωνιστές της για αυτά που προσφέρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
40
Απάντηση: Στις 46"-47", Samsung ή LG;

Στην μεσαια κατηγορια πχ samsung series 4 και 5 με LG 3000 και 5000 ειναι σχεδον τα ιδια σε αποδοση. H samsung απο την 656 και πανω ξεχωριζει κατα πολυ απο LG.

Η samsung series 7 δεν μπορει να συγκριθει με την LG7000 καταρχας γιατι ειναι LED. Ειναι μια τεχλογια αρκετα ανωτερα απο τις λαμπες ιωδινης. Αρα λοιπον τεχνικα αλλα και πρακτικα η Samsung ειναι ανωτερη.

Εαν τις δεις καπου ζωντανα εστω και σε 40'' που θα τις εχουν ολοι θα δεις διαφορες εντονα.

Reaction score
0
Η συγκεκριμένη LG (χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της) είχε μεγάλο πρόβλημα στο μαύρο κατά την θέαση της ταινίας "Stealth" απο Blue-Ray στην έκθεση Hi-End AVShow. Πολύ καλός ο δείκτης απόδοσης/τιμή αλλά απο πλευράς μαύρου μας τα χάλασε. Πολύ "σκόνη" στα σημεία της εικόνας με μαύρο.

Reaction score
0
Η συγκεκριμένη LG (χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της) είχε μεγάλο πρόβλημα στο μαύρο κατά την θέαση της ταινίας "Stealth" απο Blue-Ray στην έκθεση Hi-End AVShow. Πολύ καλός ο δείκτης απόδοσης/τιμή αλλά απο πλευράς μαύρου μας τα χάλασε. Πολύ "σκόνη" στα σημεία της εικόνας με μαύρο.
Δεν έχω δει LCD της LG με ικανοποιητικό μαύρο προσωπικά. Ίσως να υπάρχουν, ίσως αν ρυθμιστούν πιο σωστά κλπ., η ουσία για μένα είναι ότι φαίνεται να υστερούν αρκετά σε σχέση με Samsung, Sony και Sharp.
Η ψήφος μου συνεπώς πάει στη Samsung.

Reaction score
0
Ρε παιδιά το μαύρο της LG είναι τόσο χάλια? Αλλού ακούω ότι δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα και μάλιστα ότι είναι γενικά πάρα πολύ καλό κομμάτι και σε εξαιρετική τιμή μην ξεχνάμε.
Επίσης έχουν αναφερθεί ουκ ολίγα παράπονα για input lag στις samsung-ειδικά στις νεότερες οπότε αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και για gaming ή για home cinema με εξωτερικό ενισχυτή σκέψου το καλύτερα.

Reaction score
0
Εγώ πάντως μετά από σχετική έρευνα και παρατήρηση των μοντέλων δίπλα δίπλα στο MediaMarkt Αλίμου που έχει άπειρες τηλεοράσεις, κατέληξα να πάρω την LG (47LG6000) και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου.

Μόνο σε απόλυτο σκοτάδι μπορείς να δείς αυτό το γκρί που στο κάτω κάτω δεν νομίζω πως υπάρχει LCD τηλεόραση που να μην φαίνεται κάτι τέτοιο σε πολύ σκοτεινό δωμάτιο.
Τα χρώματά της είναι φοβερά αλλά αυτό το λένε και σε όλα της τα review, πολύ καλύτερα από πολλά ακριβά μοντέλα.
Το μενού με τα settings είναι το πιο εμπεριστατωμένο και πλούσιο σε σύγκριση με όλες τις LCD που κυκλοφορούν, πάρα πολύ καλή απόδοση του ήχου με αόρατα ηχεία, πολύ λεπτή.
Ούτε ένα κολλημένο pixel μετά από εξωνυχιστικό ψάξιμο του panel.
Την πήρα 1234 ευρώ μετρητοίς (μου έκοψαν από 1299 ευρώ).

Πάντως γενικά επικρατεί η άποψη ότι LG και Samsung είμαι τα ίδια σε ποιότητα κατασκευής.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.238
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos