Στον χρήστη ο λογαριασμός της πειρατείας

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.758
Reaction score
83.593
Πρόστιμα μέσω ΑΑΔΕ για την κλοπή των αθλητικών γεγονότων και των ταινιών



Στον τελικό χρήστη-κάτοχο του πειρατικού τηλεοπτικού προϊόντος δηλώνει πως θέλει να φτάσει η κυβέρνηση και να επιβάλει πρόστιμα, σε συνεργασία με τους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης. Μετά την αποκάλυψη ενός σημαντικού δικτύου πειρατείας, ήρθαν στο φως στοιχεία και ατζέντες για τους πελάτες που έβλεπαν Cosmote TV και Nova πληρώνοντας συνδρομή που στηρίζει τη μαύρη οικονομία.

Η τοποθέτηση έρχεται από τον νέο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, και ενώ με τα πνευματικά δικαιώματα ασχολείται το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η συγχώνευση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας με το ΕΚΟΜΕ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Όμως, αυτήν τη φορά, η απάντηση έρχεται από τις δύο πλατφόρμες, που συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της πειρατείας, έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίζουν και όσους υποκλέπτουν το τηλεοπτικό σήμα τους. Μετά, τα ίχνη οδηγούν στον τελικό χρήστη, είτε από τα έντυπα αρχεία του πειρατικού κυκλώματος είτε από τις συνδέσεις στο internet. Στη συνέχεια αναλαμβάνει το τμήμα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ, που προχωράει σε συλλήψεις.

Πρόσφατα, το υπουργείο Πολιτισμού, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, ενσωμάτωσε στο εθνικό δίκαιο τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά δεν προχώρησε στη διάταξη για την επιβολή χρηματικής ποινής και στους χρήστες του πειρατικού προϊόντος. Υπάρχει προς το παρόν μια διάταξη πριν από 20 χρόνια. Πρόκειται για την παράγραφο 2 του άρθρου 23 του ν. 3166/2003, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον ευρύτερο τομέα των ΜΜΕ και προβλέπει ποινές από 500 έως 15.000 ευρώ για τους παράνομους χρήστες οπτικοακουστικών προϊόντων, με μία προϋπόθεση: Εφόσον γνωρίζουν ή έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν, σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας, ότι η χρήση ή κατοχή παράνομων συσκευών αποτελεί παράνομη δραστηριότητα. Η νέα νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις, θα αναγνωρίζει την ευθύνη του χρήστη κατόχου πειρατικού περιεχομένου και το πρόστιμο θα έρχεται μέσω της ΑΑΔΕ.

πηγή
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.418
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top